сервиз за ходова част в стара загора

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: сервиз за ходова част в стара загора

Мнение от Princo »

belata написа:
Princo написа:

Спирачна помпа не може да е. :wink:
Щом казваш :cheers: ,аз не съм сменял много,около 20-сетина,накладките имат също контактен датчик,но човека изтъква проблем с евентуална загуба на спирачна течност,да се гадае виртуално е като да пускаш фиш за тотото....,затова колата трябва да се диагностицира,за да се останови проблема!
Може и да си прав,но аз си сменях спирачната помпа и просто заминала ли е усеща се.Загуба на спирачна течност може да има от бая места.Но човека не споменава доста работи.Не е казъл каква е колата,погледнал ли е нивото на спирачната течност,погледнал ли е как са накладките.Само предполага,че има теч. :cheers: Но щом казваш,че има вероятност и да е спирачна помпа пък и си сменил 20,на драго сърце си едитвам постта. :wink: :cheers:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Не е много трудно да се диагностицира дали не е нещо дребно без да се дават веднага пари, че и чак помпи да се сменят... Честно казано не обичам майстори които винаги хукват всичко да сменят без първо да проверят по-прости неща. Ако течноста в казанчето е на границата, но не спада прогресивно а си стои толкова най-вероятно просто накладките от износване са хлътнали навътре и съответно течността е отишла и тя надолу. Ако пък самите накладки видимо са износени също е ясна работата. Това е елементарна самодиагностика за която не е нужно чак да се ходи в сервиз. Ако все пак ситуацията не е като описаната, тогава вече е добре да се отиде в сервиз да проверят къде е проблема.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Виж да не ти изтича от цилиндърчетата на задните колела (ако си с барабани). Стоят като "напикани", погленато от въртешна страна на колелото.
RauL's FaN
_KICKBOXER_
Обратна връзка:

Мнение от RauL's FaN »

Благодаря ви на всички за отзивите. Взех, че проверих течността и си е на ниво. Другото, което споменахте е накладките. Не са сменяни от 2-3 години и не знам колко са изхабени. Възможно ли е, да са за смяна?
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

RauL's FaN написа:Благодаря ви на всички за отзивите. Взех, че проверих течността и си е на ниво. Другото, което споменахте е накладките. Не са сменяни от 2-3 години и не знам колко са изхабени. Възможно ли е, да са за смяна?
Възможно е.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

Ако са с по-меко феродо може и да са износени вече.Това лесно се установява като свалиш едната гума. :)
Изображение
Публикувай отговор