Проблем със създаването на уеб сървър на компа ми.

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
Martinch0
Новак
Новак

Проблем със създаването на уеб сървър на компа ми.

Мнение от Martinch0 »

Здравейте,
Искам да си направя компа да е сървър, за да може един приятел, с който правим едно сайтче, да може да влиза и да го гледа. Затова пробвах да сложа WampServer - той е перфектен за локална работа(а сигурно и за онлайн, ако успея да го подкарам). Обаче не мога да го пусна да е видим от вънка. Правя всички настройки, които трябва, гледам в Google, какво може да е проблем, ама пише, че като направя това което вече съм направил и всичко трябва да е ОК. Вкъщи съм с рутер и съм на Тракия Кабел. На рутера му нагласям Port Forwarding да пренасочва трафика от порт 80 към моя комп. Но когато напиша ИП-то си в нета, не се свързва, а също и като пробвам от тук: http://canyouseeme.org/ дали се свързва към порта ми - отговорът е не. Пробвах и с XAMPP, което е много подобно на WAMP. Пак си инсталира Apache, MySQL, PHP и пак го пускам онлайн и не се свързва. Започнах да се чудя, може ли това да е някакво ограничение от доставчика? Или просто не правя нещо като хората? Някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Проблем със създаването на уеб сървър на компа ми.

Мнение от admin »

Първото което ми идва на идея е, махна ли защитната стена на виндовса :?: :twisted:
Много е възможно доставчика да блокира някой портове, а може и всички с цел защита от вируси. За да го пробваш най - лесния начин е да си изключиш порт форвардинга и да го накараш твоя човек да направи от дос промпта на виндовса телнет към твоето ип и порт 80 примерно. Трянва да получи грешка : "Connection refused" което означава, че той стига до твоя рутер ама тъй като на него няма отворен 80 порт от външния интерфейс т.е. на реалното ти ип. Ако получи тази грешка значи търсиш проблема в рутреа, може форвардинга да не работи като хората, а да не споменавам, че на някой рутери има спецификация в изписването. Когато се убедиш, че всичко това е наред, пусни на локалния си компютър програма за дъмпване на трафика за да видиш получаваш ли нещо, но не забравяй да махнеш защитната стена на видновса. Изключи я напълно за проба. Рестарирай рутера всеки път след като смениш нещо по настройките.
"There is no 'patch' for stupidity."
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от paco »

виж някой друга програма да не ползва порт 80, примерно скайп ,на мен ми се случвало уж всичко ртаботи пускам скайпа и хампа умира докато го разбера големи нерви бяха
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В опциите на skype има отметка да не ползва портове 80 и 443
Martinch0
Новак
Новак

Мнение от Martinch0 »

Оправих го. Проблема е, че правих 100 неща и не знам от кое се оправи... :D
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

sawo написа:В опциите на skype има отметка да не ползва портове 80 и 443
По подразбиране тая гад нескопосана все през 80 се връзва (ако зареди преди да е заредил http сървъра, ако не е като сървис). Първата работа след инсталацията му е да се намърда ръчно някой произволен порт >10000.

За колегата по-горе с проблемния XAMP. Невинаги само пренасочване на порт 80 през рутера върши работа. Най-сигурно е, ако вътрешния адрес на сървъра бъде поставен в DMZ на рутера.
Публикувай отговор