Нов автомобил или кола втора употреба.
- nasenceto
- келеш
Нов автомобил или кола втора употреба.
Айде да обсъдим темата, че с моите приятели голям спор водим. Едните казват, че новата кола сваля полвината от цената си още с излизането от магазина, а другите, че е друго да си първи собственик и да си имаш няколко години гаарнция. И аз не мога да взема решение за себе си...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Нов автомобил или кола втора употреба.
За България съм на мнение че няма особена полза. Едно че цената пада, друго че тази гаранция има доста неща които не ги покрива, но за да важи трябва всичко при тях да си правиш и съответно цените не са никак ниски.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
И аз съм като мнението на sawo, втора ръка задължително. Не бих си купил нов автомобил поради следните причини:
- Чакаш като бастун 3 месеца.
- Цената пада с 20% в момента в който го платиш.
- Има доста неща които гаранцията не ги покрива.
- Обслужването на автомобила става задължително при тях, а те продават с 500% надценка.
- Застрахователите те дрешат от към каското както им дойде.
- Чакаш като бастун 3 месеца.
- Цената пада с 20% в момента в който го платиш.
- Има доста неща които гаранцията не ги покрива.
- Обслужването на автомобила става задължително при тях, а те продават с 500% надценка.
- Застрахователите те дрешат от към каското както им дойде.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
А за данъка да не говорим 

- mmmnee
- Потребител
От служебната и от новата кола по хубаво няма.Кой каквото иска да приказва,че нямаш средства за нова не значи че не е хубаво да си я купиш.
-
- Потребител
Така си е няма по-хубаво от новото 

- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Тук не говорим кое е по хубаво 
А дали си "струва" нова кола.
@mmmnee = Единственното по хубаво от служенбата и от новата кола е - Нова служебна

А дали си "струва" нова кола.
@mmmnee = Единственното по хубаво от служенбата и от новата кола е - Нова служебна

- realprofesora
- Старо куче медалист
насенце чуй ,пък и другите да слушат: Ако нова кола да си купиш е лошо, значи тези на запад дето си купуват нови коли са някви тъпи прошляци.А ние баце, сме егати тарикатите -караме техните трохи и се кефим:ЕЕЕ гати карам яка кола и почти без пари.
Друг е въпроса дали можеш да си позволиш марката и модела които ти харесват.Което означава, че да си купиш нова Дачия или нещо подобно измислено ,не е по-добро , отколкото да си купиш запазено Фиат Стило на няколко години или яко БМВна 5-7год.Стига да имаш пари и тях да подържаш..а не да пускаш тема "колко струва каското"
Бе насе имам чувството ,че май само пускаш теми и постове, колкото да не стоиш айляк, докато жена ти те оставя да гледаш лапето
Към админите -темата да се заключи ...всичко след поста ми да се трие
Друг е въпроса дали можеш да си позволиш марката и модела които ти харесват.Което означава, че да си купиш нова Дачия или нещо подобно измислено ,не е по-добро , отколкото да си купиш запазено Фиат Стило на няколко години или яко БМВна 5-7год.Стига да имаш пари и тях да подържаш..а не да пускаш тема "колко струва каското"
Бе насе имам чувството ,че май само пускаш теми и постове, колкото да не стоиш айляк, докато жена ти те оставя да гледаш лапето

Popopopopo
- nasenceto
- келеш
Не бе, мисля си дали да дам 10-на за няко кола 2004-2005 или да се мъча и стискам за нещо като Пежо 308 SW. В момента има някво на промоция, свалено на 29 бона. Първоначалната е 3 и после ти идва по 460 на месец + 130 каско, т.е. 600 кинта на месец. Ако знам че ще имам работа и жената и тя ще бачка хич няма да се замисля, ама в тва идиотско време не знаеш кво ще стане не утре, ами след 6 часа. Страха е голямо шубе ви казвам. А иначе даваш всички кинти на куп и само каско бецалиш.
На колата втора ръка със сигурност ще и трябват 1000-2000 първоначално за ремонти. Т.е. Варианта ми нещо за 8-9 + 1, 2 бона за ремонт. Не знам наистина кво даправя, щото старото пежо взе да се разпада. Все пак стана на 15 години и всеки инвестиран в него лев си е грехота. Сега ми тече семерингата след двигателя и трябв да я сменям, ама ще ми струва 400 кинта с труда. Самата част струва 20, 30. Труда 120-130, а съединителя никога не съм го сменял и съм убеден че ще е на косъм, така че със сигурност ще трябва да семени, така и така плащам толкоз труд. А най важното - колата няма климатик и е двувратка, нищо че е с перфектен двигател и ходова част (все пак съм я взел преди 6 години и кусур за 5 бона и съм вкарал в нея два пъти по толкова през годините). Та...
На колата втора ръка със сигурност ще и трябват 1000-2000 първоначално за ремонти. Т.е. Варианта ми нещо за 8-9 + 1, 2 бона за ремонт. Не знам наистина кво даправя, щото старото пежо взе да се разпада. Все пак стана на 15 години и всеки инвестиран в него лев си е грехота. Сега ми тече семерингата след двигателя и трябв да я сменям, ама ще ми струва 400 кинта с труда. Самата част струва 20, 30. Труда 120-130, а съединителя никога не съм го сменял и съм убеден че ще е на косъм, така че със сигурност ще трябва да семени, така и така плащам толкоз труд. А най важното - колата няма климатик и е двувратка, нищо че е с перфектен двигател и ходова част (все пак съм я взел преди 6 години и кусур за 5 бона и съм вкарал в нея два пъти по толкова през годините). Та...
Чак толкова смотан ли ти изглеждам, че и ти ме заподозираш в конспирация? Ако да, няма проблем. Мога и само във фейса да си лафя.realprofesora написа:Бе насе имам чувството ,че май само пускаш теми и постове, колкото да не стоиш айляк, докато жена ти те оставя да гледаш лапето![]()
- realprofesora
- Старо куче медалист
Абе насе ,ако е както го казваш ,че имаш възможност да дадеш 10на бона за кола, а още караш миризливо тенеке, без клима ,направо почвам да се чудя как се престраши да се задомиш ,че и дете да си направиш.Или викаш ,ами тя добре ,че е жена ми ,инче аз до тоалета няма да ида ...ха ха ха ха ха.
Пък и виж кво ,ако не си сигурен ,че догодина няма да си жив, изобщо си карай колата тенеке и не мисли за друга....докат на жена ти не почне да и се влачи дупето по асвалта.

