Разходка до КАТ за бракуване на лек автомобил.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Разходка до КАТ за бракуване на лек автомобил.
Здравейте, днеска ходих да си бракувам стария мерцедес и ето какво ми се случи ... ето как видях аз цялото това приключение.
В 9:00 часа тръгвам аз за КАТ като нося в мен двата номера на колата и двата талона на колата. Отивам на гишето където беше банката едно време да ми попълнят заявлението. От там след като ми гледаха 10 мин. големия талон, ми поискаха малкия, давам го аз, те пак го гледат умно ... аз се чудя какво става. След малко едната жена ми казва:
- Иди ей там при номерата офицера да ти напише модела на колата, че го няма в талона.
Отивам аз там където раздават номерата, гледам опашки големи ... викам си "Бах мамаму!". Съзирам аз в далечината, полицая стой и чатка нещо на компютъра. Отивам и чакам пред гишето, той се прави че не ме забелязва и продължава да си щрака там с мишката и да гледа умно монитора. Усещам аз, че ми прилага номер с който се прави на много зает и се прави, че не ме забелязва. Викам си на акъла ... тука ще се джавкаме. След 2 минути ме поглежда и отваря стъклото и почва разговора:
- Кажи!
Давам аз големия талон и казвам:
- От ей там, където се попълват заявленията за бракуване ми казаха да дойда при вас да ми попълните модела на колата.
- Кой ти е казал т'ва ? - ме пита той.
- От ей там, където се попълват заявленията за бракуване ми казаха да дойда при вас да ми попълните модела на колата. - повтарям аз вече изнервен и добавям - Казаха ми да дойда тука при офицера да ми го попълни и като гледам тука сте единствения офицер, значи сте вие.
Сетих се как на един колега му бяха писали акт на канала преди време и си викам, ако положението стане напечено, тръгвам си с такси пък после ще пратя брат ми да ми прибере колата.
Полицая почва да ми се звери на среща:
- От къде те пратиха?
Тука вече нервите ми се по-опънаха и започвам да остроумнича:
- До колкото знам - казвам аз - заявления за бракуване на територията на КАТ се попълват само на едно място. От там ми казаха да дойда тука и офицера - натъртвам аз - да попълни модела на колата.
- Не мога да попълвам аз нещо което не съм видял. - ми отговаря той.
- Не мога да ви го донеса защото не е в движение (макар че няма номера ама ще запали), няма нито застраховка нито гражданска. Не съм си го измислил аз този талон, колата е минала КАТ при регистрирането тъй като е внос и технотест е минавала колата тъй като оригинално е била с дизелов двигател после е сменен с бензинов . Става въпрос за мерцедес "Конската глава".
Взема той талона, ходи в една стаичка, рови нещо, излиза на вънка където е канала обикаля ... връща се и ми вика:
- Ела тука ве. - тъй като аз стоях на метър разстояние от стъклото. - Какъв е тоя мерцедес ?
Викам му :
- Ми един зелен - остроумнича аз и се подхилвам на ум, че съм успял ако не да го ядосам до поне да го жегна малко, пък той асла си е зелен.
- Абе къф е модела на мерцедеса, конската глава са два модела: Е200 или Е230.
- Не знам - казвам аз.
- Абе какво пише отзад, Е200 или Е230 ?
- Е200
Рови той нещо из компютъра, аз звъня на същия колега на който му писаха акт на канала в КАТ и го питам какъв ми е мерцедеса тъй като не съм запознат с тези подробности. Той ми казва 200Д .. викам си, има логика все пак някога е бил дизел. Отивам до прозорчето и подвиквам:
- 200 Д е модела, някога е бил дизел и е със сменен двигател.
- Добре ве, Е200.
Точка, повече не спорих. Звънна той на жената там и проведе разговор:
- Виж на това момче с мерцедеса напиши модела да не го променям аз, ако не можеш аз ще го сменя после. Пращам ти го.
Поглежда към мен и казва:
- Върни се пак там.
Отивам аз, вземат ми талона и личната карта, пишат нещо и ми казват да платя до тях на гишето, плащам аз 3.40 лв и гледам на касовата бележка пише: "БМВ" ЕООД. Викам си: Ехааа.
Казва ми леличката: Иди на получаване на номера гишето и си готов. Тръгвам аз на там и виждам два листа прехванати към листа която ми дава. Проблем нямам химикал, след като се повъртях вътре и видях че няма завързани химикалки където могат да се ползват свободно. Викам си, отивам до офиса да взема и се сещам, че мой приятел има на около склад за железа и мога да взема химикал от него. Отивам, вземам химикал, попълвам документите, нося ги в КАТ... опашката не е мръднала, същите хора стоят и чакат, даже се е увеличела. Гледам от дума на лафче с хората на опашката се оказва, че явно всички като мен са получили заплашително писмо от гаранционния фонд, че ще ни съдят ако не направим застраховка гражданска отговорност, нямало такава от 2 години. Бе тя и колата не е в движение ... явно някакъв нов рекет от страна на държавата, тъй като ако я карам колата и ме хванат си нося наказателна отговорност, не виждам малко смисъла ама. След 1 час чакане идва и моя ред. Давам документите, една женица ги гледа и ме пита къде е колата, викам и пред блока. Тя ми казва, не съм те чула, пиши че е на село. Взема ми документите и номерата, връща ми големия талон + една служебна бележка и в 11:17 минути напуснах КАТ.
В 9:00 часа тръгвам аз за КАТ като нося в мен двата номера на колата и двата талона на колата. Отивам на гишето където беше банката едно време да ми попълнят заявлението. От там след като ми гледаха 10 мин. големия талон, ми поискаха малкия, давам го аз, те пак го гледат умно ... аз се чудя какво става. След малко едната жена ми казва:
- Иди ей там при номерата офицера да ти напише модела на колата, че го няма в талона.
Отивам аз там където раздават номерата, гледам опашки големи ... викам си "Бах мамаму!". Съзирам аз в далечината, полицая стой и чатка нещо на компютъра. Отивам и чакам пред гишето, той се прави че не ме забелязва и продължава да си щрака там с мишката и да гледа умно монитора. Усещам аз, че ми прилага номер с който се прави на много зает и се прави, че не ме забелязва. Викам си на акъла ... тука ще се джавкаме. След 2 минути ме поглежда и отваря стъклото и почва разговора:
- Кажи!
Давам аз големия талон и казвам:
- От ей там, където се попълват заявленията за бракуване ми казаха да дойда при вас да ми попълните модела на колата.
- Кой ти е казал т'ва ? - ме пита той.
- От ей там, където се попълват заявленията за бракуване ми казаха да дойда при вас да ми попълните модела на колата. - повтарям аз вече изнервен и добавям - Казаха ми да дойда тука при офицера да ми го попълни и като гледам тука сте единствения офицер, значи сте вие.
Сетих се как на един колега му бяха писали акт на канала преди време и си викам, ако положението стане напечено, тръгвам си с такси пък после ще пратя брат ми да ми прибере колата.
Полицая почва да ми се звери на среща:
- От къде те пратиха?
Тука вече нервите ми се по-опънаха и започвам да остроумнича:
- До колкото знам - казвам аз - заявления за бракуване на територията на КАТ се попълват само на едно място. От там ми казаха да дойда тука и офицера - натъртвам аз - да попълни модела на колата.
- Не мога да попълвам аз нещо което не съм видял. - ми отговаря той.
- Не мога да ви го донеса защото не е в движение (макар че няма номера ама ще запали), няма нито застраховка нито гражданска. Не съм си го измислил аз този талон, колата е минала КАТ при регистрирането тъй като е внос и технотест е минавала колата тъй като оригинално е била с дизелов двигател после е сменен с бензинов . Става въпрос за мерцедес "Конската глава".
Взема той талона, ходи в една стаичка, рови нещо, излиза на вънка където е канала обикаля ... връща се и ми вика:
- Ела тука ве. - тъй като аз стоях на метър разстояние от стъклото. - Какъв е тоя мерцедес ?
Викам му :
- Ми един зелен - остроумнича аз и се подхилвам на ум, че съм успял ако не да го ядосам до поне да го жегна малко, пък той асла си е зелен.
- Абе къф е модела на мерцедеса, конската глава са два модела: Е200 или Е230.
- Не знам - казвам аз.
- Абе какво пише отзад, Е200 или Е230 ?
- Е200
Рови той нещо из компютъра, аз звъня на същия колега на който му писаха акт на канала в КАТ и го питам какъв ми е мерцедеса тъй като не съм запознат с тези подробности. Той ми казва 200Д .. викам си, има логика все пак някога е бил дизел. Отивам до прозорчето и подвиквам:
- 200 Д е модела, някога е бил дизел и е със сменен двигател.
- Добре ве, Е200.
Точка, повече не спорих. Звънна той на жената там и проведе разговор:
- Виж на това момче с мерцедеса напиши модела да не го променям аз, ако не можеш аз ще го сменя после. Пращам ти го.
Поглежда към мен и казва:
- Върни се пак там.
Отивам аз, вземат ми талона и личната карта, пишат нещо и ми казват да платя до тях на гишето, плащам аз 3.40 лв и гледам на касовата бележка пише: "БМВ" ЕООД. Викам си: Ехааа.
Казва ми леличката: Иди на получаване на номера гишето и си готов. Тръгвам аз на там и виждам два листа прехванати към листа която ми дава. Проблем нямам химикал, след като се повъртях вътре и видях че няма завързани химикалки където могат да се ползват свободно. Викам си, отивам до офиса да взема и се сещам, че мой приятел има на около склад за железа и мога да взема химикал от него. Отивам, вземам химикал, попълвам документите, нося ги в КАТ... опашката не е мръднала, същите хора стоят и чакат, даже се е увеличела. Гледам от дума на лафче с хората на опашката се оказва, че явно всички като мен са получили заплашително писмо от гаранционния фонд, че ще ни съдят ако не направим застраховка гражданска отговорност, нямало такава от 2 години. Бе тя и колата не е в движение ... явно някакъв нов рекет от страна на държавата, тъй като ако я карам колата и ме хванат си нося наказателна отговорност, не виждам малко смисъла ама. След 1 час чакане идва и моя ред. Давам документите, една женица ги гледа и ме пита къде е колата, викам и пред блока. Тя ми казва, не съм те чула, пиши че е на село. Взема ми документите и номерата, връща ми големия талон + една служебна бележка и в 11:17 минути напуснах КАТ.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Re: Разходка до КАТ за бракуване на лек автомобил.
Еееехаа, разминал си се само с два часа. Бе човек почва да си мисли, че ако таз наща, мила, родна администрация пожелае и се размърда, за има-няма две петилетки и ще успее да сведе времето на услугите си към гражданите, до към времето което е отнемало да си извади човек тескере, когато бегето е било под турско робство! 
Пп. Много ми е интересно, колко ли минути отнема тази процедура в една нормална европейска държава? Аз залагам на 10!

