Кола блъсна пешеходец. Шофьорът избяга.
- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Кола блъсна пешеходец. Шофьорът избяга.
Ето днес нов типичен пример за нашето нехайство,безразсъдство и безхаберие.
Днес сутринта около 9 часа отивам към работа и на кръстовището на Руски в Гурко гледам лежи едно момиче на самото пътно платно.Автомобил я е ударило преди броени минути и избягал доколкото разбрах.
Как може да блъснеш човек и да не спреш да видиш дали е добре това не мога да разбера.
Откакто пуснаха Гурко да е свободна за движение на всички автомобили стана ад по тази улица.Едно че повечето шофьори карат без изобщо да се съобразяват с пешеходни пътеки ,спирки и автобуси, другото е ,че пешеходците пресичат където и както си искат.
Само дано момичето не е пострадало много.Само видях че е в съзнание и доктора я пита нещо и тя му отговаряше.Поне дойдоха доста бързо 3 линейки.Шапка свалям на човека който беше препречил платното с колата си за да не минават коли покрай момичето.
Днес сутринта около 9 часа отивам към работа и на кръстовището на Руски в Гурко гледам лежи едно момиче на самото пътно платно.Автомобил я е ударило преди броени минути и избягал доколкото разбрах.
Как може да блъснеш човек и да не спреш да видиш дали е добре това не мога да разбера.
Откакто пуснаха Гурко да е свободна за движение на всички автомобили стана ад по тази улица.Едно че повечето шофьори карат без изобщо да се съобразяват с пешеходни пътеки ,спирки и автобуси, другото е ,че пешеходците пресичат където и както си искат.
Само дано момичето не е пострадало много.Само видях че е в съзнание и доктора я пита нещо и тя му отговаряше.Поне дойдоха доста бързо 3 линейки.Шапка свалям на човека който беше препречил платното с колата си за да не минават коли покрай момичето.
Последно промяна от Lexx на Пон Юни 27, 2011 9:17 am, променено общо 1 път.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Блъснаха човек и колата избяга на Гурко и Руски
И преди като беше забранена улицата имаше много такива случаи на Гурко, даже ми се струва че последните години са намалели, каточели. Поне на два или три пъти сме ставали свидетели от автобуса преди години на блъснати бабички.
Района май беше отцепен и от полицията? Тук на кръстовището на Гурко и 9ти Септември беше спряло движението?
Преди 2 месеца, на същото кръстъвище пред нас едно пежо блъсна жена по изключително нелеп начин - ние идваме по Гурко посока спирка Алана, спрели сме на кръстовището да изчакаме пешеходци да минат, при което от горе идва пежо и ще прави ляв завой също посока алана. Въпреки, че в кръстовището нямаше коли, ние си чакахме пешеходците, незнайно защо той явно без изобщо да погледне тръгна да завива при това не влезе в неговата си лента, а в лентата за насрещно движение, където беше жената която пресичаше... Не беше много сериозно пострадала, успя да стане, но това си беше абсолютно малоумен инцидент според мен който можеше да се предотврати само с малко гледане....
Района май беше отцепен и от полицията? Тук на кръстовището на Гурко и 9ти Септември беше спряло движението?
Преди 2 месеца, на същото кръстъвище пред нас едно пежо блъсна жена по изключително нелеп начин - ние идваме по Гурко посока спирка Алана, спрели сме на кръстовището да изчакаме пешеходци да минат, при което от горе идва пежо и ще прави ляв завой също посока алана. Въпреки, че в кръстовището нямаше коли, ние си чакахме пешеходците, незнайно защо той явно без изобщо да погледне тръгна да завива при това не влезе в неговата си лента, а в лентата за насрещно движение, където беше жената която пресичаше... Не беше много сериозно пострадала, успя да стане, но това си беше абсолютно малоумен инцидент според мен който можеше да се предотврати само с малко гледане....
-
- Потребител
Баси безхаберието значи да блъснеш човек и даго зарежеш се едно нищо не е станало
.На този трябва да му се наложи наи-висока санкция дано се оправи момичето 

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Направо ще си го съдят и книжка скоро няма да види...
- zvezda
- Потребител
Ако по-рано са ставали инциденти по Гурко, то е било основно по вина на пешеходците. Много обичаха да тръгват да пресичат зад автобуса, например, когато нямат добра видимост към другото платно. Или пред него като не знаеш кой ще тръгне да го изпреварва, докато е на сипрката.
В момента обаче наистина движението по Гурко е доста натоварено и предразполага към повече ПТП.
Дано жената се оправи, а шофьорът да осъзнае, че другия път това може да бъде негов приятел или роднина...
В момента обаче наистина движението по Гурко е доста натоварено и предразполага към повече ПТП.
Дано жената се оправи, а шофьорът да осъзнае, че другия път това може да бъде негов приятел или роднина...
- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Мисля, че е време да сложат камери в целия град! 

