Видеонаблюдението в магазините
- Istina
- Новак
Видеонаблюдението в магазините
Здравейте, искам да отворя тем аза видеонаблюдението в магазините. За какво ги правят тези записи изобщо ? Имате ли информация някой да е хванал кражба така и ако хванат какво се случва после ?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В МАГАЗИНИТЕ
Идеята е да се замислят крадците преди да крадат, като видят камерата. Записите се правят и за да може после полицията да идентифицира извършителите. Със сигурност има хванати кражби, и то не една и две. Като ги хванат, ги вкарват в РПУ-то и започват да ги бият докато не си признаят, после започват да ги бият задето са крали. Накрая ги вкарват в затвора, където пак ги бият пък и някои други неща също ги правят.
М/у другото защо искаш да отвориш такава тема? Мислиш да обираш магазин, където има видеонаблюдение ли?
М/у другото защо искаш да отвориш такава тема? Мислиш да обираш магазин, където има видеонаблюдение ли?
- Istina
- Новак
Re: Видеонаблюдението в магазините
Отговорът е супер, а въпросът накрая - още повече. Отварям темата защото ми е интересно защо заливат магазините с какви ли не камери, аз знам от някой собственици, че дори не ги включват...
И е интересно ако след седмица видиш че са ти откраднали стока, какво правиш ?
И е интересно ако след седмица видиш че са ти откраднали стока, какво правиш ?
- emzo
- Старо куче медалист
Записва се с месеци назад.
Миналото лято на колежката ми и откраднаха телефона.
Имаше фактура, г.карта - подаде си молба в полицията , предоставихме им и записа и го хванаха бързо.
Аа и телефона и върнаха.
Миналото лято на колежката ми и откраднаха телефона.
Имаше фактура, г.карта - подаде си молба в полицията , предоставихме им и записа и го хванаха бързо.
Аа и телефона и върнаха.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- IBMPoweRPC
- Потребител
Oстава да няма смисъл от видеонаблюдението
Те хората вече в къщите и офисите си слагат , вие за магазините
Big Brother is watching you 

- HoCuS
- Потребител
- Обратна връзка:
Ами тия които не ги включват ги ползват с цел РЕСПЕКТ, а другите с цел идентификация на престъпника.
А в големите магазини тип Практис, Практикер, Билла, Метро и моловете има постоянно наблюдение.
Миналата година в Практикер имах следната случка.
Влизам в магазина с една панта за скаф с цел да сравнявам и да търся точният модел. Но се бях отнесъл и не казах на охраната като влизах да ми сложат стикер. Влезнах мерих избрах нареждам се на касата и си плащам. Плащам тръгвам и 5 сотаджия ме чакат и ме дръпнаха встрани и викат ВИДЯХА ВИ ДА ПРИБИРАТЕ НЕЩО В ДЖОБА. И аз си извадих пантата след като установиха, че е стара и едва ли съм я гебил и като обясних, че съм я внесъл с цел да сравнявам ме пуснаха. Но показателното е, че камерите се гледат постоянно. И в Билла имах подобен случай, но с племенника, който беше прибрал в джоба едно нескафе 3 в 1 без да го видя.
Та накратко отговора на въпроса е колега "С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА КРАЖБИ"
А в големите магазини тип Практис, Практикер, Билла, Метро и моловете има постоянно наблюдение.
Миналата година в Практикер имах следната случка.
Влизам в магазина с една панта за скаф с цел да сравнявам и да търся точният модел. Но се бях отнесъл и не казах на охраната като влизах да ми сложат стикер. Влезнах мерих избрах нареждам се на касата и си плащам. Плащам тръгвам и 5 сотаджия ме чакат и ме дръпнаха встрани и викат ВИДЯХА ВИ ДА ПРИБИРАТЕ НЕЩО В ДЖОБА. И аз си извадих пантата след като установиха, че е стара и едва ли съм я гебил и като обясних, че съм я внесъл с цел да сравнявам ме пуснаха. Но показателното е, че камерите се гледат постоянно. И в Билла имах подобен случай, но с племенника, който беше прибрал в джоба едно нескафе 3 в 1 без да го видя.
Та накратко отговора на въпроса е колега "С ЦЕЛ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА КРАЖБИ"
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- Istina
- Новак
А миналата седмица една касиерка в елитен магазин реши да проверява на приятелката ми дамската чанта. Касиерка - не охрана, можете ли да си представите ! При положение че имат камери и устройство на изхода ! Какво ще кажете за това......
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Ще кажа, че няма право да ти рови в чантата. При съмнения за кражба (и тук лично мнение - само ако са взели съответните мерки за сигурност - електро-магнитна система против крадци, която съответно да пропищи) охраната има право да те задържи, докато дойде полиция, която да поеме случая - да провери чантата ти и т.н.
Всички други правила са продукт на фантазията на нашите търговци или охранителни фирми. Досега не ми се е случвало да ме задържат, но ако им се случи - жална им майка...
Всички други правила са продукт на фантазията на нашите търговци или охранителни фирми. Досега не ми се е случвало да ме задържат, но ако им се случи - жална им майка...

- Zerko
- Потребител
- Обратна връзка:
В много магазини наблюдават собствените си служители, които по думи на собствениците крадат много повече от клиентите.
- didka
- Старо куче медалист
Из по-големите вериги винаги се разхождат лица от охраната в цивилно облекло.Някой да не си помисли,че това е само една лелка в униформа,дето стои на касите накрая...и никва не я върши...
Имам познати от СОТ.
Така,че по един,или друг начин се наблюдават лицата със съмнително поведение.

Така,че по един,или друг начин се наблюдават лицата със съмнително поведение.

Dog drags - no tracks...
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
хехе...чудех се що почти винаги имам компания......didka написа:....
Така,че по един,или друг начин се наблюдават лицата със съмнително поведение.![]()

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel