soft за ограничаване на музика
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
soft за ограничаване на музика
PC-то е с XP и се плейват mp3-ки на WMP
Трябва ми нещо като скрита програма, крак, plug-in или каквато и да е опция за пускането на само определени песни без възможност за промяна от трети лица. Идеи?
Трябва ми нещо като скрита програма, крак, plug-in или каквато и да е опция за пускането на само определени песни без възможност за промяна от трети лица. Идеи?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: soft за ограничаване на музика
Може да създадеш листата с администраторки права, а плеъра да го стартираш под потребител, така няма да може да променя листата. Със шел ... използваха го преди години си спомням по залите който затваря прозорци т.е. няма да могат да отворят менюто от което да си заредят новата листа или песни, ама това е само от общи спомени и насока някаква.
"There is no 'patch' for stupidity."
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Мерси, но това няма как да го приложа
А пък сега измислих, да изтрия кодека за mp3 и да остане възможността да се пускат други разширения, защото търся ефекта на изненадата
Но това възможно ли е въобще да се направи, че аз не се сещам как да го премахна 

А пък сега измислих, да изтрия кодека за mp3 и да остане възможността да се пускат други разширения, защото търся ефекта на изненадата

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Би трябвало да може, но мисля че много бързо ще се научат да пускат новия формат. Имаше една програма преди години с която можеше да разглеждаш какви кодеци имаш инсталирани на компютъра, съответно ти казваше къде се намират, можеше да забраняваш (да ги от-регистрираш) да се изпълняват, мисля че тя ще ти свърши работа. Не се сещам къде я гледах мисля че беше в k-litecodec pack.
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Пробвах да забраня четенето на mp3 от регистрите, но нищо не стана. Друго, което опитах е да изтрия ръчно всички възможни кодеци с разширението *.ax, защото не знам кой точно е за mp3, но пак не стана. Това са съветите, които и от google ми изкара, а за инсталирането на програма за кодеци не ми е удачно.
admin, благодаря ти за едноличното съдействие по въпроса, но явно ще си остане тъмна Индия.
admin, благодаря ти за едноличното съдействие по въпроса, но явно ще си остане тъмна Индия.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Каква точно е целта на това, което искаш да направиш? WMP е възможно най-лошата платформа за такъв вид манипулация, поне според мен.
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Целта ми не е в постигането на технически прогрес, а се основава на социална среда. Просто изложих обстоятелствата, които исках да изменя, манипулирайки ги.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
От препрочитането на темата виждам, че си се опитвал да махнеш кодеците за mp3. Това донякъде може и да върши работа, но трябва да ползваш regsvr32, за да ги де-регистрираш. Виж в google как се работи с тази програма. По спомен беше нещо от рода на regsvr32 -u codec.ax
Ако правилно разбираш искаш да не може да се слуша mp3, но всичко друго да може?
Ако правилно разбираш искаш да не може да се слуша mp3, но всичко друго да може?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Точно това исках да кажа с тази програма за менажиране на кодеци, че можеш с нея да от регистрираш кодеци без да ги махаш, да не говорим обаче, че плеъра с който ги пускаш може да има статична поддръжка на мп3, това е директно в самата програма и няма как да го махнеш.
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Ами ако не могат да се премахнат кодеците от WMPlayera, това убива цялата интрига. На моя компютър намерих кодека за mp3 в драйверите на аудиото, а тези в windows папката не ги разбирам как са съкращенията им, но както споменах пробвах да изтрия всичките възможни и нямаше ефект. Това което намерих в един форум, чрез гуугъл, е този коментар от 2004-та:
Има два начина за предотвратяване на проблеми с кодеците (ще ги наричам така, а не филтри).
1. Отстранява се кодекът, който не работи като хората, като се преименува или изтрие файлът. Може и преди това да се премахне информацията от регистрито с командата 'regsvr32 -u xxxx.ax', където xxxх.ax е името на кодека.
2. Ползва се хубав плейър - Media Player Classic - който не само има вградени доста кодеци, но и в него има възможност да се променя приоритетът на кодеците.
Явно няма да мога да се справя с поставената си задача и изглежда - мисията невъзможна.
Има два начина за предотвратяване на проблеми с кодеците (ще ги наричам така, а не филтри).
1. Отстранява се кодекът, който не работи като хората, като се преименува или изтрие файлът. Може и преди това да се премахне информацията от регистрито с командата 'regsvr32 -u xxxx.ax', където xxxх.ax е името на кодека.
2. Ползва се хубав плейър - Media Player Classic - който не само има вградени доста кодеци, но и в него има възможност да се променя приоритетът на кодеците.
Явно няма да мога да се справя с поставената си задача и изглежда - мисията невъзможна.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тъмна Индия е тази работа. Може в google да намериш кои файлове са филтрите през които минава mp3 и да ги отрегистрираш с гореспоменатата команда, но ако си качвал допълнителни кодеци от рода на k-lite и т.н. пакети те също инсталират най-различни неща и става вече боза пълна.
Сега докато го написах това ми хрумна още нещо.
Малко предистория: Стандартизираните филтри се наричат DirectShow филтри. WMP ползва точно DirectShow за да възпроизвежда A/V. Когато се зареди файл, WMP се обръща към DirectShow, и ако има съвместим филтър се нарежда цяла мрежа от филтри, които възпроизвеждат различните потоци на файла. Има една безплатна програма на Micro$oft - graphedit, която като заредиш даден файл, се обръща към DirectShow (точно както прави WMP) и минава през всички DirectShow филтри, които са нужни да се възпроизведе този файл. Когато приключи, на теб ти се представя графика със всички използвани филтри, техния ред на използване и ако си спомням правилно името на файла на всеки използван филтър. На теория може през тази програма да заредиш някой MP3 файл, да видиш кой от използваните филтри точно се използва за MP3 възпроизвеждане и да го отрегистрираш (забележи - само го отрегистрираш през regsvr32, няма нужда да го триеш за да може ако нещо се обърка после пак да си го регистрираш).
Сега докато го написах това ми хрумна още нещо.
Малко предистория: Стандартизираните филтри се наричат DirectShow филтри. WMP ползва точно DirectShow за да възпроизвежда A/V. Когато се зареди файл, WMP се обръща към DirectShow, и ако има съвместим филтър се нарежда цяла мрежа от филтри, които възпроизвеждат различните потоци на файла. Има една безплатна програма на Micro$oft - graphedit, която като заредиш даден файл, се обръща към DirectShow (точно както прави WMP) и минава през всички DirectShow филтри, които са нужни да се възпроизведе този файл. Когато приключи, на теб ти се представя графика със всички използвани филтри, техния ред на използване и ако си спомням правилно името на файла на всеки използван филтър. На теория може през тази програма да заредиш някой MP3 файл, да видиш кой от използваните филтри точно се използва за MP3 възпроизвеждане и да го отрегистрираш (забележи - само го отрегистрираш през regsvr32, няма нужда да го триеш за да може ако нещо се обърка после пак да си го регистрираш).
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
На самия WMP се сетих, че могат да се проверяват кодеците от File и Properties и за mp3-то ми пише Audio codec: MPEG Audio Layer-3, но не и самото име на кодека, който се използва. Според вас от тази таблица с всички възможни кодеци от системния дял, кой би трябвало да е и след отрегистрирането му с командата 'regsvr32 -u xxxx.ax', каква би следвала да е за обратното му регистриране - 'regsvr32 +u xxxx.ax' ??
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Направи каквото написах по-горе за да видиш кои точно филтри се ползват.
командата е regsvr filexxxx.ax
командата е regsvr filexxxx.ax