Шпилка на колело на автомобил - прецакана

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Шпилка на колело на автомобил - прецакана

Мнение от nasenceto »

Бащата ей ся се оцъкли. Като са му сменяли есента гумите на маздата са му завили накриво гайката. Естествено са скапали резбата на гайката, а лошото е че е повредена и резбата на шпилката. Някой има ли идея къде могат да му помогнат.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Шпилка на колело на автомобил - прецакана

Мнение от sawo »

Освен да отива в сервиз - може и където правят гърнета примерно. На мен хитрите мечоци от сервиза за гърнета точно преди практикер миналата година ми скъсаха шпилка на колекторите на маздата, но завариха нова (макар и да се опитваха да ми искат на мен пари защото ТЕ са я скъсали ноо това е друга тема... :mrgreen: ) така че може в някакъв такъв сервиз да иде най-вероятно няма да е проблем да се завари нова.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Варианта със заваряване не ми харесва. По добре да я развият и да сложат нова. Големия проблем е откъде да се вземе нова шпилка. Притеснява ме че колата е японска (Mazda 5, 2008) и резбата няма да е метрична. Aко поръчам от производителя или представителя ще ми струва колкото моето дърто пежо сигурно.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

А ще могат ли да я развият? На колекторите бяха заварени по принцип шпилкит, но на главината може и да е по-различно не съм ги разглеждал отблизо. При всички положения трябва да отидеш в сервиз според мен :)
Публикувай отговор