Съвет за запояване

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Съвет за запояване

Мнение от Da Edd »

Сменям си жака на едни слушалки, но имам малък проблем. Жичките на кабела имат лаково покритие и изолация - копринени влакна. Прегорих по 1см от жичките със запалка, за да премахна лаковото покритие и накрая ги запоих с калаи и колофон, но споиката стана трудно и не е особено здрава. Вярно, че поялникът ми е с голяма и широка човка, а и аз не съм особено сръчен, но все пак ако имате някакъв съвет за по-добро запояване... :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Съвет за запояване

Мнение от sawo »

Какви са слушалките? Да не е handsfree? Къде точно запояваш до жака точно или някъде по кабела? Аз лично бих използвал термошлаух за да стане по-здраво мястото
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

Da Edd написа:Сменям си жака на едни слушалки, но имам малък проблем. Жичките на кабела имат лаково покритие и изолация - копринени влакна. Прегорих по 1см от жичките със запалка, за да премахна лаковото покритие и накрая ги запоих с калаи и колофон, но споиката стана трудно и не е особено здрава. Вярно, че поялникът ми е с голяма и широка човка, а и аз не съм особено сръчен, но все пак ако имате някакъв съвет за по-добро запояване... :)
ам вместо колофон пробвай с аспирин4е/ацетизал..... :)
Аватар
IBMPoweRPC
Потребител
Потребител

Мнение от IBMPoweRPC »

Roshavv написа:
Da Edd написа:Сменям си жака на едни слушалки, но имам малък проблем. Жичките на кабела имат лаково покритие и изолация - копринени влакна. Прегорих по 1см от жичките със запалка, за да премахна лаковото покритие и накрая ги запоих с калаи и колофон, но споиката стана трудно и не е особено здрава. Вярно, че поялникът ми е с голяма и широка човка, а и аз не съм особено сръчен, но все пак ако имате някакъв съвет за по-добро запояване... :)
ам вместо колофон пробвай с аспирин4е/ацетизал..... :)
това може да свърши работа за почистване на повърхността на проводниците (Само по-себе си аспирина е киселина) но пък автоматично е свързано с окисляване на спойката... все пак не го изключвам като вариант.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

sawo написа:Какви са слушалките? Да не е handsfree? Къде точно запояваш до жака точно или някъде по кабела? Аз лично бих използвал термошлаух за да стане по-здраво мястото
Не, някакви стари слушалки philips са. Самият жак го сменям с нов и жичките ги запоявам към него. Новият жак си има някакво пластмасово пръстенче, което сжужи като термошлаух.

Ще взема да пробвам с аспирин, и без това работя на открито.

Благодаря за идеите, като ми остане свободно време, ще пробвам пак :cheers:
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Другия вариант е да си намериш флюс за запояване.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ako ти трябва киселина фосфорна мога да ти услужа-с това става най-добре.
Popopopopo
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Мерси, засега уж се справих, за следващия път ще знам :)
Публикувай отговор