Улиците не са почистени, шахтите са запушени .. да ги и ...

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Улиците не са почистени, шахтите са запушени .. да ги и

Мнение от Da Edd »

sawo написа:
carom написа: Аз мисля, че ще е много полезно още в училище, под формата на изучаван предмет, младите да бъдат запознавани с това към кои институции могат да се обърнат и как да изразят гражданската си позиция. Също може да напишат по една жалба до директора на съответното училище и да усетят ефекта от това си действие.
Това и в най-развитите демокрации няма да го видиш (защо ли :mrgreen: ) .
В Германия в повечето училища в 10-ти клас имат предмет Политически науки, където учат за гражданско общество и политическа култура. Дисциплината разбира се не включва практически насоки, къде да се жалваме и т.н., но сформират чувство за принадлежност към даденото общество и разбиране, колко е важно отстояването на гражданските си позиции. :)
За мен обаче един предмет в училище не може да помогне в България особено много. Като общество сме много изостанали от западните демокрации, а народопсихологията се изменя изключително трудно...
carom
Потребител
Потребител

Мнение от carom »

sawo написа:
carom написа: Аз мисля, че ще е много полезно още в училище, под формата на изучаван предмет, младите да бъдат запознавани с това към кои институции могат да се обърнат и как да изразят гражданската си позиция. Също може да напишат по една жалба до директора на съответното училище и да усетят ефекта от това си действие.
Това и в най-развитите демокрации няма да го видиш (защо ли :mrgreen: ) .
Ти ми кажи :)

ПП. Веднъж в разговор с мой близък стана ясно, че аз съм бил написал жалба, та неговата реакция беше в духа на изречението "Осъдѝ ги всичките!", като се смееше искрено все едно съм му разказал виц. Тогава се замислих да се смея ли или да плача.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

carom написа: Ти ми кажи :)

ПП. Веднъж в разговор с мой близък стана ясно, че аз съм бил написал жалба, та неговата реакция беше в духа на изречението "Осъдѝ ги всичките!", като се смееше искрено все едно съм му разказал виц. Тогава се замислих да се смея ли или да плача.
Ами много пpосто - не е удобно :)
@Da Edd - така е, но този пpедмет не е точно това за което говоpим.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Днеска получих писмо от кмета, тъй като ги бях захапал, че след като бяха отпушили отводнителни шахти, са оставили калта от шахтите до тях и те след 4-5 дена бяха запушени отново. Та водя днеска малкия на консултация и гледам общината почиства отводнителните шахти в целия град както беше обещал кмета :lol:
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

:cheers: можело значи... Чуваемост да има, тва е важното.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

в квартала около Чайка вече 3-4 дни чистят шахти със зеления камион... преди това в центъра ги засичах няколко пъти, тъй като спират движението :)
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Публикувай отговор