Инцидент с с радиоактивни източници в гр. Стамболийски
- nasenceto
- келеш
Re: Инцидент с с радиоактивни източници в гр. Стамболийски
Много хубаво че ти харесат, ама ултразвука може да се прилага при дебелини над 8 mm (заради отражението), а магнитно-праховата е за повърхности дефекти или такива в близост до повърхността. Все пак такъв контрол се прави почти на всяка заварена конструкция (явно си нямаш идея КОЛКО масов метод е) и се практикува от десетилетия. В голяма част от случаите е единствен възможен. За да не се ползват изотопи, може да се ползват електро-генерирани източници на лъчение (рентгени), но не са толкова мобилни и е по трудно с тях, докато с изотопа само отваряш капачето, броиш секунди, затваряш и махаш предварително поставената плака от задна страна на шева. Освен това има и още доста видове, като пенетрантна (мацаш с червено, чистиш и пръскаш с бяло, там където е имало пукнатини се е задържало от червеното и бялото го "изсмуква" и се оцветява; вихровотокова и кви ли не още, но само чрез лъчение можеш да виждаш "през" метала и в дълбочина.
- nefelen
- Модератор
- Обратна връзка:
При минимална дебелина на шева 3mm трябва основния ти метал да е минимум 6mm и може да си ползваш другите методи. Както и да е не ми се спори повече по такива въпроси.
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
- nasenceto
- келеш
АХаАХах, точно на мен ли ми обясняваш? Аз съм междунаронен инженер по заваряване (IWE). A иначе се сърдиш на sawo че ти обяснява за сроителството...nefelen написа:При минимална дебелина на шева 3mm трябва основния ти метал да е минимум 6mm и може да си ползваш другите методи. Както и да е не ми се спори повече по такива въпроси.
Тея дебелини под 10mm хич не ми ги обяснявай. Те са май само при уредостроенето и доста по рядко при строителството. А дебелината на шева трябва да е минимум 0,7х дебелината на основния материал. Няма смисъл и да е повече. Така най-лесно се ориентираш, без да прибягваш до съпромат или други начини на пресмята на по неотговорни конструкции. 3mm са ти казали че е минимална не за друго, а щото просто няма как да направиш по тънък шев.
PS: Ей тая тема откъде тръгна и къде стигна

- nefelen
- Модератор
- Обратна връзка:
Изобщо не съм тръгнал да ти обяснявам исках да кажа, че дебелината си идва
Иначе хубаво е да се изчисляват шевовете(сметките са на два реда точно
), както и всички други елементи, за да може да излезе по евтина конструкцията, за да спестим пари за джипка 
Предлагам наистина да приключим с ненужните постове, даже може и да бъдат изтрити

Иначе хубаво е да се изчисляват шевовете(сметките са на два реда точно

Предлагам наистина да приключим с ненужните постове, даже може и да бъдат изтрити

s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
- nasenceto
- келеш
E, що бе, те са образователни. Някой може и да му е интересно. А джипката е много важна