имате ли проблем с нета на Blizoo

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

имате ли проблем с нета на Blizoo

Мнение от besniaa »

имате ли проблеми тези дни с нета им ?
има ли вероятност да въвеждат т.нар. TTL Mangling или да търся проблема в рутера ?
от няколко дни през рутера влизаше бавно, понякога ръчно.. докато преди със стартирането на Windows-а беше ОК.. рестартирах нацяло рутера, ама пак чепец... няколко пъти ми показа, че има интернет връзка, но реално не отваряше нищо... до преди малко, когато сложих нет-кабела в LAN-картата директно и веднага влезе....
рутера е Linksys WRT54GL ... да знам да си играя ли да го флашвам с някакъв firmware, който избягвал TTL...

без просташки изказвания от типа - кога няма, тез са мн зле и т.н.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
z3us
Потребител
Потребител

Re: имате ли проблем с нета на Blizoo

Мнение от z3us »

Идея си нямам какво е TTL Mangling, но съм на blizoo и съм нямал проблеми с нета напоследък(с обикновен лан рутер съм) :wink:
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

свалих руски фирм и го сложих... проблема са оправи, но дали е било от TTL или аз така си внушавам...
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

за TTL :

Това, което Интернет доставчикът най-често прави за да ограничи услугата до ползване от само един потребител е т.нар. “TTL Mangling” – процес при който се извършва промяна на част от информацията, която се съдържа в заглавната част на всеки мрежов пакет, който преминава между устройството на доставчика и Вашия компютър/рутер.
TTL (Time to Live) е параметър, който се съдържа в едно от полетата на IP хедърите. Този параметър се определя от изпращача на пакетите и се намалява с единица при всяко преминаване през даден хост между изпращача и получателя. (Теоретично, тази стойност би следвало да се измерва в секунди, но на практика времето не се отчита, а стойността се третира просто като число, което всеки хост намалява обработвайки пакета). Когато тази стойност стане нула, текущият хост отказва да го препрати по-нататък по пътя. Целта на този механизъм е да се предотврати безкрайното циркулиране на пакети в мрежата и да се избегне претоварването и вследствие на това.
За да Ви ограничат, рутерите на доставчиците които са свързани с Вашия компютър просто поставят ЕДИНИЦА за TTL параметъра на изходящите пакети. Ако вместо компютъра си Вие ползвате рутер за поделяне на връзката вкъщи, то този рутер намалява стойността до НУЛА и резултатът от това е че пакетите от Вашия доставчик не могат да достигнат до компютрите зад рутера. Накратко, всичко работи нормално, Вашият рутер е свързан коректно и има достъп до Интернет, но нямате достъп до Интернет при нито едно от устройствата, които се намират след рутера.
Аватар
z3us
Потребител
Потребител

Мнение от z3us »

Аха ясно, еми дано тогава да не го въвеждат това наистина,че хората които сме с рутери голям ще го ядем :spank:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Това по-скоро беше на мода едно време... едва ли сега ще тръгнат да правят такива работи, като всеки втори е с рутер.
Аватар
AquiLA^
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от AquiLA^ »

От преди 2.5 часа съм в стз. Нета ми е на близоо с рутер. На всички машини няма ядове с нета. ТТЛ си е супер. Но това са наблюдения за много малък период от време.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

върнах оригиналния фирм , защото не можах да подкарам wi-fi... явно проблема е в настройката на рутера ми нещо - побъркал се е... сега пиша през ви-фи, ама с ориг. фирм.. хм...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Ти май си се впуснал в някъква матрица :mrgreen:
Това което не си описал е когато са започнали проблемите ако си вържеш директно пц-то като прескочиш рутера дали всичко е наред. Някой рутери имаха възможност да увеличават този ТТЛ от веба им. Имаше и някакъв начин да се тества това с ping ако не се лъжа или да си дъмпиш трафика да видиш дали ти е баран ТТЛ-а.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

admin написа:Ти май си се впуснал в някъква матрица :mrgreen:
Това което не си описал е когато са започнали проблемите ако си вържеш директно пц-то като прескочиш рутера дали всичко е наред. Някой рутери имаха възможност да увеличават този ТТЛ от веба им. Имаше и някакъв начин да се тества това с ping ако не се лъжа или да си дъмпиш трафика да видиш дали ти е баран ТТЛ-а.
Да, като боцнах кабела в ЛАН-а, без рутер - нямаше проблем... Но същия ден ходих да се карам в офиса на оператора и оттам казаха, че било възможно да е и от тях, защото в квартала ми доста хора ходили да питат какво става....
Но явно проблема е в мен, защото след флаша всичко е ОК.. ;)
Публикувай отговор