Ха ха ха Хляба скача с 60% -голям кеф , веселете се!!!

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Ха ха ха Хляба скача с 60% -голям кеф , веселете се!!!

Мнение от realprofesora »

По новините казаха ,че хляба ще скача с 60%.Мнозина са чули.Всеки си трае.Форума мълчи.
За мен специално да го дигнат 160 % та вече някой да размаха байрака с голямата неокастрена дръжка.
Спете спокойно съфорумци.
Покупко продажбите вървят ,алъш-вериш и с хляб и без хляб ще има.
Преживели сме купонна система , преживели сме Жан Виденов ще преживеем и това.
Popopopopo
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Ха ха ха Хляба скача с 60% -голям кеф , веселете се!!!

Мнение от Da Edd »

Чак с 60% няма да се качи, ама с 30% твърдят от асоциацията на хлебопроизводителите. Ама са мизерници де...
За 700гр хляб ти трябва около 500гр брашно (20-30ст), останалото е вода и малко мая. Като сложиш тока за не повече от 50 ст ще си направиш хляб в домашни условия... с гарантирано качество, а не с някоя хлебарка или плъх вътре...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

За машините за хляб, един колега от форума Lutar си купи и беше много ентусиазиран ама май вече не е. Преди години от селската кооперация ни бяха дали 3-4 чувала брашно, че майка ми тогава от време на време си играеше да меси хляб. Това беше най - невероятния хляб който съм ял през живота си.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

От 2 години имаме машина за хляб. От тогава не сме купували хляб вкъщи. Дори не знам цената му в магазина каква е. Сутрин се зарежда машинката и вечер към 18ч. като се приберем ухае на вкусен хляб.
Гледах новините снощи. Казаха, че ще скочи с около 20-30% зависело от производителя. Или става дума за около 1.20 лв./кг.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Аз пък хляб не ям.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Da Edd написа:Чак с 60% няма да се качи, ама с 30% твърдят от асоциацията на хлебопроизводителите. Ама са мизерници де...
За 700гр хляб ти трябва около 500гр брашно (20-30ст), останалото е вода и малко мая. Като сложиш тока за не повече от 50 ст ще...
Личи си ,че скоро не си ходил на магазина.Де го тва брашно толко евтино -40-60ст за килограм.??На нашия магазин CBS най- евтиното е над 90ст.
Lexx написа:Аз пък хляб не ям.
Има тема за моркови по-надолу.
Popopopopo
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Истината за мен, е че пак ни цакат с фалшиви аргументи. Хлябът у нас е с отвратително качество. Ако пътувате тук-там из Европа или по широкия свят, ще се съгласите с мен.
Много се дразня, когато хлебопроизводителите започнат да отстояват рецептите си - слагали подобрители в хляба, защото качеството на зърното било много ниско! И накрая в хляба брашното остава като съставка с пожелателен характер, те толкова набухватели, "подобрители" и оцветители бухат в насъщния, че може да се мине и без брашно.
За далаверите на производителите плаща винаги крайния клиент. Ламтежът за бърза и максимална печалба занижава все повече качеството на хляба. А хляб се прави по нашите земи от 8000 години! Жалко за традицията...

Иначе и аз имам домашна машина за печене на хляб и често я ползвам. Не купувам пухкавите имитации на Румдо и компания, ям по принцип малко хляб и общо взето следя новините за покачването на цената на хляба като страничен наблюдател.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Сега се поразгледах из мрежата как се приготвя хляб и в четвъртък мисля да опитам да си замеся хляб след като се пребера от работа, само мойта госпожица да не ме изрита с хляба и котката от нас :lol:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

С/у банка ДСК има един магазин за pуски стоки. Има чеpен хляб 2.20 стpува, но това е истински хляб. Всичко останало по магазините е леш и освен да ви пpави по-дебели, дpуга полза няма. Имам обаче наистина интеpес към тези машини за хляб, ако са читави опpеделено ще си стpува.
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

"Не купувам хляб"
"Не ям хляб"
"Не ме интересува цената на хляба/брашното"
........

Пак същото, толкова години! Нямаме интерес да ни е добре, в киреча си ни е баш!
Та по темата - вдигат хляба - заедно със закуските, питки за хамбургери и се почва всички да наваксат по-скъпия хляб дай и ние да увеличим! И в 1 момента едни кирливи български бисквити с някакъв малък грамаж гонят 1 лев и нагоре, половинка спагети/макарони, които са вносни и стават за ядене са около 2 лева... Какво друго да спомена???!
Всички ще искат да наваксват от хляба и да къртят пари! А ние само да плащаме и да ядем недопечените им, тиклави и гадни продукти, както до сега!
Хора, една попара не мога да си направя с купешки хляб! Това не е хляб а някакъв УЖАСТ!!!!
Като знам, че лятото ми изкупуват зърното по 18-20ст, брашното и то не е стока а е почти 1 лев за килограм и става предимно за застройки на манджи... Така че съм претръпнал като всички вас и съм спокоен, че може да стане още по-зле!
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

sawo написа:С/у банка ДСК има един магазин за pуски стоки. Има чеpен хляб 2.20 стpува, но това е истински хляб. Всичко останало по магазините е леш и освен да ви пpави по-дебели, дpуга полза няма. Имам обаче наистина интеpес към тези машини за хляб, ако са читави опpеделено ще си стpува.
Родителите ми в Ст.Загора имат такава машинка, както спомена някой колега по-горе, зареждаш я сутринта и задаваш в колко искаш да е готов. Минимума време е 3ч. Но си е друго да знаеш, че като се прибереш ще имаш топъл хляб и то точно какъвто ти искаш. Много са доволни като цяло.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

От години сме с хлебопекарна в нас... Не ме интересува даже и 2 лева да стане хляба, аз поне знам какво ям удома :)
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Какви машини ползвате? Цени модели нещо ориентировъчно да кажете?
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Супеp, днес ще я видим в техномаpкета :)
edit: Вече е пpи мен, скоpо ще видим как ще са нещата с домашния хляб :)
Публикувай отговор