Винетките за 2011 г.

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
gild
Потребител
Потребител

Винетките за 2011 г.

Мнение от gild »

Абе каква е тази глупост да ти пишат регистрационния номер на колата на винетката :?: Кой папагал го е измислил това :?: Какво значение има дали си сменяш винетката на автомобила или не. Колкото и да си ги сменяш на практика може да пътуваш само с един автомобил и една винетка извън града.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Re: Винетките за 2011 г.

Мнение от ksdh »

gild написа:Абе каква е тази глупост да ти пишат регистрационния номер на колата на винетката :?: Кой папагал го е измислил това :?: Какво значение има дали си сменяш винетката на автомобила или не. Колкото и да си ги сменяш на практика може да пътуваш само с един автомобил и една винетка извън града.
Всичко е за пари, и по-големи лудости ще има, вервай ми! А че е лудост, е напълно вярно, понеже, като залепиш веднъж стикера, едва ли можеш да го ползваш втори, трети път...И дори да има начин за фиктивно залепяне, много лесно може да се установи при проверка! Ама де толкоз акъл у милиционер? Това са хората на Боко Тиквата - шепа безмозъчни, алчни и корумпирани олигофрени, добрали се до властта!
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

Стикерите могат да се отлепят без проблем и то без да се забележи много хора така правят взимаш едно 2 литра гореща вода и изсипваш бавно по стикера и след 5-10 минути се отлепя и местиш на друга кола :wink:
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

speed_stz написа:Стикерите могат да се отлепят без проблем и то без да се забележи много хора така правят взимаш едно 2 литра гореща вода и изсипваш бавно по стикера и след 5-10 минути се отлепя и местиш на друга кола :wink:

И така да е, колко пъти можеш да го направиш, преди да похабиш безвъзвратно стикера? 2 или 3 пъти, или само веднъж?
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Мой приятел има 2 коли и си е залепил стикера на тънко фолио. Сещаш ли се сега колко лесно го мести от едното на другото стъкло.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

nasenceto написа:Мой приятел има 2 коли и си е залепил стикера на тънко фолио. Сещаш ли се сега колко лесно го мести от едното на другото стъкло.
Точно затва казвам, че милиционерите са прости тикви!
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

gild написа:Абе каква е тази глупост да ти пишат регистрационния номер на колата на винетката :?: Кой папагал го е измислил това :?: Какво значение има дали си сменяш винетката на автомобила или не. Колкото и да си ги сменяш на практика може да пътуваш само с един автомобил и една винетка извън града.
Това е реална борба с тарикатите, не е глупост. Стигна се дотук, защото мнозина започнаха да се опитват да прецакат държавата.
Друг въпрос е, че средствата от винетките не се управляват ефективно. Например, дупките по пътищата постоянно ги запълват с асфалт и скоро след това дошло време за ново запълване, на същите дупки. Работи се изключително некачествено, защото се пести основната съставка - битума. Същото важи и за хоризонталната маркировка - трае месец - два и идва време за подновяване. В по-добрите за живот държави, тази маркировка се изпълнява от силно напластена боя, която образува след изсъхване релеф върху платното, съответно е супер трайна.

От винетките се кумулират средства за подобни дейности. Когато искаме да караме трите коли в семейството с една винетка, ние искаме батака по пътните ремонти да става все по-голям. Така го разбирам аз, затова си плащам винетка за всяка от колите.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да де ама ако имаш две коли и ти се наложи да излезнеш извън града с едната и вземеш винетката с теб, другата кола не може да напуска града което не е проблем. Може да си стой пред блока или женати да я кара из града през това време. Което не е престъпление, тъй като другата кола не напуска града.
"There is no 'patch' for stupidity."
tarlyo
Потребител
Потребител

Мнение от tarlyo »

Ще видите като почнат да искат шофьорска книжка за всяка кола...
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

admin написа:Да де ама ако имаш две коли и ти се наложи да излезнеш извън града с едната и вземеш винетката с теб, другата кола не може да напуска града което не е проблем. Може да си стой пред блока или женати да я кара из града през това време. Което не е престъпление, тъй като другата кола не напуска града.
+1
mittydve
Новак
Новак

