Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....
-
- Потребител
Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....
Тука има нужда от поправка. При тая средна скорост значи, че със затварянето на вратите е потеглил с 90-95, поддържал е по цялото трасе и мигновенно намалил до 0 на крайната спирка. Невъзможно е това. За тази средна скорост трябва да е имал на места моментна около 140 че и нагоре. Аз съм правил средна скорост от София до Ст.Загора 112км/ч. при 170-190 моментна обаче...Не е толкова проста сметката.
Жалко за хората...мир на праха им.
Жалко за хората...мир на праха им.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
-
- Потребител
Мир на праха на всички жертви на катастрофата! Нелепа смърт. Било е 1 след полунощ, сигурно са спяли, когато изведнъж всичко е свършило.
Познавах загиналата от Стара Загора.
Освен това много пъти съм пътувал с автобуси на тази фирма от и до София. Познавам по лице и шофьора на автобуса, често съм се возил при него.
А иначе Ентуртранс беше много лоша фирма, с годините качеството на обслужване падаше все повече. През 2007 г. им писах за нередност с техен автобус и за "професионализма" на водача тогава, но едва днес разбирам каква causa perduta е било писането ми...
Познавах загиналата от Стара Загора.
Освен това много пъти съм пътувал с автобуси на тази фирма от и до София. Познавам по лице и шофьора на автобуса, често съм се возил при него.
А иначе Ентуртранс беше много лоша фирма, с годините качеството на обслужване падаше все повече. През 2007 г. им писах за нередност с техен автобус и за "професионализма" на водача тогава, но едва днес разбирам каква causa perduta е било писането ми...
Life is Short. Have an Affair.
- zvezda
- Потребител
Говоря за участък от магистралата. От Траянови врата до бензиностация край Пловдив.nenoneno написа:Тука има нужда от поправка. При тая средна скорост значи, че със затварянето на вратите е потеглил с 90-95, поддържал е по цялото трасе и мигновенно намалил до 0 на крайната спирка. Невъзможно е това. За тази средна скорост трябва да е имал на места моментна около 140 че и нагоре. Аз съм правил средна скорост от София до Ст.Загора 112км/ч. при 170-190 моментна обаче...Не е толкова проста сметката.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Ходил съм в Чехия 1997г.Пътувах от едно село до Прага-около50км.Нямате си представа за какво става въпрос.Казаха автобуса тръгва в 7.30-Пристига в Прага в 8.30-има няколко спирки.Баси -автобуса точно в 7.30 тръгна .Автобуса чист, измит, свети.Вътре чисто.Шофера облечен в риза и вратовръзка......ограничение 50км-автобуса се движи с 50.Ограничение 40-движи се с 40.Преди да спре -казва името на населеното място по микрофона.Спира на спирка.Престой, тръгва.Който се качил -качил.Точно в определеното време пристигна в Прага.Културна работа.
Тука баце ,опазил ме господ да пътувам с обществен превоз.Предпочитам да ми излиза солено да поддържам автомобил ,но да не се качвам на тия лайняни автобуси и влакове.
След 20 години може и да се оправим.
Тука баце ,опазил ме господ да пътувам с обществен превоз.Предпочитам да ми излиза солено да поддържам автомобил ,но да не се качвам на тия лайняни автобуси и влакове.
След 20 години може и да се оправим.
Popopopopo
- Princo
- Старо куче медалист
Не шофъора е виновен за катастрофата ! Стига сте вярвали на измислици от журналисти по непотвърдени данни.В автобуса е имало двама шофъора,дали единия ако беше заспал другия нямаше да реагира ? Дори и да е заспал,автобуса нямаше да се обърне,щеше да си стои в лентата или да се удари в някаква мантинела или да иде в къра !zvezda написа:Редовно пътувам София-Стара Загора и обратно с автобус.
Ограниченията се спазват от повечето, поне тези на магистралата. Случвало ми се е от скука да изчислявам средна скорост и е била около 90-95 км/ч, а като време на пътуването обикновено няма разлики. Иначе още помним катастрофата преди две години край града, когато международен рейс блъсна колата на не спрелите на стоп ученици от езиковата и когато се оказа, че рейсът се е движел със 100 км/ч при ограничение 60 км/ч. Всичко е индивидуално и зависи от конкретния шофьор.
Друг е въпросът, че почти винаги ми се случва шофьорът да проведе по някой друг разговор по телефона, дори и по-продължително, а един приятел е бил свидетел и на това как се чете вестник зад волана...
За годините на автобуса - стар бил... Ами не е първа младост, но ако вземат средните години на всички рейсове в страната (дори само междуградските да са), вероятно годините ще са повече.
Имам приятелка, която понякога пътува с този автобус. Нейното мнение е, че вероятно шофьорът е заспал.
На починалите - лека им пръст, а на останалите - дано се възстановят бързо и успешно.
