Въпроса е реторичен донякъде, защото съм сигурен, че са малко.
Може би някои от вас са се занимавали със World of Warcraft настолната игра, и може и да им е харесало, но да нямат с кого да играят...
Тази тема е точно за това!
Аз, като тези малцина от вас докосвали се до епичността на Warhammer примерно (настолната игра, не само компютърните игри), желая да си основа групичка с която да се събираме и да играем настолни игри, и като за начало една която страшно много ми хареса...
Battlestar Galactica : The board game
Няма да изпадам в тотални подробности за играта...игра за съжаление базирана по един много скучен Sci-Fi сериал...но нека да кажем че интригата в играта е много голяма заради елемента на изненада...а именно..."кой е лошия"...
Ако до тук не сте спрели да четете, мога да ви предложа хипер дълго видео от един от любимите ми интернет "ревюъри" The Spoony One и неговата групичка как играят. Видеото обяснява играта почти изцяло и показва потенциала на тези игри.
http://spoonyexperiment.com/2010/06/05/ ... boardgame/
Цялото видео е 3 часа и нещо, но определено си заслужава гледането ако тези неща ви интересуват.
Идеята на тази тема е и друга...
С удоволствие ще профукам луди пари да си купя играта, ако знам че имам с кой да играя, но да я купя и да не си намеря хора е просто тъпо.За това си търся навитаци за игра.
Замислете се дали не ви се експериментира с нещо ново, и като включим в това че зимните месеци идват, и събрани вкъщи с някоя интересна игра е добра алтернатива, пред кисненето по кафенетата...
И накрая ще обоснова "скучен град" :
Ако си човек който има алтернативни интереси, града е малко малък и прекалено "затворен" за такива неща. Едно време когато се зарибявах по Magic : The Gathering имаше не повече от 10-ина човека които го играехме...на 150000 човека град...
Всички желаещи да се занимаваме смело да заявят желание, аз терен имам

Надявам се да намеря сродни души