Мнение от mittydve »

абе и тука ми мина през акъла лек , за тия винетки ама не съм пробвал да видя кво ще стане
ако си напишеш номера на стъклото (огледално разбира се ) и винетката пак отгоре с фолио ;) и да съвпадне с празното поле... мисля че ще стане
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

admin написа:Да де ама ако имаш две коли и ти се наложи да излезнеш извън града с едната и вземеш винетката с теб, другата кола не може да напуска града което не е проблем. Може да си стой пред блока или женати да я кара из града през това време. Което не е престъпление, тъй като другата кола не напуска града.
Звучи резонно, но за съжаление Наредбата за винетните такси третира въпроса по фундаментално различен начин: винетката не се купува от собственика, за да се представя при проверка (като документ за самоличност, например), а се залепва на стъклото на МПС-то и остава постоянно към него, без опция за мобилност. Това е нечестно от гледна точка на водачите, но не ние определяме правилата.
mittydve написа:абе и тука ми мина през акъла лек , за тия винетки ама не съм пробвал да видя кво ще стане
ако си напишеш номера на стъклото (огледално разбира се ) и винетката пак отгоре с фолио ;) и да съвпадне с празното поле... мисля че ще стане
Никакъв шанс :wink:
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

root написа:
Това е реална борба с тарикатите, не е глупост. Стигна се дотук, защото мнозина започнаха да се опитват да прецакат държавата.
Друг въпрос е, че средствата от винетките не се управляват ефективно. Например, дупките по пътищата постоянно ги запълват с асфалт и скоро след това дошло време за ново запълване, на същите дупки. Работи се изключително некачествено, защото се пести основната съставка - битума. Същото важи и за хоризонталната маркировка - трае месец - два и идва време за подновяване. В по-добрите за живот държави, тази маркировка се изпълнява от силно напластена боя, която образува след изсъхване релеф върху платното, съответно е супер трайна.

От винетките се кумулират средства за подобни дейности. Когато искаме да караме трите коли в семейството с една винетка, ние искаме батака по пътните ремонти да става все по-голям. Така го разбирам аз, затова си плащам винетка за всяка от колите.

Ами много хубаво, но нека да видим колко са реално постъпленията от винетките, къде отиват(в коя банка), и колко от тези пари отиват изобщо по предназначение? Държавата е мафиотизирана до такава степен, (вижте само кои ни управляват), че смятам всички тези начини за хитруване и надлъгване за напълно нормални, и дори задължителни! Защото в тази държава, обикновените хора май имат само правото да плащат какви ли не простотии, останалото е задължения! Правата са само за шепа самоизбрали се мафиоти, обсебили всички видове власт!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Почнах да се замислям дали няма да може да си залепиш целофначе там където трябва да ти е номера и да го пишеш с тези маркерите който си имат гумичка се трият после. :lol: Ясно е, че закона не е измислен като хората, ама да си оправят първо бакийте и след това да искат от гражданите да го спазват.

Значи събрали са двама, единия взема 200 лв на месец, другия наврян в разни бордове на директори, консултации и тем подобни, има 5-6 мизонета и взема на месец 50 000 лв. Та тоя втория дето взема 50 000 лв на месец казал на първи:
- Хайде да се разберем да не крадем вече а :?:
Тоя първия дето взема 200 кинта на месец рекъл:
- Ааа "хубу", от утре няма проблем.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

И аз си мисля, че ако се залепи едно найлонче и може да се пише номера отгоре и 20 пъти ако искаш. Като гледам в момента никак не е лесно и без това да се пише върху тези винетки...
Аз я бях залепил миналата година на фолио от цигари и няма проблем :) И без това колите рядко излизат от града, а и с тези пари досега не съм видял да се прави нещо смислено. В квартала ми навсякъде е пълно с дупки, след 6 месеца бездействие ги запълниха с ........ ЧАКЪЛ! Просто няма нужда от повече коментар...
Публикувай отговор