Има ли право паякът да вдига коли ИЗВЪН зелена зона ?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Има ли право паякът да вдига коли ИЗВЪН зелена зона ?

Мнение от Princo »

Въпросът е ясен.Според този текст,има ли право паяка да вдига коли ? Примерно,спирам си аз извън зелена зона,на някакъв паркинг пред жилищен блок,обаче някой решава,че му преча и вика паяк и съответно ми вдигат колата.Законно ли е или не ? :roll:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Има ли право паякът да вдига коли ИЗВЪН зелена зона ?

Мнение от niggaz_nature »

Не знам дали е законно или не ,но ако си спрял ТАКА че д аму пречиш и да не може да си изкара колата от паркинга пред неговия блок ДА . Съгласен съм да вдигат всички спрели коли по този начин където и да са спрели. Но ако си паркирал и не запушваш никой и не пречиш паркингите пред блоковете не са собственост на живущите а са обществени тогава нямат право да ти вдигнат колата.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

niggaz_nature написа:Не знам дали е законно или не ,но ако си спрял ТАКА че д аму пречиш и да не може да си изкара колата от паркинга пред неговия блок ДА . Съгласен съм да вдигат всички спрели коли по този начин където и да са спрели. Но ако си паркирал и не запушваш никой и не пречиш паркингите пред блоковете не са собственост на живущите а са обществени тогава нямат право да ти вдигнат колата.
Разбира се,ако съм запушил някой да не може да излезне - да,ако съм запушил гараж - да,но става въпрос да съм спрял така,че да не преча на никой и все пак да има недоволни и да викнат паяка.Четох някъде из нета за 2-3 такива случай. :)
We get a little crazy,
We are a little,
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Директно съм ги осъдил. Като ти вдигат колата са длъжни да направят снимка къде е била и дали пречи на движението и прочие. Ако не пречи колата и са я вдигнали ще загубят делото и ще ти платят и разноските по него. Друг е въпроса че си остава занимавката с това.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

Хубаво не си запушил гараж и не му пречиш , а дали не си спрял така че да пречиш на пешеходците?
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Daffy_Duck написа:Хубаво не си запушил гараж и не му пречиш , а дали не си спрял така че да пречиш на пешеходците?
Говоря за съвсем друго нещо,явно не съм го написал и не си ме разбрал.Целият въпрос идва от това,че на мястото,където живея имаме проблем с паркирането,тъй като това място представлява една малка уличка без изход.И през делниците всеки си спира колата както му падне.Аз за това и не смея да си вкарам колата в двора на блока,щото вратата всеки ден е запушена и не мисля да се правя на пъдар.Та вчера едни приятели ни идваха на гости и са си спряли колата и някой им казъл да си преместят колата иначе викал паяк.Колата е била паркирана без да е запушил някой или да е препречил пътя на пешеходците.И затова пуснах темата.Но както си и мислех,ако колата не пречи на никой и е извън зелена зона паяка няма право да я вдигне. 8)
Последно промяна от Princo на Съб Фев 19, 2011 15:37 pm, променено общо 1 път.
We get a little crazy,
We are a little,
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Относно границите и правилата в Зелената зона:
Заповед

№ 2845

гр.Стара Загора, 06.11.2008 г.

На основание чл.44, ал.2 във връзка с чл.44, ал.1, т.1 и т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.99 от ЗДвП, чл.19, ал.1, т.2 от Закон за пътищата, във връзка с въвеждане на режим на кратковременно платено паркиране на ППС /Зелена зона/ и определяне на места, забранени за паркиране, от които неправилно паркираните автомобили ще бъдат принудително отстранявани,

О П Р Е Д Е Л Я М :

I. Граници при режим на кратковременно платено паркиране “Зелена зона” в гр.Стара Загора:
1. север – ул.”Генерал Столетов”;
2. юг – ул.”Христо Ботев”;
3. запад – ул.”Свети Отец Паисий”;
4. изток – бул.”Свети Патриарх Евтимий”.

