Поставят гърбици на бул.Никола Петков до ДЗУ
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Поставят гърбици на бул.Никола Петков до ДЗУ
Това с цариградско е добре измислено(въпреки че и там пресичат хора по пътя)
Но не виждам това тук да стане...
Може би 2-ма не стигат трябва повече наведнъж тогава...
по един явно не се брои.
Но не виждам това тук да стане...
Може би 2-ма не стигат трябва повече наведнъж тогава...
по един явно не се брои.
- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Това нещо трябва стана на 100% когато отворят Карфур. Иначе, всеки ще си пресича където му скимне.VesMil написа:На мен също не ми харесва гърбицата, но явно друго решение за там няма. По-точно има, да се огради булеварда както е Цариградско шосе в София и да се забрани достъпа на пешеходци по цялото продължение на улица от моста до СБА. И наче понякога чак се учудвам колко тъпанари има ,които при ограничение 40км карат със СТО км/ч и даже се нервят, че караш бавно и ти ръкомахат от колата си.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
По-миналата събота същата случка - карам с 60 точно след мястото където е гърбицата сега посока зора-център и отзад някакъв дърт чичка със стар джип ми свири и примигва и го виждам как вътре видимо псува и ръкомаха. Бях със старата си кола и явно си мисли какви са тези нищожества които се осмеляват да карат само с 20 над ограничението и вече дига пушилка. Като се сетих за случката с пешеходците направо ми причерня набих едни спирачки жалко че приятелката ме спря щях да затрудня движението там за 5 минути колкото да го спра и да му размажа ядосаната физиономия за да се научи другия път да спазва шибаните закони или поне когато не ги спазва да не тормози тези, които го правят... Скоро същата случка беше преди техномаркет с едно bmw там вече нямаше кой да ме спре да видиш само как всички са големи в колата ама като излязат и става друго... Явно че държавата няма да се намеси, според мен най-добре да се прибягва до добрата стара саморазправа и кой знае - може някои малоумни шофьори да се осъзнаят... току виж предотвратим някоя жертва на безсмъртни самобазправили се шофери. Същото важи и за пешеходците - бях станал свидетел на следната случка - жена пресича на червено на телевизионния сервиз при което замалко не я блъсна кола човека набива спирачки и я поздравява солидно, тя измисли невероятното оправдание "ама аз мислех че е зелено" при което като я лепнаха другите 20 пешеходци до нея нахраниха я едно хубаво... другия път едва ли ще си позволи да пресича на червено че и да лъже на всичкото отгореVesMil написа:И наче понякога чак се учудвам колко тъпанари има ,които при ограничение 40км карат със СТО км/ч и даже се нервят, че караш бавно и ти ръкомахат от колата си.

- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Aбсолютно подкрепям поведението на sawo! В немския език има една много хубава думичка - Zivilcourage (груб превод: граждански кураж) - най-общо казано се отнася за хора, които си отварят устата, когато другите мълчат
Хората, проявяващи граждански кураж, защитават безкористното общоприетите ценности и интересите на общността. Тук ествествено гражданското общество е недоразвито и такива прояви са изключение.

- Daffy_Duck
- Потребител
Аз пък се дразня на хора които карат в лявата лента при положение че дясната е свободна.Дори и в рамките на ограничението да е ..... дразня се.В Стара Загора много малко хора са открили дясната лента на движението.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Когато е свободна да, ама там рядко е така и в конкретния ден движението си беше натоварено.
-
- Потребител
Първо - по градски път с две ленти в платно не си задължен да караш в дясна лента.Daffy_Duck написа:Аз пък се дразня на хора които карат в лявата лента при положение че дясната е свободна.Дори и в рамките на ограничението да е ..... дразня се.В Стара Загора много малко хора са открили дясната лента на движението.
Второ - в дясната лента се движат автобуси и тролейбуси, т.е. липсва бус лента.
Трето - в дясна лента има паркирали автобомили.
Четвърто - ако караш в дясна лента, трудно би реагирал на пешеходец, който решава да пресече на място без пешеходна пътека.
Пето - когато някой реши да отбие, той го прави от дясна лента (веднъж до шела в посока Железник пред мен ускориха до 80 км/ч и изведнъж агресивно наби спирачки и реши да отбие пред шоурума на КИА)
Извода за мен е - в лява лента се стига по-бързо с по-малко произшествия.
- nasenceto
- келеш
За това - колкото и просташко да е, правиш като мен - минаваш го отдясно и надуваш клаксона. Другия път дано се замисли. Аз като се замислия, свиря нонстоп. Нека е селксо, нека ми се канят. Поне в 20% от случите се надявам че тоя на който съм свирнал понееее се е замислил. Най ме дразнят такива интересни типове, които не дават мигачи и карат вляво. Не знам що за селки тарикатизъм и криворазбрана гъзария е да не си пуснеш мигача. А на кръговото са направо за оплакване. 95% от водачите не знаят как да сигнализара в кръгово. Ми най малкото е като излизаш от него да ти щракне на акъла (който явно не е в изолбилие) че трябва да дадеш десен мигач, че излизаш от него на следващия изход, че да да знаят тея от по-следващия да тръгнат или не. Ужас. Страшно прост народ пъпли по тея улици и не виждам светлина в тунела някога да се подобри културата ни на шофиране. То къвто манталитета, такова и карането ни.Daffy_Duck написа:Аз пък се дразня на хора които карат в лявата лента при положение че дясната е свободна.Дори и в рамките на ограничението да е ..... дразня се.В Стара Загора много малко хора са открили дясната лента на движението.
-
- Потребител
Пък то, каквото ни карането, такова и краченето.
Е днес на тия гърбици, ми свети зелено, минавам с 10км/ч, а една агнешка майка излиза иззад автобуса и направо в движението. На 15м от светофара...На нейно червено...
Е днес на тия гърбици, ми свети зелено, минавам с 10км/ч, а една агнешка майка излиза иззад автобуса и направо в движението. На 15м от светофара...На нейно червено...
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
А колко катастрофирали има именно защото са дали "предимство" на подобни бързаци и са се изтеглили в дясната лента. На магистрала като пасажер съм изпадал в доста опасни ситуации, като неведнъж ни се е разминавало да се забием в движещия се пред нас след изтегляне вдясно. Когато карам аз, никога не предприемам подобни действия, може да натисна педала на газта повечко, за да се изтегля по-бързо, но малоумни маневри заради още по-малоумни шофьори не правя.