Препоръка за телефон ?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Препоръка за телефон ?

Мнение от fantamaniaka »

LG Optimus 3D
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2 ... optimus-3d" onclick="window.open(this.href);return false;

HTC Sensation
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2 ... -sensation" onclick="window.open(this.href);return false;

iPhone 4
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2 ... e-iphone-4" onclick="window.open(this.href);return false;

Това са телефоните на който съм се спрял.
Днес в виваком имах възможност да разгледам LG 3d-то.
Първи впечатления.3д си е 3д.Може би това е бъдещето?Хубавото при него е че може да се изключва и включва когато човек поиска.(за пестене на енергия)
Като OS предпочитам Андроид
iPhone -то е може би от тези най "стабилен" телефон.Тоест 10 програми да имаш и те ще работят перфектно без забиване забавяне и други... докато при всички останали ОС (симбиан ,WM ) има някой път забиване дори се налага и ресет.
Основния избор е между HTC и LG за мен.
Мнения?Някой ако притежава един от тях нека сподели впечатления?
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Препоръка за телефон ?

Мнение от admin »

Аз имам iPhone ... втори такъв телефон на тази марка не бих си взел ако ще и подарък да ми го дават. Проблема тука е, че качествения софтуер е платен и той не е целия т.е. apple ограничават хората които пишат софтуер за iPhone на пример:
На глупавия iPhone няма деливъри репорт на смс-а, защото според ATT в щатите това било незаконно. Няма радио, аз на пример съм голям фен на радиото, iPhone чипа за варлеса има подръжка на FM радио, но пак заради политиката на ейпъл които печелят от музката свалена през техния сайт няма подръжка на радио и никога няма и да има.

Нямам наблюдения над другите два модела, но аз бих си взел самсунг галакси 2.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

HTC Sensation,
[video]http://www.youtube.com/watch?v=TTryRPu6BZ4[/video]
или samsung galaxy 2
[video]http://www.youtube.com/watch?v=y4d-wWCf4CQ[/video]
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

admin написа:Аз имам iPhone ... втори такъв телефон на тази марка не бих си взел ако ще и подарък да ми го дават. Проблема тука е, че качествения софтуер е платен и той не е целия т.е. apple ограничават хората които пишат софтуер за iPhone на пример:
На глупавия iPhone няма деливъри репорт на смс-а, защото според ATT в щатите това било незаконно. Няма радио, аз на пример съм голям фен на радиото, iPhone чипа за варлеса има подръжка на FM радио, но пак заради политиката на ейпъл които печелят от музката свалена през техния сайт няма подръжка на радио и никога няма и да има.

Нямам наблюдения над другите два модела, но аз бих си взел самсунг галакси 2.
Сега това са пълни глупости за айфона,които написа само да се заблуждават хората.
Никой нее заритал за умрялото радио,има си онлайн такова.
И долу-горе ти влизам в ситуация,ако си с 2G/3G :lol:
Dog drags - no tracks...
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да бе, а трафика дето го върти радиото когато съм извън страната и въртя на роуминг ти ли ще ми го плащаш :?: Аз може да искам да слушам радио хоризонт което го няма онлайн.
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

За iPhone-а съм съгласен,че е качествен телефон ама откъм безплатен софтуер куца работата.Готините приложения трябва да си ги купиш от iTunes,за да ги ползваш.Това е доста НЕнасърчително да си купиш този телефон според мен.Един колега си купи 4 и освен да гледа филми и да играе Angry Birds за друго не съм го видял да го използва.Американците не ги бърка,че са платени програмите ама сиромаха да плаща за нещо,което за друг телефон е free малко е дискомфортно.Те янките и за филми да гледат плащат,нямат 1245 торента като нас да си дърпат нелегално :mrgreen:
Изображение
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

