Дайте съвет как да постъпим

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
ReSuRReCt
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Дайте съвет как да постъпим

Мнение от ReSuRReCt »

Здравейте, съфорумци, проблема е следният...
Баща ми направи катастрофа с друг автомобил след употреба на алкохол.Другата кола е ударена отзад,но не толкова много, пострадали няма.Най-вероятно ще го лишат от книжка за най - малко година или две, това е без значение.Жената, чиято кола е ударена иска да съди баща ми ( което е нормално ), но са се разбрали да и се платят някакви пари на ръка за да не завежда дело, но тя иска 3 000 лв, което са прекалено много пари, че тя колата и не струва толкова, но това е отделен въпрос.Нейният приятел бил полицай и се е взела прекалено на сериозно, едва ли не че е с някакви протекции от негова страна.Като цяло знам, че няма да му се размине на баща ми, но идеята ми е дали да не наемем адвокат, с който да се разбере тя, защото така дадени пари на ръка без никакво споразумение тя може да каже,че не е получила никаква сума и да заведе отново делото.Ако някой е имал подобни случки или не точно, но пък може да ми препоръча добър адвокат ще бъда благодарен.Отворен съм към всякакви съвети/предложение и каквото и да било!
Благодаря ви предварително.
Поздрави,Г.Стефанов!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Дайте съвет как да постъпим

Мнение от sawo »

Мога да ти препоръчам адвокат Георги Бинев - познава достатъчно хора, виж в нета координатите му, по принцип се намира в адвокатската колегия на ул. Кольо Ганчев (до градската градинка над алана). Отидете, консултирайте се първо с него, ако трябва вече ще се води дело, но наистина при условие, че няма пострадали или сериозна катастрофа 3000 не са малко, все пак най-добре е адвокат да каже, те знаят най-добре какви се случва на такива процеси.
ReSuRReCt
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ReSuRReCt »

Благодаря за бързия отговор.Ще поизчакам да видя и други мнения по въпроса, но със сигурност ще търся адвокат.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

Ако ще се дават пари, най-добре си е един договор за обезщетение, споразумение или там както решат да го водят.
Ако не е дошла полиция на място и нямат проба, че е употребил алкохол няма как да се докаже в съда това нещо.
Дано баща ти да си извади поука от случилото се, както и всички около него.
Алкохол+шофиране=проблеми, както би казал майор Красимир Костов :D
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
zv3rA
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от zv3rA »

Да, наистина ако не е дошла полиция и няма проба за алкохол, няма за какво да се притесняваш!
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Ако има съставен акт от КАТ , ще има парична глоба и отнемане на точки . Ако не е повикан КАТ и тази жена иска да го съди няма с какво просто . Проба за алкохол няма , ако не е извикан кат просто доказателства няма . Тя е била длъжна да ги извика . Затова поясни точно какъв е случая.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Щом казва :"..ще го лишат от книжка за година -две.." значи КАТ е викан.Административните наказания са неизбежни.
Отделно обаче стои въпроса със завеждането на гражданско дело за причинени морални и материални щети от водач употребил алкохол.Обезателно отивай и се съветвай със адвокат -какво дело може да се заведе и какви ще са разноските и какво може да се заплати накрая като обезщетение.И като сметнеш да си прецениш дали не е по-добре да се споразумеете за известна сума, естествено нотариално заверена.
Едно дело от ваша страна ще струва от порядъка на 600-800лв.И ако осъдят баща ти да заплати около 1500-2000лв -пак ще ви излезе към 3000лв, само ,че ще си спестите нервите.
Забравих да спомена ,че ще заплатите и разходите по делото от тяхна страна за искови молби, експертни оценки,адвокатски хонорар и др.-на обща сума около 1000лв.Не дай си боже, ако извадят и някакво медицинско.
И да ви кажа те няма да ви съдят затова ,че колата им не струва 3000лв или за материални щети.Ще ви съдят за причинен стрес и други такива подобни.
Работата е сериозна и не се бавете, ами час по- скоро на адвокат идете.Казвам ти го от опит.
Popopopopo
Аватар
banana
Потребител
Потребител

