Проблем с куришки на гълъби
- dushanov
- Потребител
Проблем с куришки на гълъби
Колеги, имам меко казано огромен проблем! Имам 2 апартамента. Единия е на 8-мия и има северна тераса. Не е остъклена. Следователно гълъбите вече си имат обществена тоалетна-говорилня. Даже и си правят гнезда! Вече 20г не мога да се справя с чистенето и т.н. Да не говорим за гугукането им, което е адски дразнещо когато спя! Моля, ама моля за разрешаване на битовия ми проблем! Мерси!
GSM: 0896891102
- zahar4e24
- Потребител
Re: Проблем с куришки на гълъби
Въздушна пушка!
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Бяха почнали да правят същото и по моята тераса-яко сране, ухажване и прочее птичи простотии...Сега, птичките не са виновни нищо, така е, по-скоро гадните бабички, които от нямане к'во да правят мятат цели хлябове от терасите за милите им котенца и кученца. Да, но и аз не съм нищо виновен да им чистя всеки ден куришките. Разреших проблема с точно три отстреляни гълъба. Ще се учудиш каква памет имат тези иначе така тъпи птици-от месеци не е кацнал по терасата ми гълъб.
Та извода е-прав е zahar4e24-ВЪЗДУШНА ПУШКА!
Та извода е-прав е zahar4e24-ВЪЗДУШНА ПУШКА!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- realprofesora
- Старо куче медалист
Гледал съм по телевизията слагат на местата където кацат гълъбите, едни ленти които пускат ток.Препоръчвам ти да сложиш някаква тел , която да ги боде и да им е неудобно да кацат на терасата ти.В нашата компания сложиха на местата където гнездят лястовици и да ти кажа има ефект.
Popopopopo
- dushanov
- Потребител
Мисля да оставя 1 умрял гълъб на терасата... дали ще се стреснат... 

- BazilVenceslas
- Потребител
- Princo
- Старо куче медалист
Тва е вариант,ама ако човека има малко детенце,не мисля,че ще е удачно.Според мен или почваш с въздушна пушка да трепеш или слагаш една дограма,едно хубаво чистене и пей сърце.realprofesora написа:Гледал съм по телевизията слагат на местата където кацат гълъбите, едни ленти които пускат ток.Препоръчвам ти да сложиш някаква тел , която да ги боде и да им е неудобно да кацат на терасата ти.В нашата компания сложиха на местата където гнездят лястовици и да ти кажа има ефект.

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
BazilVenceslas ще си почине един месец понеже от дума не разбира знаех много добре какво значи това което е написал, но нито другите са длъжни да знаят нито имаше нещо общо с темата. Вече един път съм му правил забележка да не използва език все едно е общ работник на село от ромски произход ама естествено вместо да помисли той се озлобява още повече. Извинявам се за останалите коментари покрай неговия които нямаше как да останат.
По темата:
От това което видях в други подобни теми в нета има няколко варианта: да напръскаш с WD-40 местата където казат - така първия ден се усеща миризмата на смазката но след това не кацат. Другото което е да сложиш от тези детските перки които продават по пазарите - като се въртят и плашат гълъбите. В краен случай дори някакви цветни торбички които се веят трябва да свършат работа - така ние си изгонихме птиците от нашата тераса.
По темата:
От това което видях в други подобни теми в нета има няколко варианта: да напръскаш с WD-40 местата където казат - така първия ден се усеща миризмата на смазката но след това не кацат. Другото което е да сложиш от тези детските перки които продават по пазарите - като се въртят и плашат гълъбите. В краен случай дори някакви цветни торбички които се веят трябва да свършат работа - така ние си изгонихме птиците от нашата тераса.
- dushanov
- Потребител
Колеги, работата е сериозна. Сериозна сериозна ама колко да е сериозна...
Ама е съвсем сериозна. В този апартамент живее майка ми и въпросните гълъби са голяма напаст. Особено майка ми да чисти през 2-3 дни цялата тераса. Направо я съжелявам!
Не мога тепърва да я уча да стреля с пушка (макар и въздушна). Докато се отвори вратата на терасата и ония гадинки излитат. Какво трябва? Да си зарови 1 ден в чакане на кацане на някоя първа мишена? Малко... нереално ми се струва за нея, нито нервите нито... Предполагам, че онези от вас които казаха за начина с пушката действа, но при мен отпада. Няма малко дете в апартамента и момента с лентите с ток и сравнително удачен, но ако може да си купя въпросната сглобка... С вд-40 трябва да опръскам цялата тераса? Ами ако трябва и това ще опитам. Въпроса е колко време ще трае. Това е един от методите, които не съм пробвал. А съм пробвал:
-балони с хелий (по 3 бр) и след няколко дни свикват
-балони с въздух (4-5бр) и след няколко дни свикват
-CD дискове (блести им в очите) окачени на корда, цялата тераса прилича на дискотека, ама гадините заобичаха и диско!
-всякакви се движещи и проблясващи предмети
-рибарска мрежа-виси като перде, за 10 ч се бяха хванали 2 гълъба. Прилитат техни сънародници и се опитват да ги освободят-тъжна гледка, онези пъркат оплетени като пашкули, други прилитат и им гукат и се опитват да ги освободят и те се оплитат. Много ама много гадна картинка Ви казвам! 1 седмица мира!
Въпроса е сериозен, за това съм го пуснал тук. Ако става въпрос за остъкляване на тераса... целия апартамент съм го опаковал. Остана малко живо пространство-не искам и него да опушвам! Мисля да изпробвам метода на sawo с wd-40. През това време, ако някой е имал подобен проблем и решение нека да го сподели! Ще се отблагодаря подобаващо! Благодаря!
п.с.дочух че във Враца са решили кардинално проблема с устройство, което издавала определен специфичен звук. По нареждане на кмета. От там идвал израза "Във Враца и гарга не каца". Не знам до колко е сериозно това, но ако има и грам истина това ще да е... моята избава! Ако някой знае нещо по въпроса... МОЛЯ!