Пп. Много ми е интересно, колко ли минути отнема тази процедура в една нормална европейска държава? Аз залагам на 10!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- realprofesora
- Старо куче медалист
В САЩ няма дори от къщи да си мръднеш задника.Само влизаш в компа и си готов.Както с регистрация на кола ,така и с бракуване.
Харесваш си кола в нета(може и на старо) , след 2 дена ти я карат на място , след още 1-2 дена ти пристига застраховката с документите и номерата.Лепиш си я (само, че там е на задното стъкло) и си готов- карай си на воля.
Харесваш си кола в нета(може и на старо) , след 2 дена ти я карат на място , след още 1-2 дена ти пристига застраховката с документите и номерата.Лепиш си я (само, че там е на задното стъкло) и си готов- карай си на воля.

Popopopopo
- nasenceto
- келеш
Не е само в щатите. В една Естония можеш абсолютно всичко да правиш онлайн, че даже и да гласуваш. Нашите управници много се хвърляха преди време да догонват западняците поне в това отношение, ама нейсе. Най добрия пример че българина е дорасъл за онлайн държава е последното преброяване. Нас толкова много ни мързи и така мразим да ни се мешат в работите, че всички в един глас ще лапнем идеята. Да не говорим пък колко много нерви и пари ще спетим по този начин, като същите тезо пари ще раздвижат умрялата ни икономиката. Поне да се възползваме от факта, че имаме най бързия нет в европа.
ПП: много увлекателно пишеш админ
Sent from my Desire HD using Tapatalk
ПП: много увлекателно пишеш админ

Sent from my Desire HD using Tapatalk
- belata
- Старо куче медалист
България е страната на Абсурдите,даже бързо си се оправил....
- besniaa
- Старо куче медалист
човече, как не те мързи да пишеш толкова подробно и детайлно.. 

Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- realprofesora
- Старо куче медалист
А дали забеляза дали дупката на пътя като влизаш в КАТ още стои, защото януари си беше там
А между другото моя френд онзи ден ходил да си подава документи за книжка и му отнело само 2 часа от 9 до 11(без да се нарежда за номерца ). Даже го домързяло да си попълва декларация няква и дал 1 кинт на някви мунди от застраховаща компания в двора на КАТ да му я попълнят.
После беше толко радостен ,че ме почерпи 2 бири в Белвю

А между другото моя френд онзи ден ходил да си подава документи за книжка и му отнело само 2 часа от 9 до 11(без да се нарежда за номерца ). Даже го домързяло да си попълва декларация няква и дал 1 кинт на някви мунди от застраховаща компания в двора на КАТ да му я попълнят.

