Инвазия от кърлежи!

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
root
Потребител
Потребител

Инвазия от кърлежи!

Мнение от root »

Внимавайте особено много по време на разходки в парковете в Стара Загора! Напоследък явно има страхотна инвазия на кърлежи из тревните площи.
Днес бях на разходка с кучето си в парк Българско опълчение (Самарското знаме) и след 40-50 минути бродене по пътеки и полянки резултатът бяха над 30 (тридесет) кърлежа, които извадих от бедното животно.
Предполагам, че на Община Стара Загора не й пука за този парк и едва ли е пръскано срещу кърлежи. Но се съмнявам някъде тревните площи да са третирани.

Разбрах от познати лекари, че граждани ходят масово в Спешна помощ през последните дни за изваждане на забити кърлежи.

Ето малко инфо за опасностите от кърлежите: http://www.riokoz-vt.com/kyrleg.htm
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Инвазия от кърлежи!

Мнение от Bul-Dog »

Квартала около "самарското" си е едно село. Къщи в които се отглежда всякакъв добитък-кози, овце, крави...Колко е законно и колко е нормално това, е съвсем друг въпрос. Едва ли дори и да се обработят площите ще има някакъв ефект, при положение, че самият парк се е превърнал в джунгла. Еми не е идвал наскоро другаря Путин, че да го поизчистят малко, налииии....
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Потвърждавам,вчера вадиха кърлеж на малката дъщеря на мой приятел в спешното,играла в тревта на Аязното.
stani
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от stani »

Аз се бях разкарал до телевизионната кула-миналата неделя и не съм разбрал как съм пипнал. Стоял два дена. Когато го открих взех да го вадя по различни методи, но главата му остана дълбоко навътре. Че голямо чоплене падна, извадих го, дезинфекции. Всичко завърши добре. Пазете се от тези гадинки, те са по листата на растенията и като минеш край тях се лепкат. Предпочитат слабините и корема - по-меката кожа.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Не искам да те плаша, но нали знаеш, че тези гадини работата не приключва само с отстраняването им. Трябва да се наблюдаваш за отоци около мястото на ухапване, за повишена температура...И това в продължение на месец!
Никога не знаеш какво животно е смукало и какви зарази разнася тая гад!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
stani
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от stani »

Да знам, и постоянно го наблюдавам. За сега затихва раната.
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Тези договори е трябвало да ги сключат още през февруари - март, а през април да започне третирането на тревните площи. Пак опираме до бюрократичната мудност на родната административна система.
Тези гадини, кърлежите, виреят най-добре през пролетта и есента, когато е влажно, а температурите са умерени. С това закъсняло пръскане, нека да разправят за трудностите да се сключи един договор на петимата с лаймска болест и осмината с марсилска треска...
Life is Short. Have an Affair.
Публикувай отговор