II. В границите на “Зелена зона” се определят следните места за кратковременно платено паркиране:
1. Южната и северната пътна лента по ул.”Граф Николай Игнатиев” от ул.”Димитър Наумов” до ул.”Цар Иван Шишман” – 15 паркоместа;
2. От двете страни на пътната лента по ул.”Граф Николай Игнатиев” от ул.”Цар Иван Шишман” до ул.”Петър Парчевич” / до плувния басейн / - 30 паркоместа;
3. Южната пътна лента по ул.”Свети Княз Борис” от бул.”Руски” до ул.”Кольо Ганчев” – 70 паркоместа;
4. Северната пътна лента по ул.”Любор Байер” от бул.”Митрополит Методий Кусев” до бул.”Руски";
5. Паркинга западно от комплекс “Верея” по ул.”Захари Княжески” от ул.”Генерал Гурко” до бул.”Цар Симеон Велики”.
6. Западната пътна лента по бул.”Руски” от ул.”Генерал Столетов” до ул.”Генерал Гурко”;
7. Източната пътна лента по ул.”Цар Иван Шишман” от ул.”Граф Николай Игнатиев” до ул.”Генерал Гурко”;
8. Източната пътна лента по бул.”М.М.Кусев” от ул.” Л.Байер” до ул.”Свети Княз Борис”;
9. Източната пътна лента по ул.”Кольо Ганчев” от ул.”Свети Княз Борис” до ул.”Пазарска”;
10. Паркинга западно от бул.”Руски” срещу сградата на ОББ;
11. Източната пътна лента по бул.“Руски” от ул.”Генерал Столетов" до ул.“Генерал Гурко";
12. Паркинга на централен общински пазар между ул.”Раковска” и ул.”Кольо Ганчев”;
13. Паркинга срещу АГ клиника югоизточния ъгъл между кръстовището на бул.”Руски” и ул.„Генерал Столетов”;
14. Северното платно на бул.”Цар Симеон Велики” в отсечката между ул.”Хаджи Димитър Асенов” и ул.”Свети Отец Паисий”;
15. Южното платно на бул.”Цар Симеон Велики” в отсечката между ул. „Сава Силов и ул.”Св. Отец Паисий”;
16 Западната пътна лента на бул.”Митрополит Методий Кусев” в отсечката между ул.”Генерал Гурко” и ул.”Христо Ботев”;
17. Източната и западната пътна лента на бул.”Митрополит Методий Кусев” в отсечката между ул.”Любор Байер и ул. „Ген. Столетов”;
18. Източната пътна лента на ул.”Захари Княжески” в отсечката между ул.”Христо Ботев” и ул.”Генерал Гурко”.
19. Паркинг „Автогара”
20. Западната пътна лента на ул.”К.Ганчев” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.
21. Северната пътна лента на ул.”Венелин” в отсечката между ул.”Св.Патриарх Евтимий”и ул.”Кольо Ганчев”
22. Източната пътна лента на ул.”Парчевич” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.

III. В границите на “Зелена зона” се забранява паркирането на следните места:
1. Западната пътна лента по ул.”Свети Отец Паисий” от ул.”Христо Ботев” до ул.”Генерал Столетов”
2. От двете страни на пътната лента по ул.”Хаджи Димитър Асенов” от ул.”Христо Ботев” до ул.”Генерал Столетов”;
3. Източната пътна лента на бул. „Руски” от ул. „Христо Ботев” до ул. „Генерал Гурко”;
4. Западната пътна лента по ул.”Цар Иван Шишман” от ул.”Христо Ботев” до ул.”Генерал Столетов”;
5. Източната пътна лента по ул.”Кольо Ганчев” от ул.”Свети Княз Борис” до ул.”Граф Николай Игнатиев”;
6. Източната пътна лента по бул.”Митрополит Методий Кусев” от ул.”Христо Ботев” до ул.”Генерал Гурко”;
7. От двете страни на пътната лента по бул.”Свети Патриарх Евтимий” от ул.”Христо Ботев” до ул.”Генерал Столетов”;
8. От двете страни на пътната лента по ул.”Генерал Столетов” от ул.”Свети Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”;
9. Северната пътна лента по ул.”Цар Калоян” от ул.”Свети Отец Паисий” до ул.”Х.Д.Асенов”
10. Северната пътна лента по ул.”Свети Княз Борис” от ул.”Свети Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий” – с изключение на отсечката между улиците “К.Ганчев” и “Г.Михайловски”;
11. Северната пътна лента по ул.”Свети Княз Борис” само в отсечката срещу сградата на бившия СМК;
12. От южната пътна лента по бул.”Цар Симеон Велики” от ул.”Сава Силов” до ул.”Хаджи Димитър Асенов”;
13. От двете страни на пътната лента по ул.”Генерал Гурко” от ул.”Свети Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”;
14. Южната пътна лента по ул.”Христо Ботев” от ул.”Свети Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”;
15. От двете страни на пътната лента по ул.”Христо Ботев” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до ул.”Захари Княжески”;
16. От двете страни на пътната лента по ул.”Христо Ботев” от ул.”Свети Отец Паисий” до ул.”Поп Минчо Кънчев”;
17. Уличното платно по бул.”Цар Симеон Велики” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”.
18. Западната пътна лента на ул.”Парчевич” ” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.
19. Южната пътна лента на ул.”Венелин” в отсечката между ул.”Св.Патриарх Евтимий”и ул.”Кольо Ганчев”
20. Източната пътна лента на ул.”К.Ганчев” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.