Ама квото и да говорим вече е късно ...
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...

- zvezda
- Потребител
Ами ако вторият шофьор е бил легнал да спи? Щото го правят.Princo написа: Не шофъора е виновен за катастрофата ! Стига сте вярвали на измислици от журналисти по непотвърдени данни.В автобуса е имало двама шофъора,дали единия ако беше заспал другия нямаше да реагира ? Дори и да е заспал,автобуса нямаше да се обърне,щеше да си стои в лентата или да се удари в някаква мантинела или да иде в къра !
Може и технически проблем да е било - няма как да знам и не твърдя, че не е бил той истинската причина.
Но така бързо да се отхвърля едната теория е нелепо, особено след като специалистите все още не са го сторили.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Когато единия водач кара, другия спи отзад(затова и е сред мъртвите)Техничската експертиза нищо няма да докаже.Само ще предполагат и натъкмяват нещата.Princo написа:
Не шофъора е виновен за катастрофата ! Стига сте вярвали на измислици от журналисти по непотвърдени данни.В автобуса е имало двама шофъора,дали единия ако беше заспал другия нямаше да реагира ? Дори и да е заспал,автобуса нямаше да се обърне,щеше да си стои в лентата или да се удари в някаква мантинела или да иде в къра !
За мен това си е чиста човешка грешка- задрямал водач.
Popopopopo
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
За мен е безсмислено да се търси виновникът в цялата ситуация... Един ще каже, че държавата е виновна, защото инспектиращите органи спят. Аз ще кажа, че обществото, ние самите сме си виновни, защото допускаме държавата да нехае, а превозвачите да си позволяват своеволия. В същия ден на инцидента стана ясно, че месеци по-рано граждани са алармирали за нередности, касаещи същата фирма, чрез интернет сайта на БТВ репортерите. Ами аз ще питам защо по дяволите не са алармирали и държавните органи? Едно споделено клипче в интернет не те прави активен гражданин! Защо въпросните клипчета не събудиха вниманието у БТВ и не направиха репортаж за случая, вместо да ни заливат с всекидневната тъпотия?
Поклон пред днешния Незнаен войн - http://dnes.dir.bg/news/mvr-yonka-georg ... 6257?nt=13" onclick="window.open(this.href);return false; и мир на праха на загиналите! Дано поне близките им срещнат адекватна подкрепа....

Поклон пред днешния Незнаен войн - http://dnes.dir.bg/news/mvr-yonka-georg ... 6257?nt=13" onclick="window.open(this.href);return false; и мир на праха на загиналите! Дано поне близките им срещнат адекватна подкрепа....
- ksdh
- Потребител
Абе, какви са тия среднощни автобуси, когато за последно се возих на такива, те си имаха последен в 7 или 8 вечерта?
И един, малко по-различен поглед върху нещата! Става дума, за тоталното пренасищане на шосета и улици, от превозни средства! Отивайки сутрин на работа, забелязвам, че поне 90% от колите са само с шофьора си! А улиците са фраш, особено в пиковите часове! Дори съм питал и колеги, които живеят на буквално 10 минути пеша от работата, защо идват с колите си! Познайте? Никакъв смислен отговор! Ей тъй, вижте ме, и аз имам кола, и до тоалетната даже ходя с нея...! Друг пък, работи малко извън града, на Голеш, и всеки ден бръмчи с колата! Питам го - нали имате ведомствен транспорт, що не го ползваш, бая ще спестяваш на месец? А той, по магарешки - щот тъй искам...! Е, как смятате, при това пренасищане с коли, повечето от които, карани от съмнителни като качество, шофьори, многобройните катастрофи са си нещо логично, дори и задължително! Просто няма как да е другояче! И става все по-зле, с тия купени книжки, или набързо претупани курсове! Според мен, който почва курс след 40 години, трябва да кара двойно по-продължителен и пространен такъв! А тези след 50 - тройно! Просто защото, няма да има това време за обиграване, като тези след 18 или 20 години! Времето му за изработване на рутинни рефлекси е много по-малко, самия той е вече със забавени такива! Знам, че звучи дискриминационно, така мисля аз!
Другото, което трябва да се направи, е да се диференцират санкциите, налагани от КАТ! Да се намалят глобите, и да се налагат само в краен случай, за нарушения, при които няма опасност от ПТП! Като например, да те спрат, че караш с 20 км над разрешеното, по някой междуселски път, по който на ден я минат 10 коли, я не! И то обикновено, като се крият в някой храсталак до пътя, чиста засада!
