Въпрос за обръщение!

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Въпрос за обръщение!

Мнение от dushanov »

Здравейте съфорумци! :) Как трябва правилно да се обръщам към родителите на съпругата ми? "Дядо","Бабо", или "майка","татко"? Благодаря Ви! :cheers: И Весела Коледа и чакам отзиви в нествяст! още :cheers:
GSM: 0896891102
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Въпрос за обръщение!

Мнение от The enD »

dushanov написа:Здравейте съфорумци! :) Как трябва правилно да се обръщам към родителите на съпругата ми? "Дядо","Бабо", или "майка","татко"? Благодаря Ви! :cheers: И Весела Коледа и чакам отзиви в нествяст! още :cheers:
wtf... тъст и тъща, какви дядовци и майки бълнуваш :?
Аватар
z3us
Потребител
Потребител

Мнение от z3us »

Човека пита как да се обръща към тях, а не как се наричат. Водят му се тъст и тъща, но не може да иде примерно при тъща си и да й каже "Тъщо кво прайш?" :mrgreen:
Иначе идея си нямам какъв е протокола и кое е правилното, но баща ми например се обръща към тях с бабо и дядо :wink:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Aми от моя 20 годишен опит като зет аз се обръщам с Дядо и Бабо..просто преди 20 години така се разбрахме, но моите тъст и тъща са от село и са с остарели разбирания .Но ми се струва крайно остаряло и ,ако след време имам зет ще го помоля да се обръща към мен по име.Нито съм му дядо , нито съм му татко.Той си има и дядо роден и баща роден.
Така, че приятелю бих те посъветвал още от сега да се разбереш с тъст си и тъща си ,че ще им викаш по име- точно както се казват ,нито чичо, нито лельо и т.н. Просто по име.Но така ще изискваш и от жена си да се обръща към майка ти и баща ти .Ако нещо дъртите не са съгласни-толкова по-зле за тях.
Още от сега свиквай сам да се оправяш с жена си за всичко, не да чакаш някой да ти купува кола или да ти строи къща.И да им ближеш гъзовете.Трябва да имаш достойнство и да ги уважаваш, но и да изискваш необходимото уважение.
И господ да ти е на помощ.Ако ти трябва съвет за нещо пиши ми на лично ,че тука дечурлигата ще те объркат съвсем.
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

"ШШШ, дъртоо" и "Алууу стърчок".

Аз им викам на име, а когато и лапето е там им викам "дядо" и "баба".
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Благодаря Ви! :cheers:
GSM: 0896891102
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Както казва realprofesora зависи от това как те биха искали. В някой краища на Б-я е прието да се наричат "майко, татко и т.н.", но в други не е така. Аз също подкрепям realprofesora в който свекървата или тъщата не бих и казал майко поради факта, че не ми е истинска майка. Тука идва и обратното, виждал съм хора да се дразнят, че им казват майко както и други хора да се дразнят от това, че не им казват майко. Трябва да се разбереш с тях, аз специално избягвам да използвам имена, например: Би ли ми подал еди си какво. Как сте?, Как върви работата ? и т.н.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ами аз само ви казвам как е на запад.Имам приятел женен в Германия , идва с жена си тука на гости и майка му вика на германката:Виж кво ,трябва да ми викаш "майко".А германката се засмяла и казала ми аз си имам майка и тя е в Германия, а на теб ще казвам по име.И в Америка си казват по име -иначе "тъст" може би знаете как е буквалния превод от английски- баща по закон :lol: :lol: :lol:
Popopopopo
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Ние сме се разбрали с тях да им викам по име и това е то.Така мисли че е най добре.
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

Lexx написа:Ние сме се разбрали с тях да им викам по име и това е то.Така мисли че е най добре.
+1
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Публикувай отговор