Пък и виж кво ,ако не си сигурен ,че догодина няма да си жив, изобщо си карай колата тенеке и не мисли за друга....докат на жена ти не почне да и се влачи дупето по асвалта.

Popopopopo
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Насе бих ти дал съвет важен : не се натискай на 308SW...вервай ми 

- nasenceto
- келеш
Нещо си кисел днес и се хапеш. Имам широки пръсти (ама много) и пари в банка нямам грам. Харча си праите осносвно за техника и почивки. Ако ще купувам кола, ще е с банков заем или лизинг. Ако си продам лаптопи, компютри, телефони и друга подобна техника, може и да ги извадя тея пари къде ще ги искам на банката, че и повече, ама дъртото пежленце си ми е сантимент. Ако ми потрябва кола за нешо по - особено, просто взимам маздата на бащата или BMW -то на брата. Като ти казвам, че утре наистина мога да съм без работа, значи го мисля сериозно. Все пак и аз и жената бачкаме в сферата на строителството (грубо казано, ама около..) и не знам дали осъзнаваш къв е **й при нас. За съжаление не бачкам в пивоварна, щото бира винаги ще се пие и съответно нямаш тоя страх за оставането без рабора като мен. Карам тенеке, щото като фрасна кризата беше в перфектно състояние, ама сега вече не се изтрайва и може да е барака, ама както казах в техническо състояние винаги е било поддържано и никога не ме оставяло на път...realprofesora написа:Абе насе ,ако е както го казваш ,че имаш възможност да дадеш 10на бона за кола, а още караш миризливо тенеке, без клима ,направо почвам да се чудя как се престраши да се задомиш ,че и дете да си направиш.Или викаш ,ами тя добре ,че е жена ми ,инче аз до тоалета няма да ида ...ха ха ха ха ха.
Пък и виж кво ,ако не си сигурен ,че догодина няма да си жив, изобщо си карай колата тенеке и не мисли за друга....докат на жена ти не почне да и се влачи дупето по асвалта.![]()
PS: Абе аз кво ли се обяснявам като ученичка? Айде дел на всичките ми теми и всеки откъдето. То човек да не попита нещо. Натоварих се, мамка му.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Хе хе .насе ти си бил много лесен ве.Кат те е шубе ше си караш тенекето и ше се гиздиш от време на време с колите на брата и бащата .И не си мисли ,че бирата като се пие и няма съкращения в бранша.И на мен краката ми се клатят ,ама живота си минава .Ако сега не караш готина кола , като станеш на 60 ли ще караш.Или утре като те хване някой рак на дебелото черво и ще викаш :Ах мама му да ба що се стисках, ми не се кефих с пълни шепи на живота.
Аде от мен едно чао, всеки както му се живее така да си я кара....с ръждата
Ако някой съм засегнал сори........за негова сметка си е ..хахах ахххахаа
Аде от мен едно чао, всеки както му се живее така да си я кара....с ръждата

Ако някой съм засегнал сори........за негова сметка си е ..хахах ахххахаа

Popopopopo
- stivans
- Старо куче медалист
Ако можеш взимай нова ,още по добре със заем а не на лизинг да ти начисляват един куп разходи които може да си спестиш.
Мисля ,че това не е лош вариант каквото и да казва другите:

Мисля ,че това не е лош вариант каквото и да казва другите:

Стара Загора
Стара Загора
- nasenceto
- келеш
Защо, я обясни по -подробно, че събирам мнения.Tenebrus написа:Насе бих ти дал съвет важен : не се натискай на 308SW...вервай ми
@stivans - не съм фен на SUV-овете. Искам колица.
@realprofesora - стига бе, няма ръжда колата!!! Грам. Много си я харесва даже. Просто всеки следващ вкаран в нея лев е грехота. Ела да ме видиш как ме гонят разни смешни мерцедеси по магистралите със 180-190 като изпреварвам и се чудят кво ги е минало. Дъртия кара 10 години джета 1988. Беше пред разпадане, щото не и беше сменил НИЩО и мен ме беше страх да се кача в нея. Добре че беше майката, да му постави ултиматим, че да се раздели най - накрая с нея и да си купи новата. Явно на него съм се метнал - сантиментален към старата барака.
Брат ми ме зарибява за BMW, ама си мисля че такива коли карат по надъхани личности и съответно са ръчкани повече...