Но пък, да се засилят драстично санкциите, за нарушения, насочени пряко срещу другите участници в движението! Като например, неправилно или опасно изпреварване, отнемане на предимство, неспиране, и отнемане на предимство на пешеходна пътека, и много още такива! Освен глобата, която трябва да е драстична, за всяко едно от тези нарушения трябва да се отнемат не контролни точки или талона, а направо книжката, като минималния срок да е 6 месеца! При рецидивиране, срокът да скочи петорно, а при особено тежки нарушения, довели и до ПТП - доживотно! За такива, хванати да карат, при отнета книжка, да им се отнема за 10 години, и след това, ако имат желание, да изкарат нов курс, за да могат да шофират пак! За алкохола няма да говоря, там и сега казусът е криминален!
Мисля, че по този начин, ще се пооблекчи малко сегашната лудница! А за да се облекчи истински, нека тези, които могат и да не ползват колите си всекидневно, да го направят! Все пак, не живеем в Лос Анжелес или Москва, дори не сме и в София, а в един средно малък град, и един велосипед би ни свършил чудесно същата работа, все пак е лято!
И един, малко по-различен поглед върху нещата! Става дума, за тоталното пренасищане на шосета и улици, от превозни средства! Отивайки сутрин на работа, забелязвам, че поне 90% от колите са само с шофьора си! А улиците са фраш, особено в пиковите часове! Дори съм питал и колеги, които живеят на буквално 10 минути пеша от работата, защо идват с колите си! Познайте? Никакъв смислен отговор! Ей тъй, вижте ме, и аз имам кола, и до тоалетната даже ходя с нея...! Друг пък, работи малко извън града, на Голеш, и всеки ден бръмчи с колата! Питам го - нали имате ведомствен транспорт, що не го ползваш, бая ще спестяваш на месец? А той, по магарешки - щот тъй искам...! Е, как смятате, при това пренасищане с коли, повечето от които, карани от съмнителни като качество, шофьори, многобройните катастрофи са си нещо логично, дори и задължително! Просто няма как да е другояче! И става все по-зле, с тия купени книжки, или набързо претупани курсове! Според мен, който почва курс след 40 години, трябва да кара двойно по-продължителен и пространен такъв! А тези след 50 - тройно! Просто защото, няма да има това време за обиграване, като тези след 18 или 20 години! Времето му за изработване на рутинни рефлекси е много по-малко, самия той е вече със забавени такива! Знам, че звучи дискриминационно, така мисля аз!
Другото, което трябва да се направи, е да се диференцират санкциите, налагани от КАТ! Да се намалят глобите, и да се налагат само в краен случай, за нарушения, при които няма опасност от ПТП! Като например, да те спрат, че караш с 20 км над разрешеното, по някой междуселски път, по който на ден я минат 10 коли, я не! И то обикновено, като се крият в някой храсталак до пътя, чиста засада!
Но пък, да се засилят драстично санкциите, за нарушения, насочени пряко срещу другите участници в движението! Като например, неправилно или опасно изпреварване, отнемане на предимство, неспиране, и отнемане на предимство на пешеходна пътека, и много още такива! Освен глобата, която трябва да е драстична, за всяко едно от тези нарушения трябва да се отнемат не контролни точки или талона, а направо книжката, като минималния срок да е 6 месеца! При рецидивиране, срокът да скочи петорно, а при особено тежки нарушения, довели и до ПТП - доживотно! За такива, хванати да карат, при отнета книжка, да им се отнема за 10 години, и след това, ако имат желание, да изкарат нов курс, за да могат да шофират пак! За алкохола няма да говоря, там и сега казусът е криминален!
Мисля, че по този начин, ще се пооблекчи малко сегашната лудница! А за да се облекчи истински, нека тези, които могат и да не ползват колите си всекидневно, да го направят! Все пак, не живеем в Лос Анжелес или Москва, дори не сме и в София, а в един средно малък град, и един велосипед би ни свършил чудесно същата работа, все пак е лято!
-
- Потребител
Едно време ни бяха събрали около 30тина човека да дадем мнение как да се намалят пътно-транспортните произшествия. Как... Двайсет и девет човека гледат недоумяващо и единия вика - да ги направят колите само с първа скорост. Долу-горе това е решението. Всичко друго опира до човешкия фактор и е непредвидимо, а както и в многото подобни случаи - непоправимо. Сега... цял ден ги гледам по телевизията кой ли не се нареди да говори и какво ли не се каза. Нещата стоят по-различно а именно - цената на превоза е в стойност на километър; там са калкулирани много неща - гориво, амортизация, ремонти, гуми, застраховки, винетки, заплати на щофьор и обслужващ персонал и печалба за фирмата. Обаче практиката е - взима се автобус на старо от западна европа, който по нашите стандарти си е модерен, гледа се конкурентната цена и буквално се измисля близка по-ниска с която съответната фирма получава дадената линия. От там почва да се смята ако този автобус се развали какво ще се прави и с какви пари, части и кой оторизиран и надежден сервиз ще го поддържа. Така, с течение на времето излезлия от употреба в западна европа автобус постепенно се амортизира тук, без нужната поддръжка, с части който се пригаждат или са с ниско качество заради цената и от хора, кото не са специалисти по поддръжка на съответната машина. Докато стане нещо такова. Едва тогава ДАИ хукват да правят масови проверки и да констатират масови нарушения. Иначе едните се правят че спазват всички изисквания, а другите че нищо не виждат и не знаят. Ама хората си отиват...
