Вероизповеданието ни...
- ksdh
- Потребител
Вероизповеданието ни...
Бих искал да направя тема, нещо като анкета - какво е вероизповеданието на всеки един от пишещите тук!
И тъй като идеята е моя, започвам от себе си! Определям се като невярващ, но с някои твърди убеждения относно религиите и вероизповеданията в България!
Първо, смятам, че традиционното вероизповедание, източноправославното християнство, трябва да се ползва с предимство пред всички останали!
Второ, относно исляма, трябва да се въведат някои нови правила, които ги има и в други страни! Като това, да се въведе лимит за строежа на джамии, на определена бройка хора! И след като в една ислямска Турция тя е на 30 000 души една джамия, то тука трябва да е поне 50 000 за джамия! Също така, да се забрани употребата на високоговорители от минаретата им!
Трето, да се закрият доказано вредните секти, без право на завръщане, като свидетелите на Йехова! За останалите, като евенгелски, петдесятници, седмодневници, мормони, и пр. да се наложи строг регистрационен режим, пререгистрация на всеки 4 години, да са далеч от училища и вузове, да извършват служби и проповеди единствено и само в църквите си, да не се допускат малолетни и непълнолетни лица в помещенията на църквите, по какъвто и да е повод! При регистриране на нарушение, за първи път да се налагат солени глоби, а при рецидив - закриване на съответната секта, и изгонване, без право на завръщане!
Това е моето мнение, очаквам и вашите!
И тъй като идеята е моя, започвам от себе си! Определям се като невярващ, но с някои твърди убеждения относно религиите и вероизповеданията в България!
Първо, смятам, че традиционното вероизповедание, източноправославното християнство, трябва да се ползва с предимство пред всички останали!
Второ, относно исляма, трябва да се въведат някои нови правила, които ги има и в други страни! Като това, да се въведе лимит за строежа на джамии, на определена бройка хора! И след като в една ислямска Турция тя е на 30 000 души една джамия, то тука трябва да е поне 50 000 за джамия! Също така, да се забрани употребата на високоговорители от минаретата им!
Трето, да се закрият доказано вредните секти, без право на завръщане, като свидетелите на Йехова! За останалите, като евенгелски, петдесятници, седмодневници, мормони, и пр. да се наложи строг регистрационен режим, пререгистрация на всеки 4 години, да са далеч от училища и вузове, да извършват служби и проповеди единствено и само в църквите си, да не се допускат малолетни и непълнолетни лица в помещенията на църквите, по какъвто и да е повод! При регистриране на нарушение, за първи път да се налагат солени глоби, а при рецидив - закриване на съответната секта, и изгонване, без право на завръщане!
Това е моето мнение, очаквам и вашите!
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Re: Вероизповеданието ни...
Православен християнин. Кръстих се на 35 години заедно с племенницата ми, която тогава беше на три годинки-така че изборът си е изцяло мой и осъзнат. Сега няма ви занимавам за размислите, които ме доведоха до това ми решение. Важното е, че открих Истината за себе си.
Относно ислямистката заплаха-тя въобще не е въображаема, според мен, просто е много подценявана и умишлено омаловажавана. То е ясно, че са замесени много пари. Продажно и безбожно племе ще излезем. Историята изобщо не ни е за урок-никакви поуки и изводи не сме си взели...Така ще е явно до края. Кво да се прави.
Относно ислямистката заплаха-тя въобще не е въображаема, според мен, просто е много подценявана и умишлено омаловажавана. То е ясно, че са замесени много пари. Продажно и безбожно племе ще излезем. Историята изобщо не ни е за урок-никакви поуки и изводи не сме си взели...Така ще е явно до края. Кво да се прави.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Аз също съм кръстен православен християнин. Обаче мисля, че това което ни е дадено в Библията и като цяло в християнството не е достатъчно. Човек трябва цял живот да търси пътя нагоре и истината за себе си. Все пак си е една добра основа в правилната посока.
- nasenceto
- келеш
Съгласен съм с ksdh и със sawo.sawo написа:Аз също съм кръстен православен християнин. Обаче мисля, че това което ни е дадено в Библията и като цяло в християнството не е достатъчно. Човек трябва цял живот да търси пътя нагоре и истината за себе си. Все пак си е една добра основа в правилната посока.
И аз съм кръстен православен християнин, въпреки че имам малко по-различни разбирания за бог и религия от тези в Библията.
PS: Всъщност бях малко по-либерален към другите религии, ама споровете в тоя форум и ме накараха малко да променя мирогледа си. Всъщност доста незначително и само в отношение на тяхното изповядване, в смисъл такъв - да не си пречат чак толкова и да не се налагат чрез арогантност.
