ПРОГРАМА за УЕБкамера!!!

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

ПРОГРАМА за УЕБкамера!!!

Мнение от deni_com »

Ей хора, трябва ми програма през която УЕБкамерата ми да е в режим на готовност при засичане на движение да започва да снима и да ме известява, примерно с някакъв сигнал от компютъра !!!
WebCam Companion 3 - Тази програма ми върши работа до определен момент, тоест държи камерата ми на компа в режим на готовност и при засичане на движение се активира и започва да снима. Камерата ще се използва нощно време и качеството с което снима е много гадно, но по важното е известяването. И сега ще питате закакво точно ще я използваш. Живея на 1вия етаж и някой от няколко седмици ми слага види на гумите, на задната имам 5 неска на вулканизатора ми брояха на другата задна 2 и на предната 1. Очаквам да продължават да ми слагат защото постоянно броят им се увеличава и само да го хвана този гад. Той пак ще се опита да сложи, но искам да го разбера кой е! Затова камерата ми ще снима отвънка ще я монтирам но качеството вечер е гадно и няма да го разпозная този който е, затова ми трябва програма която да ме известява когато засече нещо. Тази WebCam Companion 3 започва да снима и има опция за чувствителността, но как да я накарам вечерта да ми се разпилка... моля ви помогнете ми !!
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: ПРОГРАМА !!!

Мнение от Tenebrus »

Хубавия софт от такъв тип е винаги платен...макар че братушките може и да са измислили нещо...
Проблема с качеството не можеш го реши само с програма, защото уеб камерите, особено леееко остарелите са макс 640x480 и примерно макс 800x600...
Ако нямаш HD уеб камера забрави просто. Особено вечер, тъй като въпросните нямат и светкавица...
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

Re: ПРОГРАМА за УЕБкамера!!!

Мнение от deni_com »

тази програма която съм споменал по-горе има опция при засичане на движение да изпраща имейл, затова питам неможе ли да се нагласи някакъв звуков сигнал да оповестява.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Ми освен да си свалиш примерно Мозила Тъндърбърд, мисля че имаше в настройките някъде да писка като имаш мейл...не помня на 100% обаче :)
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

Пробвай аддон за мозила - Yahoo Mail Notifier, има опция да пищи при мейл, но аз нещо не мога да я накарам...
Пробвай също WebMail Notifier, пак същата работа като горното(и пак не мога да го накарам да пищи), но е за другите видове мейли.
RauL's FaN
_KICKBOXER_
Обратна връзка:

Мнение от RauL's FaN »

От абв-то имат опция при получаване на мейл, веднага да изпратят известие на гсм-а безплатно, но май беше валидно само за Глобул. Друг вариант пак в насока мейл->гсм е, ако ползваш Нокиа от серия 60, да я ползваш като мейл клиент и ще получаваш мейлите като съобщения, а още по-лесно става с програмата Nokia Messaging.
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

Webcam 7 PRO - http://www.webcamxp.com/home.aspx

Аз я свалих от http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2797669" onclick="window.open(this.href);return false;
Довелен съм. Върши идеална работа.
Успех.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Сложи си фенер с PIR датчик(засича движение и светва)
Много съм доволен имам го от 5 години.Струват от порядъка на 22лв.Моя е от малките 150W.
Kaто минава някой покрай колите и светне и никой нищо не пипа.
Ако искаш мога да ти инстална само датчик и някой като минава да ти светне в къщи лампа и да видиш кой е, без той да знае ,че си го усетил. .
Popopopopo
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

realprofesora написа:Сложи си фенер с PIR датчик(засича движение и светва)
Много съм доволен имам го от 5 години.Струват от порядъка на 22лв.Моя е от малките 150W.
Kaто минава някой покрай колите и светне и никой нищо не пипа.
Ако искаш мога да ти инстална само датчик и някой като минава да ти светне в къщи лампа и да видиш кой е, без той да знае ,че си го усетил. .
Хитро, лампа или зумерче. БРАВО!
Дръжте крадеца.
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от deni_com »

за момент си помислих че всичко вече е свършило след като спирам колата на друго място (под прозореца), но учи днеска рамото на чистачката ми изкъртено.
Най-много ми хареса варианта на професора със този датчик и после лампата вкъщи. Какво представляват тези зумери?
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0%9D%D0%93" onclick="window.open(this.href);return false;
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от deni_com »

Също така къде в града продават такива детектови, който когато е тъмно да засичат движение?
Как се казват?
И на каква цена са горе долу?
Също така и как мога да си оправя проблема с чистачката днес сутринта установих че ми работи само едната чистачка лявата.
Дясната не се движи, а вчера в дъжда си работеха и 2те. Като слезнах да вида защо неработи чистачката установих, че тази счупената чистачка(на пръв поглед е здрава и си е на мястото) просто машинката не я движи, а със ръка можеш спокойно да си я местиш, докато при здравата неможеш да я местиш има нещо което я спира. Колата е Опел Астра Г.
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

На Конрада и на телевизионния/Т.петров на 2-рия етаж/ има датчици за движение. Колкото до чистачката, ако все още не си решил проблема, най-вероятно ти се е разхлабила гайката на оста, по-точно валчето и затова "превърта".
Публикувай отговор