- nasenceto
- келеш
И аз съм за, ама веднага ще се намерят няколко параноика да креснат, че това било полицейщина и намеса в личното пространство. Снощи с едното око глдах репортаж за Китай. Ако ти чопнат колата, само казваш на ченгетата къде и в колко и веднага пускат видеозапис, което означава че има камери навсякъде. А ходи кради, ако си нямаш работа или извършвай някое друго престъпление.
- AquiLA^
- Старо куче медалист
Не знам от колко години, но са много, целия Лондон е в камери. Дори в един репортаж за камерите имаше интервю с бивш крадец и го питаха за мнението му за камерите. Нашия вика "Само ми развалиха бизнеса" :d. Отделно не знам дали е вярно, но са ми казвали, че като минеш на кръстовището покрай камера те засича и на следващото пак те засича. Взема се под внимание за колко време си стигнал и се смята с каква скорост. Ако си превишил подлежиш на глоба.
- besniaa
- Старо куче медалист
Отдавна мечтая за приложение на китайските закони тук - краднал си нещо -> въже, корупция -> въже, тровиш хората с некачествени храни -> въжеnasenceto написа:И аз съм за, ама веднага ще се намерят няколко параноика да креснат, че това било полицейщина и намеса в личното пространство. Снощи с едното око глдах репортаж за Китай. Ако ти чопнат колата, само казваш на ченгетата къде и в колко и веднага пускат видеозапис, което означава че има камери навсякъде. А ходи кради, ако си нямаш работа или извършвай някое друго престъпление.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Полицията ако си върши работата, ще го хванат, ще е за назидание на другите и няма да има толкова ентусиасти да правят такива изпълнения, така ще си спестим и парите за камери на първо време
Преди години така един пич ми удари колата докато беше паркирана и избяга, хем им дадох номер който е записал очевидец, не можаха да го намерят, излезнала с този номер само кола, която е с поне 10 години по-стара от неговата и дотам беше. Може и да е сбъркал номера с 1 цифра примерно, ама на тях не им се занимава да пробват комбинации, въпреки че имаше подробно описание на колата и 100% щеше да излезе...
Днес на обяд една жена пък беше на косъм да блъсне майка с малко дете. Пътуваше покрай билла посока железник, майката с детето пресичаха пешеходната пътека но тази шоферка какво се беше забляла скочи на спирачките на 50см от хората... Трябва да се санкционират такива шофьори, за да внимават повече, защото като стане инцидента и загине детето, файда от камери да снимат...

Днес на обяд една жена пък беше на косъм да блъсне майка с малко дете. Пътуваше покрай билла посока железник, майката с детето пресичаха пешеходната пътека но тази шоферка какво се беше забляла скочи на спирачките на 50см от хората... Трябва да се санкционират такива шофьори, за да внимават повече, защото като стане инцидента и загине детето, файда от камери да снимат...
- Nakito
- Потребител
Nakito написа:AquiLA^ написа:Не знам от колко години, но са много, целия Лондон е в камери. Дори в един репортаж за камерите имаше интервю с бивш крадец и го питаха за мнението му за камерите. Нашия вика "Само ми развалиха бизнеса" :d. Отделно не знам дали е вярно, но са ми казвали, че като минеш на кръстовището покрай камера те засича и на следващото пак те засича. Взема се под внимание за колко време си стигнал и се смята с каква скорост. Ако си превишил подлежиш на глоба.
Ми доста са на всяко кръстовището от горе на сградите около него има по 4 в 4-те ъгала на сградата
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
- spiralkinda
- Потребител
източник - http://news.zagora24.bg/265352.html" onclick="window.open(this.href);return false;13-годишно момиче бе блъснато вчера на кръстовището на старозагорските улици "Ген. Гурко" и "Руски", видя репортер на Zagora24.bg.
Момичето лежеше на асфалта неподвижно до пристигането на екипите на бърза помощ.
Час след инцидента на мястото все още имаше разследващи групи на полицията.
От пресцентъра на МВР уточняват, че инцидентът е станал поради движение с несъобразена с конкретните условия на видимост и интензивността на движението скорост.
13-годишната В.С пресичала пътното платно по пешеходна пътека, когато върху нея връхлетяла Шкодата на 33-годишния С.Р.
От удара момичето е с контузия на мозъка и фрактура на левия крак и ключицата, е настанено за лечение в МБАЛ -
Стара Загора, с опасност за живота.
-
- Потребител
Тук е мястото да се спомене ,че е забранено да се изпреварва спрелия на спирката автобус,точно поради тази причина.Задължително е да се спре на метър зад автобуса.zvezda написа:Ако по-рано са ставали инциденти по Гурко, то е било основно по вина на пешеходците. Много обичаха да тръгват да пресичат зад автобуса, например, когато нямат добра видимост към другото платно. Или пред него като не знаеш кой ще тръгне да го изпреварва, докато е на сипрката.

- zvezda
- Потребител
То и на СТОП е задължително да се спира, ама обикновено го правят само учебните коли...3AgHuK написа:Тук е мястото да се спомене ,че е забранено да се изпреварва спрелия на спирката автобус,точно поради тази причина.Задължително е да се спре на метър зад автобуса.zvezda написа:Ако по-рано са ставали инциденти по Гурко, то е било основно по вина на пешеходците. Много обичаха да тръгват да пресичат зад автобуса, например, когато нямат добра видимост към другото платно. Или пред него като не знаеш кой ще тръгне да го изпреварва, докато е на сипрката.
Също така трябва да се пресича на пешеходна пътека.

П.П. За това, което написа, не съм убедена, че е така. За трамваи - със сигурност, но за автобуси не мога да го намеря в закона.
- sheri
- Потребител
+ 1Мисля, че е време да сложат камери в целия град!