Как се регистрира кола нов внос ?

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Как се регистрира кола нов внос ?

Мнение от stivans »

nasenceto написа:Имаш чуство че са на тая работа още преди баща ти да се е родил. Като някви приказни герои са, ама от руските приказки. Не се промениха. Като динозаври са. И незаменими и несменяеми... Трагедия.
И на всички тея тъпунгери им палащаш заплатата. Не само им плащаш и не си вършат работат, ами трябва да им търпиш извратените капризи и криворазбрано самочуствие, вместо да те гледат в очите. Най гадното наследство от бившата система.
+1
Стара Загора
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Така си е..
Колата ми има номер (за мен няма значение как я регистрират...)
но чакам си аз на канала в адския пек (имаха 20 мин някаква оперативка в която не работиха и не беше по време на почивките)
един поглежда повдига си очелата и вика не се чете хубаво номера изтрии го.Взимам парцал и ще търкам и той чакай е тук да не е сервиз.Трябва с шкурка и тн...
при условие че не си нося отидох в най близкия сервиз зачистиха го колкото може (за по набързо без разглобявания на елементи и тн..) и се връщам.Нареждам се изчаках 2 коли влизам на канала и същия гледа пак с лампата и ми вика последните 2 не се виждат добре.Помисли и го писа без номер.

Днес при температура на сянка 37 градуса гледам тази мизерия там и се чудя,Защо малко по малко не може да навлезне тази процедура с регистрация и прехвърляне онлаин.Нека си има пункт някъде където ти сверяват номера.Издават ти документ с номер който го въвеждаш в онлаин бланка.Това няма как да навлезе изведнъж но може постепенно.Дори и като за начало само тестово.
Отностно хората който не обичат компютрите и ги смятат за "телевизори на който си гледаш квото искаш" винаги може да им се предложи услуга от хора срещу заплащане за да свършат всичко това.
Пускаш си онлаин заявление и отиваш с запазен час на пунк където ти ги проверяват слагат ти номер и ти дават талон.
Сега същност мисля че процедурата е подобна но просто ти като шматка носиш документи от гише на гише и гледаш някакви съмнителни българи и местни тарикати от автокъщи как пререждат всички и как излъчват наглост,гледат те и те изпреварват.
Много неща може но нищо няма да стане :))))))))
Утре пак съм на хорото в 8 часа :)

ПС: Днес ми казаха и като проблем защо колата е модел А3 а в италианския талон никъде не пише А3 а 8L.
Мотора ми преди време го регистрираха като 900 рр а той няма нищо общо нито като година нито като кубици с 900 рр
Може би базата им данни ЦЯЛАТА е поместена на някаква дискета в някакво флопи под шкафа от която чете правеца.
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

fantamaniaka написа: ...
ПС: Днес ми казаха и като проблем защо колата е модел А3 а в италианския талон никъде не пише А3 а 8L.
Мотора ми преди време го регистрираха като 900 рр а той няма нищо общо нито като година нито като кубици с 900 рр
Може би базата им данни ЦЯЛАТА е поместена на някаква дискета в някакво флопи под шкафа от която чете правеца.

Ми като пише 8L да пишат 8L като много знаят.... Ама пак не им отърва... Да питат италианеца, дето е писал талона, селяндурите мръсни...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Можеш да ги питаш дали имат юридическо образование за да оспорват пълномощното. Аз със сигурност бих го направил. По едно време, разбира се чакам на канал 3, а на канал 2 сол ташаците минават като на магистрала питам моя човек тези двамката въпросния дядка и младичкия дали са униформени за да им разбия главите съвсем случайно ... после адвоката който ме представлява ще ме пише като невменяем в съда, не можа да им се усмихне късмета ама ги снимах ... ей така ... :twisted: Относно номера на двигателя, това мисля е задължение на оня с очилата да не използвам по силни думи, да го види, ако не може си е негово задължение да го търка докато го види.

Днеска докато чаках на опашката видях как се погазват 3 закона от кой мислите :?: от ченгетата :!:

1. Идва една бабичка с бастун на 7 см токове, обяснява, че е много зле и всеки момент умира да я пуснат да мине, а на опашката когато отваря лидъл същата бабичка 7 чанти нарами и чака 2 часа за отварянето, помня я аз. Минава най от пред и какво се оказва, ще бракува кола само че, нямала документ за наследници, защото синът и имал фирма и не можела да го открие. 8O Каквото и да означава това. Със същия номер мина покрай началника на КАТ и разбира се, куката и разрешил без документ да се бракува колата.

Сега си представете, че имате доведена мащеха и вашия баща се е с поминал, та карате си вие количката в града и изведнъж се оказва, че някаква си пачавра ви е бракувала колата която ви е наследство да кажем BMW X6 или ауди Q7 или някоя по-скъпа кола заради някакъв си чичка който се е разписал на документите.

2. Минавам канал ... чакайте малко, това си е дискриминирания. Значи първия преглед се прави в КАТ ... идва дядката гледа номера на колата и си заминава ..., а на технически преглед ако трябва да минаваш се набираш на спирачки, газове, светлини и т.н. Как така точно хората който трябва да спазват закона за техническите прегледи го нарушават :?: Нали тръбяха за ефективните прегледи :?:

3. По същия начин тази на гишето взе документите за бракуване на автомобил с наследници и пълномощно, бракува го и ги прати при началника КАТ като каза, че това не е в нейната компетенция.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

A данък не се ли плаща преди да се иде в кат? Другата седмица и аз с тва ще се занимавам, ама преди години като купувах пердишната кола, помня че висях на няква опашка в Синдикалния (от западна страна) и там си плащах данък. После застраховка и после КАТ.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