После беше толко радостен ,че ме почерпи 2 бири в Белвю

Popopopopo
- VesMil
- Потребител
Че какво се оплакваш минал си за само 2 часа. Аз миналата година бракувах Стария Голф ,2 дни ми отне.
После чакане още 10 дни за документите.
После чакане още 10 дни за документите.
Стара Загора е БЕРОЕ!
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
не се оплаквам, а разказвам за това приключение.
- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Пак "бързо" си се оправил... А мен питаш ли ме... за този "звяр":
[video]http://www.vbox7.com/play:50dd4f25[/video]
ме мотаха около 2 часа и половина, а онази "кака" /жива баба си беше, ама това е вече друг въпрос/ на гишето дето взема номерата... ще кажеш, че за първи път сяда на РС и от това и зависи живота... Натисне един клавиш, гледа в монитора... после пак в клавиатурата... Може би се чудеше защо шрифта на символа от клавиатурата изглегжда различно на монитора, знам ли....
Сега остава да пиша и до кмета, че я бракувах преди 3 месеца и дължа към 400 лв. данъци барабар с лихвите, за колата която така и не направи 100 км по старозагорските улици. Оправдание нямам за това, че не я бракувах по-рано. Но да видим каква ще е "думата" на кмета, за опрощаване на данъците. Така или иначе си пихме една студена вода у дома за колата. Поне данъците да опрости...
[video]http://www.vbox7.com/play:50dd4f25[/video]
ме мотаха около 2 часа и половина, а онази "кака" /жива баба си беше, ама това е вече друг въпрос/ на гишето дето взема номерата... ще кажеш, че за първи път сяда на РС и от това и зависи живота... Натисне един клавиш, гледа в монитора... после пак в клавиатурата... Може би се чудеше защо шрифта на символа от клавиатурата изглегжда различно на монитора, знам ли....

- kernelpanic
- Потребител
- Обратна връзка:
В САЩ номерата не са "възрани" за колата т.е. отиваш и си купуваш номера на твое име ... на каква кола ще ги сложиш си е твоя работа....realprofesora написа:В САЩ няма дори от къщи да си мръднеш задника.Само влизаш в компа и си готов.Както с регистрация на кола ,така и с бракуване.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Вярно, че тази на първо гише където бях аз така правеше, даже подвиквах от опашката дали не учи декларациите и всички документи наизуст.Matrix_man написа: ... а онази "кака" /жива баба си беше, ама това е вече друг въпрос/ на гишето дето взема номерата... ще кажеш, че за първи път сяда на РС и от това и зависи живота... Натисне един клавиш, гледа в монитора... после пак в клавиатурата... Може би се чудеше защо шрифта на символа от клавиатурата изглегжда различно на монитора, знам ли....![]()

