Поставят гърбици на бул.Никола Петков до ДЗУ

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Поставят гърбици на бул.Никола Петков до ДЗУ

Мнение от mITky »

Местната комисия по безопасност на движението проведе извънредно заседание. То беше свикано по инициатива на Гражданско сдружение „Наш дом" и провокирано от последния пътен инцидент, отнел живота на двама души.
На 25 октомври 29-годишен водач, помете двама пешеходци, заради движение с висока скорост на бул. „Никола Петков", срещу зала ДЗУ.

„Районът е инфарктен. Шофьорите се движат средно със 120 километра по скоростната отсечка-от моста до светофарите.
За десет години на това място загинаха осем души. Ние не сме второ качество хора-хората от кв. „Самара 1", обясни председателят на сдружението Методи Губеров.

По време на заседанието бяха изслушани специалисти от Пътна полиция, ДАИ, общината, представители на трите големи търговски обекта -Парк МОЛ, Технополис и Мосю Бриколаж.

След близо едночасови обсъждания беше взето решение да се изградят две гърбици с пешеходни пътеки тип „зебра" , а автобусната спирка от светофара да бъде преместена на 50 метра след него. Гърбиците ще бъдат 10-сантиметрови, за да не пречат на преминаващите тролейбуси. От Технополис ще дарят камера, която да бъде поставена на инфарктното кръстовище пред зала ДЗУ на бул. "Никола Петков".

Тези мерки могат да намалят пътните инциденти в района, но е задължително да бъде спазено едно условие: участнците в движението да бъдат отговорни към себе си и към другите на пътя.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Поставят гърбици на бул.Никола Петков до ДЗУ

Мнение от Princo »

Да слагат гърбици ! Ама да ги направят хубави,не като мина и все едно минавам през някакъв бордюр !
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
tarlyo
Потребител
Потребител

Мнение от tarlyo »

Ти ако минеш със 100км/час през 10см бордюр, ще стане интересно.
А иначе съм против гърбиците. Повече съзнание да имат шофьорите.
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

То съзнанието с наказание се придобива-тъй знам аз!
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

tarlyo написа:Ти ако минеш със 100км/час през 10см бордюр, ще стане интересно.
А иначе съм против гърбиците. Повече съзнание да имат шофьорите.
Не искам да мога да минавам с 100 км/ч. Искам като мина с 15-20 км/ч. да си минавам спокоен,кУтУ пич,не да изтръпвам дали ша закача картера,щото и такива гърбици има в нашия град ... :mrgreen:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Tъпанари .Да сложат една камера и да видиш колко пари ше се съберат за 1 месец.Ще има и за гърбици и за патерици и за бастуни .Защо след като аз- съм примерен шофьор, заради нарушителите ще трябва да се дискомфортизирам на пътя .Тъпи управляващи на града. :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :angry: :angry: :angry:
Popopopopo
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

камери са решението и според мен.Аз живея точно тук.Преди няколко години комшията ми от реиса слиза и кола мина през него(на място) Преди време една баба беше блъсната пак тук на спирката като пресичала.
Преди около 8-9 години едно момче се заби в металния стълб.Почина момичето с него което беше(По спомен тя беше от зора..)
С една дума..наложително е нещо дасе измисли..
По принцип има и подлез точно тук под пътя.проблема е че преди години още не може да се мине от там.Пълно е с боклуци и всяккави...Никакво осветление..
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
VesMil
Потребител
Потребител

Мнение от VesMil »

Тази отсечка е много гадна, а е гадна защото никой не спазва ограничениетоот 40км/ч.
Колкото пъти минавам от там винаги карам с не повече от 50км, винаги ме изпреварват и се нервят че карам бавно, но крайно време е да се вземат ДРАКОНОВСКИ мерки !!! Иначе няма оправия , доста хора трябва да останат без книжки.
Стара Загора е БЕРОЕ!
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

realprofesora написа:Tъпанари .Да сложат една камера и да видиш колко пари ше се съберат за 1 месец.Ще има и за гърбици и за патерици и за бастуни .Защо след като аз- съм примерен шофьор, заради нарушителите ще трябва да се дискомфортизирам на пътя .Тъпи управляващи на града. :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :angry: :angry: :angry:
+1

Гърбиците са най-тъпия метод за убиване на скоростта.Да вземат всеки ден да си пазят и да спират ВСИЧКИ (ВСИЧКИ) и да видим дали ще има превишения.Относно пешеходците..... ДА ГО ЕВА има подлез!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да вземат да променят закона както в Англия. Стъпиш на платното :?: Не си на пешеходна пътека :?: Кола те бутнала :?: Виновен си, шофьора не е виновен и ще се научат всички кретени че нямат работа върху платното за движение. Не да ми слагат разни гърбици, който разни тъпанари да ми се превземат и да минават на първа с 1 км/ч.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

admin тези тъпанари карат 2-3 модела коли :D
LZ1GAD
Изображение
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

Daffy_Duck написа:
realprofesora написа:Tъпанари .Да сложат една камера и да видиш колко пари ше се съберат за 1 месец.Ще има и за гърбици и за патерици и за бастуни .Защо след като аз- съм примерен шофьор, заради нарушителите ще трябва да се дискомфортизирам на пътя .Тъпи управляващи на града. :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :angry: :angry: :angry:
+1

Гърбиците са най-тъпия метод за убиване на скоростта.Да вземат всеки ден да си пазят и да спират ВСИЧКИ (ВСИЧКИ) и да видим дали ще има превишения.Относно пешеходците..... ДА ГО ЕВА има подлез!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Явно не сте разбрали, че още нищо не могат да ви направят от камерите. Някои да е получил картичка? Да има взета книжка? Плашат хората с празни кутии.
Относно пешеходците..... ДА ГО ЕВА има подлез!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
До колкото разбрах не са пресичали пътя а са си стояли на тротоара. Има огромна разлика. И като има подлез дай тоя дето не иска да мирише лайната в подлеза да го газим. Нулева култура на пътя. А то не само на пътя!
За мен гърбицата е единствения вариант който има ефект. Живея в АПК. Сложиха гърбица на булеварда точно пред входа на Ветеринарния техникум. Скоростта се намали. Ефект имаше. Това е най-важното.
Внимавайте на пътя. 1 секунда може да ви преобърне живота.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

@klox ако не вярваш мога да ти покажа акт от камера въс варна.Пристигна след 4 месеца.Личи си когато кутията е празна и когато има камера.На подслон примерно има камера.На входа на Стз посока от хасково е празна.Тази в железник май вече не е празна.
Отностно последната катастрофа да били са извън пътя.
Отностно предните - пресичали са...
Подлеза снощи го видях...(Кофата ми за боклук е по чиста....)
LZ1GAD
Изображение
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

fantamaniaka написа:@klox ако не вярваш мога да ти покажа акт от камера въс варна.Пристигна след 4 месеца.Личи си когато кутията е празна и когато има камера.На подслон примерно има камера.На входа на Стз посока от хасково е празна.Тази в железник май вече не е празна.
Отностно последната катастрофа да били са извън пътя.
Отностно предните - пресичали са...
Подлеза снощи го видях...(Кофата ми за боклук е по чиста....)
Радвам се, че системата все пак работи.
Каква ти беше глобата?
Как се държиш на пътя след един такъв акт? Каква поука си взе?
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
camron20
Потребител
Потребител

Мнение от camron20 »

Нямаше ли подлез за пешеходци точно на спирката до спортната зала,или е засран.Иначе говеда като нас само камери и гърбици,дано не са високи.
Публикувай отговор