+1
И моята е същата.
+1
Избрах тази рецепта защото става бързо ... бързо, бързо около 2 часа. Трябва малко да си осъвършенствам технологията на правяне. Аз избрах една тенджера в която месих тестото малко над една педя диаметър, оказа се, че е малка когато месиш ... трябва повече пространство. При втасването и пекането е желателно да имате съд с продълговата форма, аз нямах и го пеках в една тавичка. Ето го и крайния резултат.175 мл топла вода
300 г брашно
1 с л краве масло
1 ч л захар
1/2 ч л сол
1 ч л суха мая
Приготвяне:
• Брашното се пресява в голяма купа.
• Добавя се маслото и с помощта на пръсти се претрива сместа, докато стане на трохи.
• Прибавя се захарта, солта и маята.
• Постепенно се прибавя топлата вода и се измесва гладко тесто, което се оставя да втаса 45 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се премесва върху набрашнена повърхност и се поставя във форма с вместимост 500 г.
• Покрива се и се оставя да бухне повторно за 30-40 минути.
• Пече се в предварително загрята фруна на 200 С 25 минути, след което се покрива с алуминиево фолио и се пече още 25 минути.
• Изважда се и се оставя да изстине върху метална решетка.