- besniaa
- Старо куче медалист
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това е може би първото смислено мнение на ksdh
Аз съм кръстен като православен християнин. Кръстих се горе - долу когато бях на 30, свещеника ме попита кога искате ? Казах му сега. Той ме пита защо сега ? Казах му: Чакал съм 30 години. Общо взето кръстих се защото не бях кръстен и се надявах да откажа цигарите. Божията помощ не идва когато ти искаш, а когато Той прецени
Отказах цигарите след 4-5 месеца, и се зарекох пуших 20 години, след 20 години живот и здраве пак ще ги пропуша
Като цяло разбрах, че в живота има няколко много прости правила с които човек трябва да се съобразява за да живее добре. Нямам нищо против другите религии стига да са мирни. Проблема на най - мирната религия е, че се изповядва от кухи лейки и хора без килиино образование, това дава възможност лесно да бъдат манипулирани. Аз специално 3-4 години като малък съм ходил и на евангелска църква, чел съм наръчника Му -> Библията цялата. Не може да се каже, че всеки ден вися в църква или на всеки празник ходя да паля свещи, но се съобразявам с някой неща. Все пак една фраза ми се върти в главата:

Аз съм кръстен като православен християнин. Кръстих се горе - долу когато бях на 30, свещеника ме попита кога искате ? Казах му сега. Той ме пита защо сега ? Казах му: Чакал съм 30 години. Общо взето кръстих се защото не бях кръстен и се надявах да откажа цигарите. Божията помощ не идва когато ти искаш, а когато Той прецени

Всичко е позволено, но не всичко е полезно.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Vesenceto
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Съгласна съм с ksdh за джамиите и сектите!
Аз се кръстих 2009 година, но до ден днешен се чувствам ужасно дискомфортно, когато ми се наложи да влезна в църква. Дори последния път ми стана лошо.... правя го насила - не ми идва отвътре нито да запаля свещ, нито да се прекръстя /в църквата имам предвид/...
Аз се кръстих 2009 година, но до ден днешен се чувствам ужасно дискомфортно, когато ми се наложи да влезна в църква. Дори последния път ми стана лошо.... правя го насила - не ми идва отвътре нито да запаля свещ, нито да се прекръстя /в църквата имам предвид/...
- besniaa
- Старо куче медалист
как да му се ходи на човек като гледа духовниците и поповете.... карат се като цигани за имоти, движат се с повече охрана и по-скъпи коли от борците през 90те години, поповете правят всичко за пари, напиват се като гъзове и се озъртат за аванта... и как човек да иде с желание като знае , че такива боклуци ще са около него в този момент...Vesenceto написа:Съгласна съм с ksdh за джамиите и сектите!
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Не съм съгласен. Ако отидеш в старозагорската митрополия ще видиш едни хора и едно отношение, което няма да получиш в абсолютно никоя БГ институция. Няма я злобата, няма го лукавия поглед... просто нищо общо с това, което срещаме всеки ден. Всички сме хора, всички правим грешки и няма как и измежду тях да няма от гореописаните, но не мисля че е редно това което масово виждам - плюе се наред по духовенството в България, за да може да се дигне самочувствието на обикновените хора - видите ли щом те са толкова зле, за нас какво да говорим. Семейството ни е имало периоди, в които е имало най-много нужда от помощ и я е получило точно от там - когато никъде другаде не са искали да ни помогнат. Все пак е истина, че един свещеник в Стара Загора може да взима до около 2000 съвсем чисти пари, но без да краде, да мами или каквото и да е друго такова.besniaa написа:как да му се ходи на човек като гледа духовниците и поповете.... карат се като цигани за имоти, движат се с повече охрана и по-скъпи коли от борците през 90те години, поповете правят всичко за пари, напиват се като гъзове и се озъртат за аванта... и как човек да иде с желание като знае , че такива боклуци ще са около него в този момент...Vesenceto написа:Съгласна съм с ksdh за джамиите и сектите!
- besniaa
- Старо куче медалист
Радвам се, че си попаднал на свестни хора... За съжаление са толкова малко в тези среди... Не оправдвам другите за сметка на тях, но нека не си затваряме очите, че са алчни и продажни боклуци... Преди няколко години един поп за 10лв освети икона за късмет на Еврофутбол - като натъркаш фиша в нея и да ти излизат мачовете...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- ksdh
- Потребител
Нещо не ми се връзва - дотук освен християни, с малки нюанси, други не се писаха! Нима няма от други религии, България е доста шарена в това отношение? Или се страхуват да се пишат? Споко, няма да ги изядем, не сме чак толкова лоши!
- nasenceto
- келеш
Kво беше за провокацията?!?