Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Re: Автобус се преобърна на АМ "Тракия", 9 жертви....

Мнение от ksdh »

nasenceto написа:Файда. Зада има равнопоставеност между богати и бедни, то трябва всички глоби да са процент от месечното възнаграждение на човека, а освен това за малко по-сериозните да има и обществено полезен труд, ама на места, на които повече хора да те видят (примерно почистване на градската градина).

:lol: :lol: :lol:

Ти си завършеният продукт на системата, друго не съм и очаквал да кажеш! :lol: :lol: :lol:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

ksdh написа:
nasenceto написа:Файда. Зада има равнопоставеност между богати и бедни, то трябва всички глоби да са процент от месечното възнаграждение на човека, а освен това за малко по-сериозните да има и обществено полезен труд, ама на места, на които повече хора да те видят (примерно почистване на градската градина).

:lol: :lol: :lol:

Ти си завършеният продукт на системата, друго не съм и очаквал да кажеш! :lol: :lol: :lol:
Koe точно те наведе на тая конспиративна мисъл?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Естествено, че трябва глобите да са съпоставими с доходите :) И 1000лв глоба да направят за превишена скорост, един богаташ ще си кара навсякъде с превишена скорост - колко са 1000лв за него примерно 10тина пъти в годината, като кара кола за 50-100 хиляди и изобщо не му дреме... По принцип в доста държави е направено така, за да може глобите да имат някакъв смисъл, освен да си пълнят хазната с тях.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Глобата трябва да е фиксирана и началника на КАТ да не определя нищо.
Не винаги е въпрос на мързел използването на кола, въпрос на конкретен случай - в моя не е. На колело ще се кача в града единствено тогава, когато има велоалея. Радвам се, че ти си цял на твоето колело, обаче риска го поемаш всеки ден, а аз не бих!
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

sawo написа:Естествено, че трябва глобите да са съпоставими с доходите :) И 1000лв глоба да направят за превишена скорост, един богаташ ще си кара навсякъде с превишена скорост - колко са 1000лв за него примерно 10тина пъти в годината, като кара кола за 50-100 хиляди и изобщо не му дреме... По принцип в доста държави е направено така, за да може глобите да имат някакъв смисъл, освен да си пълнят хазната с тях.
Само че при нас го има и това, че много от хората се водят, че работят на едни доходи, а реалността е съвсем друга. Така че практическото приложение в България не е съвсем удачно според мен.
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Атина, градското ограничение е 80, камери нямаше, пък полиция идва само ако е пострадал човек. Обаче :) .Обаче там според дохода на човек се определя до каква кубатура има право да притежава автомобил/и. Примерно до 1000лв. декларирани доходи, върху които се плащат данъци, осигуровки и прочее , може да притежава автомобил до 1600 куб.см. Може и два да си вземе, ама надскочи ли кубатурата го убиват от данъци. Не като тука - безработен с Мерцедес за 20-30 хиляди.
А най-смешното беше, те и за това си плащат и сега, може човек да не плаща нищо на държавата - нито данъци,нито такси, осигуровки... и то с години, но като го спрат за нарушение, каквото и да е , всичко му излиза на компютъра. От там - директно в ареста и излиза когато си плати. Още 2000г. им бях казал че си отиват тея гърци като държава и излязох прав. Последното дето четох беше че дълга им е толкова голям, че има да го плащат поне още 40 години. Да ми ги дава някой за пример е пълна лудост. То Гърция ней само по картичките и рекламите :) . Трябва да е бил човек там, че да говори.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

zvezda написа:
sawo написа:Естествено, че трябва глобите да са съпоставими с доходите :) И 1000лв глоба да направят за превишена скорост, един богаташ ще си кара навсякъде с превишена скорост - колко са 1000лв за него примерно 10тина пъти в годината, като кара кола за 50-100 хиляди и изобщо не му дреме... По принцип в доста държави е направено така, за да може глобите да имат някакъв смисъл, освен да си пълнят хазната с тях.
Само че при нас го има и това, че много от хората се водят, че работят на едни доходи, а реалността е съвсем друга. Така че практическото приложение в България не е съвсем удачно според мен.
За това добавих обществено-полезния труд! Богатия и/или известния с пари не можеш да го уплашиш, обаче с такава излагация можеш.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

Още 2000г. им бях казал че си отиват тея гърци като държава и излязох прав. Последното дето четох беше че дълга им е толкова голям, че има да го плащат поне още 40 години. Да ми ги дава някой за пример е пълна лудост. То Гърция ней само по картичките и рекламите :) . Трябва да е бил човек там, че да говори.