А, и още нещо... Гледам че пишете, че е по-добре да се кара с платформа. Колата която ще карам е с френските номера и продавача (представителите на рендета за бг) ми каза че няма проблем да си я закарам така от Сф до СЗ. Дали не ме смахва?
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

След като регистрираш колата в КАТ, в десетдневен срок трябва да я декларираш и в данъчното.
Чуждите номера си имат срок на валидност.Ако не е изтекъл значи няма проблем.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Брей, преживях 2 микроинфаркта и десетина нервни кризи докато си регистрирам возилото. Отивам в петъка и тая на "Обработка на документи като взе да се тюхка и въхка, как така номерата с които съм в момента са написани с молив и някво обяснение на френски на талона... викам добре - права е. Тъпо наистина, ама нищо не мога да направя. Звъня в София на дилъра - вика номера на рамата нали е същия, ще мине. После взе да мърмори що нямам касов бон и сини печати "вярно с оригинала" на всички фактури. Накрая ми каза - няма да стане, искам касов бон за екотаксата, иначе не те пускам. Звъня аз, обяснявам, давам мейл, след 10 минути и нося изпринтена фактура, ама без печати естествено. "НЕ! Искам касов бон". Обяснявам, че пак ще говоря с дилъра и в понеделник ще се видим отново. Не ги псувах много, щото от една страна са прави - нямам документ, доказващ плащането на пустата такса и псувам и себе си и дилъра, щото го убедих да ми я включи в цената, ама понеже всички документи ми ги праща по куриер (щото беше забравил че имаме уговорка за конкретен ден и не беше готов с тях) и не са съвсем изрядно събрани и подготвени. Тръгвам си от гишетата с изповедта на каката, че днеска тва и бил втори нестандартен случай, и тя разбираш ли не можела вече -тюх, въх. тръш! (и аз искам всичко в работата ми да е по релси, ама не става). Тва в петък.
Вторник получавам нова пратка с документи в 11 и в 11,30 съм пак при каките. Нареждам се при друга кака. Веднага ме познават. Абе момче, ти не беше ли тук преди няколко дена? Другата кака и тя надига глава - "Връщай го, нали ти казах че няма да минеш". Почвам да се пищисвам. Обяснявам няколко пъти, че на банково плащане не мога да им представя касов бон. По някое време каката при която съм се наредил зацепва - "Ама виж, то момчето не е виновно. Толкоз пари дало за кола, а виж кви документи са му дали. И на банково плащане няма касов бон". Алелуя! Почва тя, пише, цъка, още няколко пъти се чудят за номерата написани с молив и след 5 минутна вътрешна борба заявява - "Бе аз ща пусна, ти така или иначе ша минещ през офицера, ама на приемането на документи не знам дали ще минеш. Ще те проверя по някое врвме!". Плащам 12.40 за обработка на документи и излизам.
Плувнал в студена пот се нареждам на канала и почвам да чакам. След бая кибик и 4-5 коли пред мен идва моя ред. Почва следващата драма - почват да ми търсят номера на двигателя. 5 минути не не го намират пичовете, прибират се, най - вероятно за жокер от гугъл или някой каталог, връщат се, пак търсят и ... нищо. В графата "номер на двигател" вече гордо стои - "без номер". Викам и тука мина. Отивам на вторите гишета и кво да видя - 30 човека, а часа е 3,30. В 4,15 лелките казват - утре пак, а на стъклото гордо стои табалеа "Утре, сряда, системата има профилактика от 9 до 13, възможни са преебавки".
Сряда. Свеж и бодър в 7.30 заставам пред входа в очакване да отворят и си чукам лаф с още 3-4 мераклии, с които се знаем от предишния ден. Лелките отварят и аз съм първи. Веднага ме връщат при полицая на канала, щото как така нямам номер, пък някъде из докумените имало написан. Ченгето потвърждава - няма. Казвам го на лелката, а тя започва нервно да обикаля стаи и колежки за консултация. След пет минути вече е преборила вътрешния си катаклизъм и е решила, че наистина няма да пише номер на двигател. Банка - 67,70. В това време вече са ми сложили номерата. Обратно на гишетата ми дават новия талон (чийто ламинат отсега е разлепен в единия ъгъл) и съм Готов. Вече знам как се е почуствала жената след раждането. Такава няколко-дневна епопея не пожелавам на никой. Имах чуството, че съм 22 години назад във времето...

А, и да добавя - за 2 месеца и полвина (остатъчни до края на годината) в данъчното ми поискаха 99 кинта за едни смешни 110 коня. Файда че имам Евро4 и т.н. Да са им сладки. Тва прай над 450 кинта годишен данък.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

nasenceto написа:..................

А, и да добавя - за 2 месеца и полвина (остатъчни до края на годината) в данъчното ми поискаха 99 кинта за едни смешни 110 коня. Файда че имам Евро4 и т.н. Да са им сладки. Тва прай над 450 кинта годишен данък.
Да епопеята е страшна.Тез лелки там са за разстрел барабар с началниците си .А за данъка какво да ти кажа - аз затова не си вземем кола повече от 100 коня не ми се дават грешни пари на държавата.И аз искам 300 коня кола ама си каркам 90 коня (добавих и малко акъл и сега е 117) и си свиркам.Данъка ми е 25 лева.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Lexx написа:
nasenceto написа:..................

Да епопеята е страшна.Тез лелки там са за разстрел барабар с началниците си .А за данъка какво да ти кажа - аз затова не си вземем кола повече от 100 коня не ми се дават грешни пари на държавата.И аз искам 300 коня кола ама си каркам 90 коня (добавих и малко акъл и сега е 117) и си свиркам.Данъка ми е 25 лева.
Няма избор, за съжаление. Да не говорим, че от по новите коли много рядко се намира нещо под 100. А на моята са само скромните 9,5 коня отгоре....
Публикувай отговор