IV. Места, забранени за паркиране, от които неправилно паркираните автомобили ще бъдат принудително отстранявани:
1. От двете страни на ул.”Х.Д.Асенов” от ул.”Генерал Столетов” до ул.”Христо Ботев”;
2. Източната пътна лента по бул.”Руски” от ул.”Генерал Гурко” до ул.”Христо Ботев”;
3. Западната пътна лента по ул.”Цар Иван Шишман” от ул.”Генерал Столетов” до ул.”Христо Ботев”;
4. Западната пътна лента по бул.”Руски” от ул.”Генерал Гурко” до ул.”Братя Жекови”;
5. Източната пътна лента по ул.”Кольо Ганчев” от ул.”Граф Игнатиев” до ул.”Свети княз Борис”;
6. Западната пътна лента на бул.”Митрополит Методий Кусев” в отсечката между ул.”Свети Княз Борис” и ул.”Любор Байер”;
7. Източната пътна лента по бул.”М.М.Кусев” от ул.”Генерал Гурко” до ул.”Христо Ботев”;
8. От двете страни на пътното платно по бул.”Свети Патриарх Евтимий” от ул.”Генерал Столетов” до ул.”Христо Ботев”;
9. От двете страни на пътното платно по ул.”Генерал Столетов” от ул.”Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”;
10. Южното пътно платно по ул.”Цар Калоян” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до ул.”Захари Княжески”;
11. Северната пътна лента по ул.”Свети княз Борис” от ул.”Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий” – с изключение на отсечката между улиците “К.Ганчев”и “Г.Михайловски”;
12. Северната пътна лента по ул.”Свети княз Борис” само в отсечката срещу сградата на бившия СМК.
13. Южната пътна лента по бул.”Цар Симеон Велики” от ул.”Сава Силов” до ул.”Хаджи Димитър Асенов”
14. От двете страни на пътното платно по ул.”Генерал Гурко” от ул.”Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий”;
15. Южната пътна лента по ул.”Христо Ботев” от ул.”Отец Паисий” до бул.”Свети Патриарх Евтимий” с изключение на уширенията по платното предназначени за спирки на извънградския автобусен транспорт;
16. От двете страни на пътното платно по ул.”Христо Ботев” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до ул.”Захари Княжески”;
17. От двете страни на пътното платно по ул.”Христо Ботев” от ул.”Отец Паисий” до ул.”Поп Минчо Кънчев”;
18. От двете страни на пътното платно по ул.”Л.Байер” от ул.”Захари Княжески” до бул.”М.М.Кусев”;
19. Уличното платно по бул.”Цар Симеон Велики” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до бул.“Свети Патриарх Евтимий”;
20. Западната пътна лента по бул.”Митрополит Методий Кусев” от ул.”Любор Байер” до ул.”Свети княз Борис”
21. Южната пътна лента по ул.”Свети княз Борис” от ул.”Хаджи Димитър Асенов” до бул.”Митрополит Методий Кусев”
22. Южната пътна лента по ул.”Любор Байер” от бул.”Митрополит Методий Кусев” до бул.”Руски”
23. От двете страни на ул.”Любор Байер” между ул.”Захари Княжески” и бул.”Митрополит Методий Кусев”
24. Западното платно по бул.”Руски” в отсечката между ул.”Генерал Столетов” и ул.”Васил Левски”
25. От двете страни на ул.”Пазарска” между ул.”Цар Иван Шишман” и бул.” К.Ганчев”
26. Западната пътна лента на ул.”Парчевич” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.
27. Южната пътна лента на ул.”Венелин” в отсечката между ул.”Св.Патриарх Евтимий”и ул.”Кольо Ганчев”
28. Източната пътна лента на ул.”К.Ганчев” в отсечката между ул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Генерал Гурко”.
29. Автогара

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Зам.кмет „Транспорт, обществен ред и чистота” в Община Стара Загора.
Заповедта ми да се доведе до знанието на заинтересуваните длъжностни лица за сведение и изпълнение, както и да бъде публикувана на интернет страницата на Община Стара Загора и в местен всекидневник.