Мнение от banana »

realprofesora написа:Щом казва :"..ще го лишат от книжка за година -две.." значи КАТ е викан.Административните наказания са неизбежни.
Отделно обаче стои въпроса със завеждането на гражданско дело за причинени морални и материални щети от водач употребил алкохол.Обезателно отивай и се съветвай със адвокат -какво дело може да се заведе и какви ще са разноските и какво може да се заплати накрая като обезщетение.И като сметнеш да си прецениш дали не е по-добре да се споразумеете за известна сума, естествено нотариално заверена.
Едно дело от ваша страна ще струва от порядъка на 600-800лв.И ако осъдят баща ти да заплати около 1500-2000лв -пак ще ви излезе към 3000лв, само ,че ще си спестите нервите.
Забравих да спомена ,че ще заплатите и разходите по делото от тяхна страна за искови молби, експертни оценки,адвокатски хонорар и др.-на обща сума около 1000лв.Не дай си боже, ако извадят и някакво медицинско.
И да ви кажа те няма да ви съдят затова ,че колата им не струва 3000лв или за материални щети.Ще ви съдят за причинен стрес и други такива подобни.
Работата е сериозна и не се бавете, ами час по- скоро на адвокат идете.Казвам ти го от опит.
+1
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Както са казали по горе в постовете няма как да се размине без дело ако не направите предварително споразумение.Лошото е че има алкохол и е възможно да ви съди и застрахователната компания защото така баща ти е нарушил условията по полицата и тя се счита за невалидна.Следователно при всички случаи ще заплати и щетите по колата.Определено направете и среща с адвокат и се посъветвайте с него кое ще е най-добре за вас.
ReSuRReCt
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ReSuRReCt »

Ще се срещна с адвокат тези дни.КАТ е идвал, взели са му книжката и т.н.Взета му е проба за алкохол и е положителна.Ще пиша като разбера нещо повече от адвоката.А в прочем, някой да има телефон на адвоката Бинев, който ми препоръча sawo ?

Намерих някакъв телефон тук : 0889 799 599
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

Наемете си адвокат, а нека шапкаря да си подскача и да помпи мускули пред приятелката си :).
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

spiralkinda написа:Наемете си адвокат, а нека шапкаря да си подскача и да помпи мускули пред приятелката си :).
Не се радвай.Шапкаря и той не е вчерашен, да не мислиш ,че досега не са се съветвали с адвокат.Дано се споразумеят без дело ,защото разходите са величествени, нервите великански, загубеното време -безгранично.Ако има и обжалвания смятай ще се проточи 2 години поне делото.Вървял съм го този път и ми е ясен , макар дело с дело да не си приличат.
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

ReSuRReCt написа:Ще се срещна с адвокат тези дни.КАТ е идвал, взели са му книжката и т.н.Взета му е проба за алкохол и е положителна.Ще пиша като разбера нещо повече от адвоката.А в прочем, някой да има телефон на адвоката Бинев, който ми препоръча sawo ?

Намерих някакъв телефон тук : 0889 799 599
Точно този имам и аз :)
ReSuRReCt
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от ReSuRReCt »

Звъннах на човека, но в момента пътувал, ще си уговорим среща за петък най-вероятно и ще разбера дали въобще има смисъл да се съдим.
Днес звънях на момичето,която в прочем ми е набор на 21 години и като човек се опитах да й обясня да се срещнем и да поговорим за да я склоня да намалим сумата поне на 1500 или 2000,но тя с тон категорично ми заяви, че за коментар и дума не можело да става въпрос...много е кофти когато съм от страната на виновния ..,но ще потърся по законов ред някакъв вариант.

Благодаря на всички отзовали се.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Що не записа разговора, за да се чуе, че те изнудва за пари да не повдигаш обвинения, може да свърши работа :?
Публикувай отговор