Нов автомобил или кола втора употреба.
-
- Потребител
Re: Нов автомобил или кола втора употреба.
Това е филтър за твърди частици http://ruseauto-bg.com/uslugi.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://peugeotclub.info/forum/viewtopic ... 4&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;

- besniaa
- Старо куче медалист
въпрос на финансова възможност и потребност... към момента, с моите доходи и нужди - не бих си купил нов автомобил,защото ще ми върши същата работа, но ще ми увеличи разходите няколко пъти...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- Princo
- Старо куче медалист
Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече,а на гаранция много не разчитай,щото не всичко покрива.Отделно за една нова кола ще плащаш повече данък (Щото само в България го има феномена да плащаш по-скъп данък за по-нова кола),отделно скъпа гражданска,каското и то няма да е малко пари,частите скъпи,щото гаранцията ще е 4-5 години след тва ...
Та нова ли е - ще имаш големи разходи,ама кефа цена няма ...

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

-
- Старо куче медалист
Само до този извод не разбрах как достигна?Princo написа:Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече, ...

Щото аз на моята до сега от 45 км до 100000 км. съм сменял само крушки на фаровете.
- nasenceto
- келеш
Maй си прав и работата започва да става ясна. Пак ша е на някой западняк караната барака. Пък тоя феномен със данъка наистина е абсурд на законодателството. Да беше само вноската на месец към банката - ок, ами то като си сложиш данък и гражданска, те стават колко каското, което също не е малко.Princo написа:Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече,а на гаранция много не разчитай,щото не всичко покрива.Отделно за една нова кола ще плащаш повече данък (Щото само в България го има феномена да плащаш по-скъп данък за по-нова кола),отделно скъпа гражданска,каското и то няма да е малко пари,частите скъпи,щото гаранцията ще е 4-5 години след тва ...
- emzo
- Старо куче медалист
Рано е ощеnike718 написа:Само до този извод не разбрах как достигна?Princo написа:Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече, ...![]()
Щото аз на моята до сега от 45 км до 100000 км. съм сменял само крушки на фаровете.

Хората на запад като направят 250 000 и ги продават на нас, а нашите ги върщат на по 100 000

Принципно CR инжектор се сменя на от 100к до 150к. км.
Кой ли ще си купи нови инжектори

диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- Tenebrus
- Явно е шмиргел
Имам наблюдение върху астра Ф и най-новите астри...и мога да кажа че новите се чупят 3-пъти повече. И логиката е супер проста : ако ти направят кола която не се чупи, няма да печелят от частите които произвеждат за нея.
-
- Старо куче медалист
Е за туй става дума,взимаш нова кола ,до 250 хил.км. - сменяш само консумативи и после когато се очаква да започнат проблемите,пак нова.emzo написа:Рано е ощеnike718 написа:Само до този извод не разбрах как достигна?Princo написа:Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече, ...![]()
Щото аз на моята до сега от 45 км до 100000 км. съм сменял само крушки на фаровете.![]()
Хората на запад като направят 250 000 и ги продават на нас, а нашите ги върщат на по 100 000![]()
Принципно CR инжектор се сменя на от 100к до 150к. км.
Кой ли ще си купи нови инжектори
Друг е въпросът че в България ,по никъкъв начин държавата не те стимулира да караш нова кола.В Италия и не само там например ,колкото по стара е колата толкова по-голяма е застраховката и данъка ,в един момент става неизгодно да караш стар автомобил.
- nasenceto
- келеш
Не само в Италия. В цял свят е така, ама ние все сме се по изчекнати от другите...
- emzo
- Старо куче медалист
Astra F пък откъм окачване са идиотски здрави.
Направо дуракоустойчиви.
Направо дуракоустойчиви.
За съжаление .... е така.nike718 написа:Друг е въпросът че в България ,по никъкъв начин държавата не те стимулира да караш нова кола.
диагностика на автомобили
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Всеки иска да кара нова но затова още в БГ не сме дорасли с доходите си.Само пример давам:
Искаш да си вземеш нова кола - няма лошо отиваш да речем в Автохит за VW.Нов голф 6 да речем е 35 000 лева.Лизинга ти излиза около 400 - 450 лв на месец за срок от 5 години.Викаш си 400 лв някак ще ги изгладувам.Обаче се почват едни други неща.
Каско : Първата година колата струва като нова 35 000 - каското е 7 ,8 до 10 % от тази сума - 3000 лв.
следващата година да речем тя се обезценя и по малко малко ти пада каското ама пак си е пари.
Колата е гаранционна поне 3 години - Викаш си супер - няма по добре от това като се строши нещо сменят и караш .Е да ама не точно така.Другото на тази гаранция е че сменяш масла и консумативи само в оторизиран сервиз.Смяна на масло филтри поне 350 400 лв .Иначе гаранция франция.
Значи какво излиза че ако сметнеш на месец ти трябват поне 500 лв за колата отделно бензини гуми застраховки и т.н.
И какво излиза трябва да вземаш поне 1500 лв. че евентуално да си помислиш за това нещо.
Искаш да си вземеш нова кола - няма лошо отиваш да речем в Автохит за VW.Нов голф 6 да речем е 35 000 лева.Лизинга ти излиза около 400 - 450 лв на месец за срок от 5 години.Викаш си 400 лв някак ще ги изгладувам.Обаче се почват едни други неща.
Каско : Първата година колата струва като нова 35 000 - каското е 7 ,8 до 10 % от тази сума - 3000 лв.
следващата година да речем тя се обезценя и по малко малко ти пада каското ама пак си е пари.
Колата е гаранционна поне 3 години - Викаш си супер - няма по добре от това като се строши нещо сменят и караш .Е да ама не точно така.Другото на тази гаранция е че сменяш масла и консумативи само в оторизиран сервиз.Смяна на масло филтри поне 350 400 лв .Иначе гаранция франция.
Значи какво излиза че ако сметнеш на месец ти трябват поне 500 лв за колата отделно бензини гуми застраховки и т.н.
И какво излиза трябва да вземаш поне 1500 лв. че евентуално да си помислиш за това нещо.
-
- Потребител
Излиза, че ти си готов да отделяш 50 % от месечния си доход, за да притежаваш нова кола. Обаче това е възможно при положение че не плащаш наем или пък не изплащаш 30 години закупен апартамент, а живееш без такъв разход в наследствено жилище или при родителите си. И нямаш семейство, а си сам.Lexx написа: Значи какво излиза че ако сметнеш на месец ти трябват поне 500 лв за колата отделно бензини гуми застраховки и т.н.
В държавите, за които ставаше дума, че колите се купуват от магазина, към 50 % от дохода (а в някои случаи и повече) на средностатистическия човек отива за наем/вноска по ипотеката за купено жилище. Няма я тази култура като при нас да ни купят жилище на всяка цена или да живеем с "нашите" докато станем на 40. Разходите за кола са 10-15 %. Не си купуват Мерцедес/БМВ/Порше на старо, тъй като не само данъците и таксите за такава кола са по-високи, а и трудът на механиците по автосервизите е скъп и поддръжката на такава кола е трудна (няма ги гаражните сервизи, където да ти свършат поредното ремонтче за малко пари с части на старо). Такива коли на старо ги купуват разни ентусиасти, които си ги ремонтират сами вкъщи.
И ако получаваме 1500 лв. - една горе-долу прилична заплата за Стара Загора (без да е висока), сметнете колко са 10-15 % от нея. Та каква нова кола може да си купим с 200 лв. на месец? Дори за Дачия ще се озорим.
- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Не съм казал никъде че съм готов да си вземам колана лизинг и да давам 50 % от доходите си.Само Направих една груба сметка колко пари горе долу са нужни.
Отдавна съм се махнал от родителите си и съм си създал семейство и съм видял 2 и 200.
Отдавна съм се махнал от родителите си и съм си създал семейство и съм видял 2 и 200.
- Princo
- Старо куче медалист
Ако бях на твоето място,бих си купил някой пасат около 2000 година дизелче или ауди а6 дизелче.Забравих и да кажа за обезценяването на новата кола ...nasenceto написа:Maй си прав и работата започва да става ясна. Пак ша е на някой западняк караната барака. Пък тоя феномен със данъка наистина е абсурд на законодателството. Да беше само вноската на месец към банката - ок, ами то като си сложиш данък и гражданска, те стават колко каското, което също не е малко.Princo написа:Трябва и да ти е ясно,че една нова кола,ще се чупи в пъти повече,а на гаранция много не разчитай,щото не всичко покрива.Отделно за една нова кола ще плащаш повече данък (Щото само в България го има феномена да плащаш по-скъп данък за по-нова кола),отделно скъпа гражданска,каското и то няма да е малко пари,частите скъпи,щото гаранцията ще е 4-5 години след тва ...

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...

-
- Потребител
Нямам предвид теб конкретно, не те познавам, ако нещо съм те засегнал, се извинявам.Lexx написа:Не съм казал никъде че съм готов да си вземам колана лизинг и да давам 50 % от доходите си.Само Направих една груба сметка колко пари горе долу са нужни.
Взех да се отнасям в размисли. Просто много хора край мен, а и по принцип културата тук по купуването на коли е странна. Колко хора познавам, които са готови да си купят кола от премиум марка със скъпа поддръжка или просто кола, която не им е по джоба, знаят, че голяма част от дохода им ще отива, за да я имат тази кола, готови са направят какви ли не жертви в друго отношение, ама не, та не - трябва да се кара хубава, лъскава и колкото се може по-нова кола, дори да не можем да си я позволим.
Та нормално е тези наш типично балкански манталитет да ми влияе и аз да се замислям по въпроса.