Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
Vesenceto
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....

Мнение от Vesenceto »

Девет души загинаха тази нощ при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия".Сериозният инцидент е станал около 1 ч.

Сред жертвите е и Говорителят на ОДМВР в Стара Загора Йонка Георгиева. Починала е в болницата в Пловдив. Тя е една от жертвите на зверската катастрофа, станала след полунощ на АМ "Тракия".

По информация на директора на ОДМВР - Стара Загора Алекси Алексиев, съпругът на Георгиева е на място, за да я разпознае.

Цялата кариера на Йонка Георгиева преминва в правораздавателната система. От години тя беше говорител на ОДМВР в града на липите. Съпругът на загиналата Георгиева е бивш служител на реда.
Аватар
Vesenceto
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....

Мнение от Vesenceto »

:x Големи сте идиоти всичките - нищо ли не може да ви трогне, бе? Това е трагедия, а никой едно "мир на праха им" не написа /а когато става дума за спам, заяждания и да се доказвате кой е по - дървен философ от другия сте много силни/
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Каквото и да кажем, това няма да ги върне, аз предпочитам в такъв момент да замълча.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Скорости на движение за автобуси-
населено място -50км/ч
извън населено място- 80км/ч
магистрала100км/ч
Някой да е видял автобус да спазва тези правила???
Аз защото не съм.
Карат като бесни .И после катастрофи .Еми нормално е .
Последно промяна от realprofesora на Сря Юни 15, 2011 17:41 pm, променено общо 1 път.
Popopopopo
Аватар
Vesenceto
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Vesenceto »

О боже мой - човешки същества е превозвал - такива като теб, жена ти, децата и роднините ти! Ходили са единия на пазар, другия на гости, жената от Стара Загора е била в командировка, а останалите 23 - не знам. Били са на АМ Тракия както можеш да се досетиш, за да се придвижат от точка А до точка Б /по направление София - Бургас/!
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

Докато несе наложат по-високи санкции за водачите ще има убити по пътищата.Със сигурност е карал доста над ограничението :evil: лично съм виждал как такива автобусчета прелитат с над 100 км/ч в населено място 8O .Жалко за загиналите :(
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

realprofesora написа:Скорости на движение за автобуси-
населено място -50км/ч
извън населено място- 80км/ч
магистрала100км/ч
Някой да е видял автобус да спазва тези правила???
Аз защото не съм.
Карат като бесни .И после катастрофи .Еми нормално е .
Всичките ги спазват, защото имат най-малкото тахо шайби, а повечето вече и GPS-и...айде неподготвени да не се обаждате...и просто ще ги разкатаят ако не ги спазват. Това да не ви е КАТ...тук КАТ не играе...
А тея дето от баба злата шурея сте ги "виждали" да прелитат със 100...тея на друг.

Да! Трагедия е, но такива неща се случват ежедневно, и много от тях се премълчават, защото са неудобни за определени хора. Явно това е имало щастието да не е неудобно за който и да е. Жалко за шофьора, който най-вероятно е задрямал, а сега цял живот това ще го преследва. Щом няма алкохол или превишена скорост, той е като всеки друг шофьор - просто човек!
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

R.I.P.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Вече е проверено не е имало превишена скорост. Имало е обаче 22 годишен автобус.
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

sawo написа:Вече е проверено не е имало превишена скорост. Имало е обаче 22 годишен автобус.
То този автобус мой набор бил :lol: 8O :o
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Aз съм склонен да вярвам че е спукал гума. Най - вероятно е минал през някой чарк изпаднал от друга барака, минала преди това. Жалко за хората. Мир напраха им и по - бързо възстановяване на оцелелите - както от травмите, така и от шока.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ще ви направя видеоклип за да се убедите , че скоростите на движение за Автобусите-НЕ СЕ СПАЗВАТ!!
Аз лично НЕ съм виждал извън града автобус или тексим да се движат под 100.Редовно пътувам до Раднево -Ковачево и да ви кажа като карам с 90 всички автобуси си ме минават на джирит.карат най малко със 110.На магистрала са ме изпреварвали автобуси редовно.
Истината е ,че карат като бясни.
Колкото до това на колко години е автобуса-имаше правилник до колко години може една кола да става за такси и колата вози най- много 4 човека.Докато един автобус вози 40 човека и няма граница на годинките-добре дошли в подвижните ковчези.Докато не зачестят подобни масови катастрофи с много жертви -господата слепци отгоре няма да оправят законите.
По телевизията видях репортаж къде проверяват технически автобусите на фирмата-колата си там няма да вкарам, камо ли автобус.Някво разхвърляно мазно хале с канал , е тва им било техническата база.Ужас.
Беднотия+Безхаберие+лакомия за пари= Мъртво превозени пътници.
Последно промяна от realprofesora на Сря Юни 15, 2011 21:38 pm, променено общо 1 път.
Popopopopo
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

realprofesora написа:Ще ви направя видеоклип за да се убедите , че скоростите на движение за Автобусите-НЕ СЕ СПАЗВАТ!!
Аз лично НЕ съм виждал извън града автобус или тексим да се движат под 100.Редовно пътувам до Раднево -Ковачево и да ви кажа като карам с 90 всички автобуси си ме минават на джирит.карат най малко със 110.На магистрала са ме изпреварвали автобуси редовно.
Истината е ,че карат като бясни.
Абсолютно съм съгласен карат като състезатели тези тахо шаиби неги претисняват ни най-малко :lol: :wink:
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Не е виновен шофъора ! Единия агрегат е паднал върху едната задна гума и от там губи управление.Ама за жалост,той ще го отнесе,щото държавата ни е такава.Чисто и просто автобуса не е първа младост и от там идва всичко.
Мир на праха на починалите и на Йонка Георгиева ! :|

П.П Автобуса е карал със 100 ...
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

Редовно пътувам София-Стара Загора и обратно с автобус.
Ограниченията се спазват от повечето, поне тези на магистралата. Случвало ми се е от скука да изчислявам средна скорост и е била около 90-95 км/ч, а като време на пътуването обикновено няма разлики. Иначе още помним катастрофата преди две години край града, когато международен рейс блъсна колата на не спрелите на стоп ученици от езиковата и когато се оказа, че рейсът се е движел със 100 км/ч при ограничение 60 км/ч. Всичко е индивидуално и зависи от конкретния шофьор.
Друг е въпросът, че почти винаги ми се случва шофьорът да проведе по някой друг разговор по телефона, дори и по-продължително, а един приятел е бил свидетел и на това как се чете вестник зад волана...
За годините на автобуса - стар бил... Ами не е първа младост, но ако вземат средните години на всички рейсове в страната (дори само междуградските да са), вероятно годините ще са повече. :(
Имам приятелка, която понякога пътува с този автобус. Нейното мнение е, че вероятно шофьорът е заспал.

На починалите - лека им пръст, а на останалите - дано се възстановят бързо и успешно.
Заключено