Местене на Булсат чиния

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Местене на Булсат чиния

Мнение от fantamaniaka »

Здравейте
Предстои ми преместване на булсат-а който е от едно село в друго...
Някой може ли каже как се наглася чинията.(как се позиционира)
Най лесното е да извикам техниците от булсат но нямам време да стоя там и да чакам да дойдат на адреса а няма никой и е доста по трудно така...
Мястото където ще се мести е в с.Мъглиж
Някой да е правил тази процедура?
Благодаря

Открих тази тема:
http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=17&t=5937" onclick="window.open(this.href);return false;

Звучи доста трудно :)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Местене на Булсат чиния

Мнение от admin »

По добре си поръчай да ти я преместят, демонтажа на старата чиния и монтажа на новата влиза в цената. Аз специално не съм настройвал, веднъж се опитвах и нищо не се получи.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Имаш ли си на идея някаква ориентировачна цена?
Благодаря :)
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Около 10 - 15 лв, питай на 0800 13800
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Общо взето не е чак толкова сложно - Чинията трябва да гледа в същата посока и най-вече да има видимост. След това може да се наложи да разхлабиш малко скобата, която държи конвертора и да завъртиш окото му, докато се появи сигнал, след това още малко финна настройка докато получиш максималния сигнал и си готов. Не че искам да обиждам булсатком, дори напротив - доста доволен съм от услугите им, но тези техници които са идвали у нас бяха доста по-некадърни от мен, а аз току що бях станал клиент на булсатком и си нямах понятие от сателитна телевизия. Все пак това беше преди време, може и вече да са подменили тази си част от персонала...
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Общо взето не е чак толкова трудно.Ако ти е вертикална стойката там където ще монтираш антената може и да не ти се наложи да местиш антената по вертикалата,Само ти трябва един компас да намериш къде е ЮГ.Хеласат спътника е малко по наляво от чистия юг.С малко повече търпение и сръчност не е кой знае каква философия.Ако ти е била настроена преди това антената добре не е нужно да пипаш самия конвертор отпред.След като си намерил къде е ЮГ започваш да въртиш антената бавно наляво и дясно докато излезе нещо на сигнал индикатора.Ако не ти излезе нищо значи или на старото място не ти е била отвесна стойката или на новото място не е отвестна.Не е фатално само разхлабваш болтовете отзад на стойката за да освободиш да се движи по вертикалата антената.Вдигаш съвсем леко (има си индикатор отзад на стойката за градусите на елевация) и пак започваш да въртиш по хоризонталата бавно о така нататък докато излезе нещо.Самос е иска постоянство и търпение.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

Вече съм местил такава чиния, лесно е, само трябва да се условието, и новата стойка да е вертикална, и под прав ъгъл(монтирана). Изхлузваш от стойката, без да пипаш другите болтове, за вертикала! Слагаш на новата стойка, и въртиш наляво-надясно, съвсем бавно, докато хванеш сигнала! Стягаш, и готово!
Публикувай отговор