- EXO
- Потребител
- Обратна връзка:
Оф, като чуя за КАТ и се обривам!
Сряда ще ходя в КАТ Хасково пък сега заради глупостите им. Продадох си Аудито преди 2 седмици на човек от Хасково и сега ми звъни че не искат да му я регистрират там.
Причината - загул бях големия талон. Естествено аз ходих и загубих 2 дена в нашия кат по въпроса. Оказа се че или сменям номерата на колата и така ми дават нови талони, иначе дубликат не се издавал. Или си вадя удостоверение за собственост от КАТ и с него се продава и новия собственик така или иначе сменя номерата и той си получава нов талон. Така и направих, няма смисъл да давам 70лв грешни пари и още ден бюрокрации за да сменям 2 пъти номера и талони. Вадя си удостоверението. Продавам колата, минахме нотариус, всичко и си викам край - една кола по-малко да ми виси на врата с ядове. Ама не.
Хасково отказват да регистрират колата на новия собственик с нотариялния договор и удостоверението от нашия КАТ. Искат копие на големия талон. Ама копие КАТ не издават! Издават удостоверение, в което има данните на автомобила - номер, шаси, двигател и т.н.
Търся аз сайт и намирам телефона на регистрации Хасково и звъня. Така и така - талона големия загубен, но има удостоверение и защо отказвате на човека регистрация. И онази смънква 3-4 съгласни и .. "Не знам". Как не знаете, нали сте регистрации. А тя "не мога да ви кажа, обадете се на тоз номер на офицера" и ми затваря. На онзи номер никой не вдига над час при което аз пак звъня на регистрации. Оназ още като ме чу и ме позна и пак "ама казах ви не знам и не мога да помогна, офицера си е в стаята - там звънете". Е, щом е в стаята може да вдигне - звъня, звъня, звъня ... след час пак съм на телефона на тази от регистрации. Тя вече пред колапс като ми чу гласа и чувам как казва на колежката "оффф, пак е адвоката от Стара Загора, какво да му казвам" и колежката: "затваряй". И ми затвориха
И повече не вдигнаха телефона до края на деня. На другия ден - късмет - офицера взе че ми вдигна. Питам аз - вие ли сте началник Регистрации - той "не, замествам, началника е в отпуск" ... Както и да е споделям аз ситуацията и той: "А, не може без талона, извадете копие от Стара Загора". И как питам, като копие не се издава, а се сменят номера и нов талон се вади? "Ами сменяйте и вадете. Аз без големия талон не смея да я регистрирам, понеже има проверки от НСБОП". Брей ... добре че като има проверки и началника избяга в отпуск. А аз как да сменям номера сега и талони, като аз колата съм я продал нотариално, тя реално не е моя. КАТ трябва само да зарегистрира това събитие в системите си. Правя опит да му обясня кога се прехвърля собствеността на една вещ, в случая МПС ... Той мънка и "ама проверка, ама НСБОП, ама ако е крадена". Пее глупости. Накрая - "ами направете една декларация пред нотариус, че наистина сте загубили талона, а не сте го заложили или държите, за да продатете колата 2 пъти и да извършите престъпление" ... Ай, логика та дрънка! То аз такава давах и като си вадих Удостоверението в КАТ Стара Загора, но не нотариална а бланка, дето те ми разпечатаха и подписах. Макар една такава декларация да е юридически безмислена. Все едно ако не дакларирам и си продам колата 2 пъти не е престъпление - измама, а само ако декларирам. Ама айде ... какво да се прави, сега сряда съм в Хасково при нотариус, вземам документите то новия собственик, правя декларацията, и пак в КАТ Хасково да видим какво ще стане. Стискайте палци!
Сряда ще ходя в КАТ Хасково пък сега заради глупостите им. Продадох си Аудито преди 2 седмици на човек от Хасково и сега ми звъни че не искат да му я регистрират там.
Причината - загул бях големия талон. Естествено аз ходих и загубих 2 дена в нашия кат по въпроса. Оказа се че или сменям номерата на колата и така ми дават нови талони, иначе дубликат не се издавал. Или си вадя удостоверение за собственост от КАТ и с него се продава и новия собственик така или иначе сменя номерата и той си получава нов талон. Така и направих, няма смисъл да давам 70лв грешни пари и още ден бюрокрации за да сменям 2 пъти номера и талони. Вадя си удостоверението. Продавам колата, минахме нотариус, всичко и си викам край - една кола по-малко да ми виси на врата с ядове. Ама не.
Хасково отказват да регистрират колата на новия собственик с нотариялния договор и удостоверението от нашия КАТ. Искат копие на големия талон. Ама копие КАТ не издават! Издават удостоверение, в което има данните на автомобила - номер, шаси, двигател и т.н.
Търся аз сайт и намирам телефона на регистрации Хасково и звъня. Така и така - талона големия загубен, но има удостоверение и защо отказвате на човека регистрация. И онази смънква 3-4 съгласни и .. "Не знам". Как не знаете, нали сте регистрации. А тя "не мога да ви кажа, обадете се на тоз номер на офицера" и ми затваря. На онзи номер никой не вдига над час при което аз пак звъня на регистрации. Оназ още като ме чу и ме позна и пак "ама казах ви не знам и не мога да помогна, офицера си е в стаята - там звънете". Е, щом е в стаята може да вдигне - звъня, звъня, звъня ... след час пак съм на телефона на тази от регистрации. Тя вече пред колапс като ми чу гласа и чувам как казва на колежката "оффф, пак е адвоката от Стара Загора, какво да му казвам" и колежката: "затваряй". И ми затвориха

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
За съжаление е така - в различните градове все едно в различни институции ходиш... това което едните ти кажат другите му се смеят все едно си го измислил сам....
-
- _KICKBOXER_
- Обратна връзка:
Ако номерата са с благоевградска регистрация, ще стане ли бракът в нашия КАТ?