Как мога да си направя калъп за отливане
- Nirvana
- Старо куче медалист
Как мога да си направя калъп за отливане
Колеги,
мисля да се заема сам и да си направя калъп за отливане на риболовни тежести. Как най-лесно мога да го направя, т.е. как да взема формата на дадена тежест? Предполагам може да стане в гипсова отливка и след това изсипвам оловото? Знам, че е отровно, имам къде да го правя на безопасно място. Ако някой може да удари едно рамо, че искам да се запася с тежести за новия риболовен сезон. Мерси предварително!
мисля да се заема сам и да си направя калъп за отливане на риболовни тежести. Как най-лесно мога да го направя, т.е. как да взема формата на дадена тежест? Предполагам може да стане в гипсова отливка и след това изсипвам оловото? Знам, че е отровно, имам къде да го правя на безопасно място. Ако някой може да удари едно рамо, че искам да се запася с тежести за новия риболовен сезон. Мерси предварително!
Последно промяна от Nirvana на Пет Фев 04, 2011 7:44 am, променено общо 1 път.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Как мога да си направя калъв за отливане
най-лесно е с гипс както сам каза - аз така съм правил най-различни оловни отливки. нещо конкретно ли те интересува или кой начин е най-добър?
- Nirvana
- Старо куче медалист
Кажи кой начин е по-успешен ако може. И в какъв съд топиш материала, градуси?sawo написа:най-лесно е с гипс както сам каза - аз така съм правил най-различни оловни отливки. нещо конкретно ли те интересува или кой начин е най-добър?
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами както казах с гипса е най-добре, какво по-конкретно те интересува? Топя го във някаква метална паница и във печката или директно напален огън. Естествено това е примитивния начин на село, ако имаш някакъв вид горелка или газов котлон може и с тях да се загрее 

- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
...и преди да излееш разтопеното олово затопли малко калъпа...да няма рев.... 

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Също така е добре да няма влага или вода защото оловото може да пръска като восък и става лошо..
-
- Потребител
- Обратна връзка:
1. зависи какви грамажи ти трябват
2. калъпите за олова са метални
3.продават се по риболовните магазини
4. за по големите тежести всеки стругар може да ти го направи като посредата се пробива и се пъха тел за да има от каде да прекараш кордата по време на наливането на оловото тела се завърта ,след това веднага се потапя във вода и т.н.
5.сещам се за поне 2-3 модела само дето незнам как да ти ги обясня
6. ако са малки като съчми се правят с решето върху вода
2. калъпите за олова са метални
3.продават се по риболовните магазини
4. за по големите тежести всеки стругар може да ти го направи като посредата се пробива и се пъха тел за да има от каде да прекараш кордата по време на наливането на оловото тела се завърта ,след това веднага се потапя във вода и т.н.
5.сещам се за поне 2-3 модела само дето незнам как да ти ги обясня
6. ако са малки като съчми се правят с решето върху вода
- Nirvana
- Старо куче медалист
Re: Как мога да си направя калъп за отливане
Ами аз знам, че има по магазините, но ми се искаше да се позанимая събота и неделя. Ще пробвам и ще сложа снимки.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами няма нищо сложно, просто поставяш оригиналната тежест в гипс до половината, после и другата страна след това ги събираш и изливаш оловото. Аз поне съм правил само едностранни отливки, но и с двустранни няма да е трудно предполагам 

- stivans
- Старо куче медалист
Стара Загора
Стара Загора