Магазин за фотоапарати
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Re: Магазин за фотоапарати
Амии в крайна сметка се спрях на canon sx130is за 399 с екстри нов от магазина, ще пиша после впечатления 
- niks
- Потребител

Миналата седмица взех тоя олимпус http://www.technomarket.bg/products/090 ... ium-silver от Зора го взех за 340 + 4бр. филипс батерий 2450mah (с 4 работи), който ме учудиха че на първо зареждане минах 240 снимки и батерията е на 40% :X
Иначе кодака е добър, но не са ли му доста парите
Иначе кодака е добър, но не са ли му доста парите
- SniperBeta
- Модератор

- Обратна връзка:
Доста базова любителска машинка е тоя Кодак. Цената му е горе/долу окей, но за тия пари 2ра ръка ще се намери нещо в пъти по-добро.
sawo, аз продължавам да твърдя, че за 400лв ще си вземеш страхотен японски sx10 is или в най-лошия случай японски s5 is, но ти си знаеш...
sawo, аз продължавам да твърдя, че за 400лв ще си вземеш страхотен японски sx10 is или в най-лошия случай японски s5 is, но ти си знаеш...
- niks
- Потребител

Втора употреба винаги се намира нещо по-добро! И аз обмислях този вариант, но реших да си купя нещо новичко
. Пък и какво ми е правя си макро от 1см, снимам си надалече, доволен в крайна сметка няма да правя пари с тоя апарат.
То това е важното да си изясни човек приоритетите, за какво ще го ползва и каква работа ще му върши
Ако му е само за щракане и един телефон с 8-12mp с xenon ще му свърши работа, ако му е интересно да снима сапунерка за 300-400лв. е добре, ако иска нещо повече трябва и да даде повече или да вземе нещо настаро
То това е важното да си изясни човек приоритетите, за какво ще го ползва и каква работа ще му върши
Ако му е само за щракане и един телефон с 8-12mp с xenon ще му свърши работа, ако му е интересно да снима сапунерка за 300-400лв. е добре, ако иска нещо повече трябва и да даде повече или да вземе нещо настаро
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Там вече е друг клас според мен. Аз искам нещо все пак що годе компактно, можеш да добиеш представа щом харесах TZ10SniperBeta написа:Доста базова любителска машинка е тоя Кодак. Цената му е горе/долу окей, но за тия пари 2ра ръка ще се намери нещо в пъти по-добро.
По принцип искам като ходя някъде и да си снимам, а не да ходя някъде, за да снимам
niks даже нокия н8 12mp дето я хвалят толкова много не може да се опре на сегашния ми lumix fs-42, който се води entry level, пък какво говорим за нещо среден клас като този сега дето взехniks написа:Втора употреба винаги се намира нещо по-добро! И аз обмислях този вариант, но реших да си купя нещо новичко. Пък и какво ми е правя си макро от 1см, снимам си надалече, доволен в крайна сметка няма да правя пари с тоя апарат.
То това е важното да си изясни човек приоритетите, за какво ще го ползва и каква работа ще му върши![]()
- SniperBeta
- Модератор

- Обратна връзка:
Ами освен честитка за машинката. Дай снимки да видим на какво е способен. HD клипчетата предполагам са добре. На TZ6 съм виждал клипчетата и са с много добро качество. Тук очаквам да са още по-добри.
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Мисля, че прави повече от прилични снимки, макро режима определено има поле за изява
- niks
- Потребител

Честито ти апаратче
Интересно защо твоят е с 2 аа батерий, моят е с 4, за да издържа повече или за нещо друго. Днес докарах до 450 снимки(50 горе долу със светкавица) и 5 клипа по 1 минута. и изпищя че е на 25%.
И още един въпрос я раздумай за този IK Colouring, че от доста време ги наблюдавам и се чудя дали да поръчам такъв, но ми е интересно точни ли са и като изработка как са
Интересно защо твоят е с 2 аа батерий, моят е с 4, за да издържа повече или за нещо друго. Днес докарах до 450 снимки(50 горе долу със светкавица) и 5 клипа по 1 минута. и изпищя че е на 25%.
И още един въпрос я раздумай за този IK Colouring, че от доста време ги наблюдавам и се чудя дали да поръчам такъв, но ми е интересно точни ли са и като изработка как са
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Може механиката вътре да иска повече ток, или светкавицата... знаеш ли го
Моя досега към 150 снимки е откарал нямам идея колко още ще направи 
За часовника... като за 25лв механичен самонавиващ се е супер. Един изгубих, поръчах си нов... чиста работа
Доста здрава сглобка, както се вижда има някои драскотини по стъклото но доста неща е видял.. За точност този втория конкретно не е от най-точните - за седмица ги докарва към 4-5 минути напред и си иска сверяване, предишния имаше по-малко отклонение. В DX един пич беше писал че може да се сверяват от едно болтче, което се развива, но в един часовникарски магазин категорично казаха че не можело и толкова си можели... малко съмнително ми се струва, но честно казано ме мързи да го отварям да си играя сам или да търся друг магазин където да питам... един път на седмиця сверяване не е чак толкова трудна работа 
За часовника... като за 25лв механичен самонавиващ се е супер. Един изгубих, поръчах си нов... чиста работа
- niks
- Потребител

Хмъъ пусна ми пак муха в главата за такъв часовник
От DX ли го поръча? Аз DX гледах наистина са с най-добри оферти.
Иначе като направиш някое пейзажче или макро по-така пусни да се порадваме и аз ще пощракам с моя ако се стопли тия дни и правя разходки
Иначе като направиш някое пейзажче или макро по-така пусни да се порадваме и аз ще пощракам с моя ако се стопли тия дни и правя разходки
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
В библиотеката има изложба тези дни на всякакви гадини - змии, гущери и т.н. - може да е добро поле за изява аз мисля да мина тези дни ако витрините са чисти ще станат добри снимки 
- niks
- Потребител

А сега де. Тази седмица ли ще е, че откакто си взех апарата пътувам, времето се влоши и няма къде да го изпробвам и аз моя 
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
От поне една седмица е, до 20ти март 
Само предлагам вече да прехвърлим темата ТУК за да не разводняваме излишно
Само предлагам вече да прехвърлим темата ТУК за да не разводняваме излишно