-балони с хелий (по 3 бр) и след няколко дни свикват
-балони с въздух (4-5бр) и след няколко дни свикват
-CD дискове (блести им в очите) окачени на корда, цялата тераса прилича на дискотека, ама гадините заобичаха и диско!
-всякакви се движещи и проблясващи предмети
-рибарска мрежа-виси като перде, за 10 ч се бяха хванали 2 гълъба. Прилитат техни сънародници и се опитват да ги освободят-тъжна гледка, онези пъркат оплетени като пашкули, други прилитат и им гукат и се опитват да ги освободят и те се оплитат. Много ама много гадна картинка Ви казвам! 1 седмица мира!
Въпроса е сериозен, за това съм го пуснал тук. Ако става въпрос за остъкляване на тераса... целия апартамент съм го опаковал. Остана малко живо пространство-не искам и него да опушвам! Мисля да изпробвам метода на sawo с wd-40. През това време, ако някой е имал подобен проблем и решение нека да го сподели! Ще се отблагодаря подобаващо! Благодаря!
п.с.дочух че във Враца са решили кардинално проблема с устройство, което издавала определен специфичен звук. По нареждане на кмета. От там идвал израза "Във Враца и гарга не каца". Не знам до колко е сериозно това, но ако има и грам истина това ще да е... моята избава! Ако някой знае нещо по въпроса... МОЛЯ!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Израза във враца гарга не каца идва от тяхната преса, където е имало статии против гълъбите, давани са награди за залавянето им, местните ловни дружинки са се надпреварвали даже кой колко ще предаде в общината, ама това е било доста отдавна - със сигурност не са имали устройства 
Иначе за WD-40 пръсни на няколко места където кацат и виж какво става...

Иначе за WD-40 пръсни на няколко места където кацат и виж какво става...
- spiralkinda
- Потребител
Що не пробваш с изрязани парчета стъкло и лепило за мишки съчетано с малко просо върху тях? То гълъбът ще се отлепи, ама после дето кацне малко трудно ще му е излитането.
и бам бам с въздушната пушка

-
- Начинаещ
Аз съм патил от същото. Но откакто си взех един домашен котарак, им разгонва цялата фамилия и изобщо не идват.
Бях си направил декоративна терасата и я цвъкаха, но сега другия член на семейството през стъклото ги разгонва, а все иска и вън да го пусна, но и те са хитри и бягат от котка.
Бях си направил декоративна терасата и я цвъкаха, но сега другия член на семейството през стъклото ги разгонва, а все иска и вън да го пусна, но и те са хитри и бягат от котка.
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Преди години бяхме на екскурзия в Италия и във Венеция масово стърчаха пирони отвсякъде с цел да не кацат там гълъби...но пък не е особено приятно за гледане - терасата или прозорците ти да са с рамка от пирони... 
това с детските играчки, които се въртят е решение, но според мен временно....

това с детските играчки, които се въртят е решение, но според мен временно....