ПРОФ. СВЕТЛИН ТАНЧЕВ
Кмет на Община Стара Загора
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Няма да я вдигнат, но може да дойде патрулка и да го глобят за неправилно паркиране. Това, че не пречиш на никой, не значи, че си паркирал правилно :)
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Запазването за себе си на паркомясто, трябва да бъде изрично вписано в нотариалния акт за жилището. Силно се съмнявам това да е така, защото подобна практика не съществува. Паркоместата се разполагат върху свободната част от урегулираните поземлени имоти (в случая, двора на вашата кооперация), който е застроен със сграда или сгради и често собствениците си мислят, че създаването на паркингите и на инфраструктурата към тях е било финансирано от самите собственици на жилища в кооперацията. Но това не е така. Дворното място не е предопределено за обща част на етажната собственост и собствениците на жилища в сградата не могат да предявяват претенции за собственост идвън нейните очертания.
С други думи, въпросните собствениците не могат да предявяват права върху участъци от дворното място предвидени за паркиране. Освен това, със сигурност, т.нар. "паркоместа" са по-малко на брой от собствениците на имоти в сградата, т.е. би възникнал конфликт между собствениците при евентуален опит да разпределят по някакъв начин паркоместата в двора на сградата.

С по-горното искам да кажа, че никой не може да има законни претенции срещу нечие паркиране в очертанията на дворното място. Искането на принудително отстраняване на паркирало МПС е незаконосъобразно и едва ли ще се случи. Съседите са блъфирали.

И аз съм имал подобни проблеми. Работя близо до зелената зона и в един период паркирах колата си в двора на кооперация, където винаги през деня имаше поне 3-4 свободни места. Това беше така до един ден, когато собственичка на имат в сградата не се заяде, че местата за паркиране са за живущите в сградата.
Съгласих се с нея, защото автомобилът ми струва сигурно колкото нейното жилище и не исках да рискувам целостта на собствеността си (въпреки автокаско застраховката)...
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Аз със съседите си нямам проблеми,освен с един,който обича да ме запушва,но това не е проблем.Въпросът е,че ако една кола е спряла според закона,не пречи на никой да излезне,не запушва никакви изходи и не е в Зелена зона,няма начин да я вдигнат,щото някой е решил да прави напук.Двора не играе никаква роля.Той си е към блока,с врата,която се заключва.И да искат не могат да влезнат.Само обичат да го запушват. :cheers:
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ако не наружаваш правилника за движение на ППС, и наредбите на града -никой няма право да ти вдигне колата или да те глобява.
Това,че някой влизал трудно в двора си защото имало много коли на улицата си е негов проблем.
Но,ако някой тълкува този член от закона, чието тълкувание може да е доста разтегливо, тогава нещата се затягат малко:
(1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението, или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
Popopopopo
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Преди време, бяха запули двора на брат ми и не можехме да изкараме колата. След едночасово търсене на собственика се наложи да викаме паяк, Най-тъпото беше, че се наложи ние да платим на паяка да вдигне колата, тъй като на нас ни пречела.

А пред нашия блок имаше проблем с така наречените паметници, след многократни мобли да си махнат колите никой не направи нищо събрахме се 10 комшии викнахме паяк и ги вдигна, имаше скандали, но проблема си беше техен, колкото нямаше места и паметниците да им заемат парко места малко е нахално. И в този случай също платихме ние на паяка.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Е тва е най-тъпото ! Да плащаме на паяка да си върши работата ... :spank:
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

И колко се плаща на паяка ,за да вдигне пречеща кола, не разбрах?
Аз мисля,че ако някой ме е запушил, преди да викна паяка ще му "спусна малко" гумите , да не друса като го натоварят...мисля за човека ве , не от злоба :lol:
И някой да даде телефона на ПАЯКА!
Popopopopo
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 168. (1) (Предишен текст на чл. 168, изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от
26.04.2002 г.) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от
службите за контрол и длъжностни лица, определени от собствениците или
администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде
преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително
публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения
от него водач.
(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Органите, които
извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат
предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно
превозно средство.
Стара Загора
Публикувай отговор