Плувни басейни в Стара Загора и региона
- Nakito
- Потребител

Re: Плувни басейни в Стара Загора и региона
Лагуна с.Колена
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
There's no mine, there's no yours, the world's Beroe
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Водата е чиста защото все още няма хора. На овошник тази година цената е 7 лв за човек.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Vesenceto
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Тези 7 лева за Овощник и да ми ги дават пак няма да стъпя там! Няма такава мизерия и селяния!
- Nakito
- Потребител

viewtopic.php?f=36&t=18007&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
- emzo
- Старо куче медалист

Преди малко ми го казаха същото.Zvan написа:По принцип един басейн като се напълни в началото на сезона, водата след това не се сменя докато бъде зазимен. Така е в цял свят. Въпросът е да има добри филтри, за да се пречиства водата от боклуците, микроорганизмите се убиват с хлор, а за да се държи pH в норма се ползват разни химикали. Виждал съм как басейн с мръсна и мътна зеленясала вода за един ден се превърна в такъв с най-чистата прозрачно-синя вода и с показатели в норма.
Всичко се свежда до постоянна поддръжка и контрол на водата. Дори ако сменяте водата всяка седмица, ако няма достатъчно мощни помпи, които да прекарват водата през филтри, ако не се следи постоянно нивото на pH и на хлор, ако не се почиства всяка сутрин басейна от по-едрите боклуци, няма чистота.
Дежа Вю
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- z3us
- Потребител

Ами то добре,че ги знаете тия работи ама все пак някой да каже конкретно за Стара Загора кой басейн се поддържа по гореизброения начин?emzo написа:Преди малко ми го казаха същото.Zvan написа:По принцип един басейн като се напълни в началото на сезона, водата след това не се сменя докато бъде зазимен. Така е в цял свят. Въпросът е да има добри филтри, за да се пречиства водата от боклуците, микроорганизмите се убиват с хлор, а за да се държи pH в норма се ползват разни химикали. Виждал съм как басейн с мръсна и мътна зеленясала вода за един ден се превърна в такъв с най-чистата прозрачно-синя вода и с показатели в норма.
Всичко се свежда до постоянна поддръжка и контрол на водата. Дори ако сменяте водата всяка седмица, ако няма достатъчно мощни помпи, които да прекарват водата през филтри, ако не се следи постоянно нивото на pH и на хлор, ако не се почиства всяка сутрин басейна от по-едрите боклуци, няма чистота.
Дежа Вю
- Nakito
- Потребител

До момента са проверени общо 30 плувни басейна – открити и закрити, в област Стара Загора. На някои от тях са предписани мероприятия за изпълнение. Тези обекти ще бъдат повторно проверени до края на седмицата. Тогава ще стане ясно кои са изрядните водни обекти в региона, които гражданите ще могат да ползват.
„Най-често срещаните нарушения са свързани с документацията, която трябва задължително да бъде налична и изрядна“, обясни д-р Каталина Вълкова от РЗИ – Стара Загора. Освен това инспекторите са констатирали нужда от дооборудване на спасителните постове и здравните кабинети към съответните комплекси.
Основното изискване за плувните басейни е доброто качество на водата. Затова всяка една фирма, която експлоатира даден обект, е длъжна да носи вода за микробиологичен анализ в лабораторията на РЗИ – Стара Загора. Отделно веднъж месечно се предоставят проби за химически анализ. Междувременно Здравната инспекция периодично взима проби, за да контролира местните плажове.
Водните спасители трябва задължително да са преминали тази година курс към БЧК. Други изисквания са: да има правоспособно медицинско лице; оборудван здравен кабинет; тревните площи да са обработени от специализирана фирма; препаратите, които се използват за дезинфекция, да бъдат придружени с необходимата документация.
Гражданите могат да сигнализират за нарушения и нередности на тел. 042/ 631160.
Минималната санкция за експлоататорите на плувните басейни и минерални бани, които не спазват изискванията, е 200 лева, разясниха от РЗИ – Стара Загора.
Източник: http://www.dariknews.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
„Най-често срещаните нарушения са свързани с документацията, която трябва задължително да бъде налична и изрядна“, обясни д-р Каталина Вълкова от РЗИ – Стара Загора. Освен това инспекторите са констатирали нужда от дооборудване на спасителните постове и здравните кабинети към съответните комплекси.
Основното изискване за плувните басейни е доброто качество на водата. Затова всяка една фирма, която експлоатира даден обект, е длъжна да носи вода за микробиологичен анализ в лабораторията на РЗИ – Стара Загора. Отделно веднъж месечно се предоставят проби за химически анализ. Междувременно Здравната инспекция периодично взима проби, за да контролира местните плажове.
Водните спасители трябва задължително да са преминали тази година курс към БЧК. Други изисквания са: да има правоспособно медицинско лице; оборудван здравен кабинет; тревните площи да са обработени от специализирана фирма; препаратите, които се използват за дезинфекция, да бъдат придружени с необходимата документация.
Гражданите могат да сигнализират за нарушения и нередности на тел. 042/ 631160.
Минималната санкция за експлоататорите на плувните басейни и минерални бани, които не спазват изискванията, е 200 лева, разясниха от РЗИ – Стара Загора.
Източник: http://www.dariknews.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nakito
- Потребител

- Nakito
- Потребител

- PTS
- Модератор

7? Че последно като ходих беше 10 лв. Как така са го намалили, не мога да повярвам!admin написа:Водата е чиста защото все още няма хора. На овошник тази година цената е 7 лв за човек.
- z3us
- Потребител

Ако наистина е 7 лв. ще е доста добре, то на нормалните басейни входа е по 5-6 лв.
Впрочем как вървят цените тази година за басейните, има ли някаква промяна в сравнение с миналата, айде който е ходил да каже
Впрочем как вървят цените тази година за басейните, има ли някаква промяна в сравнение с миналата, айде който е ходил да каже
- Bul-Dog
- Старо куче медалист

Не знам дали сте писали вече, ама на Пряпорец е много хубаво!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
camron20
- Потребител

Някой да има инфо за Старозагорските бани ,старият плаж с трита басейна?!
Казаха ми ,че бил отворен с вход 8 лева,но не се знае какво е вътре,
с нов собственик ли е или си е старата соц обстановка.
Мерси предварително!
Казаха ми ,че бил отворен с вход 8 лева,но не се знае какво е вътре,
с нов собственик ли е или си е старата соц обстановка.
Мерси предварително!
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Сигурен ли си че е 8лв? Ако е толкова просто не знам колко да им се смея... Басейните се дават всяка година под наем, никой нищо не влага и общо взето е тотална мизерия.
-
camron20
- Потребител

Така ми казаха,само за цената.
И на мен ми се вижда много при условия че нищо не е вложено вътре
все пак някой ако е ходил тази година или минава от там,моля да пише !
И на мен ми се вижда много при условия че нищо не е вложено вътре
все пак някой ако е ходил тази година или минава от там,моля да пише !