Последно промяна от nenoneno на Пет Юни 17, 2011 0:20 am, променено общо 1 път.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
- besniaa
- Старо куче медалист
ksdh написа:Абе, какви са тия среднощни автобуси, когато за последно се возих на такива, те си имаха последен в 7 или 8 вечерта?
Aко искаш може да забранят возенето в кола на сам шофьор... Пълни глупости са това, като има пари да си я зарежда и подържа - да си я кара колкото и където иска и никой не дължи обяснение за това. Глобите са единственото нещо , което кара българина да се замисли - ДАВАНЕТО НА ПАРИ, по друг начин не се трогва човек. Колкото кампании да има... Един път като те изпънат да платиш акт за 500лв примерно, после мислиш вече - не ти се дават пари пак... Велосипеда е ОК, ама я излез ти по градските улици с него - аз ще се въздържа, страх ме е да не мине някой отгоре ми...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
- Потребител
http://vbox7.com/play:f64c99f309#commentTop" onclick="window.open(this.href);return false; 

- HoCuS
- Потребител
- Обратна връзка:
Аз имам следното предложение.
Който го хванат в грубо нарушение, да слагат негова снимка пред общината на една Видео стена с надпис под снимката УБИЕЦ.
Жалко за хората!
Който го хванат в грубо нарушение, да слагат негова снимка пред общината на една Видео стена с надпис под снимката УБИЕЦ.
Жалко за хората!
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- nasenceto
- келеш
Файда. Зада има равнопоставеност между богати и бедни, то трябва всички глоби да са процент от месечното възнаграждение на човека, а освен това за малко по-сериозните да има и обществено полезен труд, ама на места, на които повече хора да те видят (примерно почистване на градската градина).
- ksdh
- Потребител
Aко искаш може да забранят возенето в кола на сам шофьор... Пълни глупости са това, като има пари да си я зарежда и подържа - да си я кара колкото и където иска и никой не дължи обяснение за това. Глобите са единственото нещо , което кара българина да се замисли - ДАВАНЕТО НА ПАРИ, по друг начин не се трогва човек. Колкото кампании да има... Един път като те изпънат да платиш акт за 500лв примерно, после мислиш вече - не ти се дават пари пак... Велосипеда е ОК, ама я излез ти по градските улици с него - аз ще се въздържа, страх ме е да не мине някой отгоре ми...
Това, което днес ни се виждат глупости, може да е пълна реалност утре! За пример, Атина, не знам дали е още в сила наредбата за шофиране в определени дни - на четна дата четните номера, на нечетна - нечетните! Но все пак, никъде не казвам, да се забрани возенето на сам човек в кола, въпросът опира до личен морал и съвест! И как само, колко дълбоко се е вкоренил основният постулат на консуматорското общество - ...като имал пари да зарежда и поддържа, да си я кара колкото иска! А какво ще стане, ако поне малко се поограничат тези редовни шофирания всеки ден? Рога ли ще му поникнат? Или, ако не си льоска всеки ден дебелия задник с кола, ще вземе да се стопи и изчезне? А това, че трафикът е невъзможен, че се блокират цели тротоари от спрени коли, че въздуха е гъчкан с изгорели газове, са подробности, важното е да ни видят, че сме се качили на коли, и пискаме! Тогава, що се чудим, че всеки ден стават многобройни катастрофи, стават, и ще стават все повече, и все по-тежки!
Колкото до глобите, да, може би имат някакъв възспиращ ефект, но той съвсем не е достатъчен! Има келемета, синчета и щерки на мошеници и крадци, които не си знаят парите, карат супермодерни и супермощни коли, нима тях ще ги спреш с 500 лв глоба?Или с 1000 лв? А и всички знаете механизма за актовете - началника на КАТ определя дали да има, и колко да е акта, а пък той съвсем "случайно" може да се окаже добър познат на родителите на келемето, все пак знаем кои хора се назначават днес на отговорни постове!
И накрая, да кажа, че и аз навъртам на година по около 15-20 000 км, но винаги съм гледал, да не карам в града, освен, ако не се налага! И точно така, аз всеки ден съм с велосипеда на работа, ей ме, още съм цял! Както казваш, трудно е с велосипедите, но ако повече хора го направят, ще бъде по-лесно! Дори за сравнение, с велосипеда пристигам по-бързо, отколкото ако съм с автобуса, и малко по-бавно, отколкото с кола!