Хайде стига с тия папагалски повтаряния на малоумните бръщолевения на герберската пропаганда! Говорим за съвсем други неща, недейте да цитирате малоумията на ББ и компания! Сякаш ние сме цъфнали и вързали, че на гърците дирим кусури! Когато гърци почнат да идват като гастарбайтери у нас, а не обратното, тогава говорете такива глупости!
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Няма как мъдри ми колега да дойдат гърци у нас гастербайтери, понеже там си живеят достатъчно добре на гърба на държавата - 340 млрд. евро или 150 процента от брутния вътрешен продукт на страната имат дълг.
Друг е въпроса от каква позиция коментираш или ги даваш за пример - каквото си чул или каквото си видял.

Пак да ти напомня - поставянето на удивителни на всяко изречение не придава някаква особенна тежест на изказването. Пробвай с точки. Поне ще бъде граматически правилно.
Аватар
ksdh
Потребител
Потребител

Мнение от ksdh »

nenoneno написа:Няма как мъдри ми колега да дойдат гърци у нас гастербайтери, понеже там си живеят достатъчно добре на гърба на държавата - 340 млрд. евро или 150 процента от брутния вътрешен продукт на страната имат дълг.
Друг е въпроса от каква позиция коментираш или ги даваш за пример - каквото си чул или каквото си видял.

Пак да ти напомня - поставянето на удивителни на всяко изречение не придава някаква особенна тежест на изказването. Пробвай с точки. Поне ще бъде граматически правилно.

Ааа, значи, там си живеят добре, на гърба на държавата, бреййй, колко е лошо това, гърците са такива мръсници! А тука сме много по-добре, с десетократно по-нисък стандарт, но кво пък, тука на гърба на държавата живеят една шепа привилегировани мошеници! А такива като тебе им ръкопляскат, и повтарят скудоумията им! А гърците са си прави - щом могат, ще живеят, няма да издържат като нас една пасмина, която да живее на гърба им! И никога не съм ги давал за пример, просто казах, че в Атина е имало или има, специална наредба за автомобилите, чети хубаво!

И накрая, не е твоя работа, каква пунктуация ще ползвам, ако искам, и обърнати питанки ще слагам!
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Ааа значи проблема е че ти си зле, може би гладен, безработен... разбирам. И всички онези привилигировани мошенници които живеят добре са ти виновни. Разбирам. Щях да кажа - пий един лексотан, но пък парите ти ще отидат в джоба пак на някой мошенник.
Пък такива като теб много напоследък - все другите им виновни, все мошенници виждат, все знят кое как НЕ ТРЯБВА да се прави или НЕ Е правилно. Сякаш не забелязват колко малко самите те дават на това общество, и как самите те не могат да си отговорят смислено на въпроса как трябва да бъдат направени нещата за да е добре на възможно повече хора. Живота предлага много възможности , но когато човек е озлобен и настроен асоциално като теб , губи твърде много време да се занимава с неща от сорта кой каво казал или направил, как го излъгал някой, как правителство или каквото и да е там не става... ако продължаваш така един ден и слънцето ще ти стане виновно че изгрява. Всичкото това изгубено време в безсмислени неща от теб, мръсниците ги използват да се реализират - все едно да ми дреме на мен какво си казал по мой коментар ти - със затварянето на лаптопа и забравям - има много по важни неща. Ако все още казаното за теб или изразеното мнение на някой по някаква тема те дразни - спомни си - времето загубено да му отговаряш мръсниците работят, после ти пак си с празни ръце.
С тея удивителни пада много смях, но ако правиш на някой забележка за правописа - първо погледни твоя - не изнасилвай удивителните че и ние да можем да ги ползваме.
Толкова тази тема

Моля админа да залкючи настоящата тема, защото излязохме отдавна от смисъла, пък и незнам аз лично какво още може да се каже.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Откажи се, случая е патологичен. Тоя бой с вятърни мелници го водиха доста хора от форума, ти си просто поредния :D :wink: . Като гледам даже думите които ползваш са като моите :lol:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Доколкото разбрах има и очевидец, който е бил в насрещната посока и многократно се е опитвал да се свърже със властите. Видял е как задната част на автобуса подскача, след което вече се случват нещата, които знаем. Явно все пак е било повреда в автобуса. Мисля, че дискусията отдавна се изчерпа, нека не продължаваме със спорове и караници точно по тази тема.
Заключено