3AgHuK написа:За iPhone-а съм съгласен,че е качествен телефон ама откъм безплатен софтуер куца работата.Готините приложения трябва да си ги купиш от iTunes,за да ги ползваш.Това е доста НЕнасърчително да си купиш този телефон според мен.Един колега си купи 4 и освен да гледа филми и да играе Angry Birds за друго не съм го видял да го използва.Американците не ги бърка,че са платени програмите ама сиромаха да плаща за нещо,което за друг телефон е free малко е дискомфортно.Те янките и за филми да гледат плащат,нямат 1245 торента като нас да си дърпат нелегално :mrgreen:
С извинение, ама *бах ти сиромаха ! Вадиш 1000-1200 лева за телефона, а нямаш 2-3-4 лева за апликации, грозна гледка :?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Да де, ама тя тази програма струва все пак някой лев и 5 лева да са, са си 5 лева и те дразни факта, че на другите телефони я има безплатна да не говорим за джайлбрейкване и за безплатния софтуер който има и там само че, това ти разваля гаранцията на телефона.
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

PoSSeSSeD написа:
3AgHuK написа:За iPhone-а съм съгласен,че е качествен телефон ама откъм безплатен софтуер куца работата.Готините приложения трябва да си ги купиш от iTunes,за да ги ползваш.Това е доста НЕнасърчително да си купиш този телефон според мен.Един колега си купи 4 и освен да гледа филми и да играе Angry Birds за друго не съм го видял да го използва.Американците не ги бърка,че са платени програмите ама сиромаха да плаща за нещо,което за друг телефон е free малко е дискомфортно.Те янките и за филми да гледат плащат,нямат 1245 торента като нас да си дърпат нелегално :mrgreen:
С извинение, ама *бах ти сиромаха ! Вадиш 1000-1200 лева за телефона, а нямаш 2-3-4 лева за апликации, грозна гледка :?
Може и на изплащане :mrgreen: Образно се изразих :) Имах впредвид,че когато става въпрос за допълнително плащане просто не искаме да чуем :roll:
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако ти трябва дисплей тип тава - HTC-то определено е модела :) Няма такъв интерфейс просто - аз съм с HTC Desire което е почти същото, но с по-малкия дисплей и за пример мога да кажа какво ми се наложи вчера - бяхме в индустриална зона и ми трябваше адреса на една фирма, звъннах на колегата да го види в нета, ама докато го открие с другата ръка си пуснах нета на моя телефон, влязох във форума, намерих темата, отворих сайта на фирмата, видях ги на картата и запалихме към тях :) Всичко това стана в движение и преди колегата да намери сайта им в gooooogle :)
Провери телефона дали ти се събира нормално в ръката - ако ще го ползваш само за игри и филми няма голямо значение, но иначе след първите 1-2 месеца ще започне да те дразни.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Преди 5-6 месеца имах SGS и страшно му се кефих,докато не си купих 4-ката (vancor ме открехна,да си призная)
Няма НИЩО общо недодялания андроид с iOS.Само хора,нямащи възможност да притежават Айфон могат да развиват теории колко е хубав безплатния андроид.Всъщност кое
му е по-доброто?Зърнистия дисплей на Амолед-а ли?Или може би ограничения скайп?Или скапаните навигации може би?А саунда през слушалките?Шибаните сензорни бутони?"Чувствителния дисплей"?8 мп камера на htc/gnusmas няма НИЩО общо с камерата на айфона,която е със задно осветление на матрицата и прави светли снимки и в сумрак.
Още много неща мога да изброя.
И приложенията са платени само в AppStore има си ги същите напълно безплатно на други места.
Дано няма обидени и засегнати,но това е истината.
На андроид платформа и 4-ядрен да вградят резултата ще е същия.
Dog drags - no tracks...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Истината е, че тук изказваме мнения, не казваме кой е прав и кой крив. Това че на теб ти харесва, добре - някой може да е на друго мнение :)
Все пак бих споменал, че iphone4,galaxy s и desire като се сравняват, на galaxy камерата е най-добра :) От към интерфейс от трите безспорен победител е desire със htc sense, поне според ревютата, а и според личното ми мнение. :) Аз смятам, че Iphone4 си издишаше даже и сложен до galaxy S и desire, какво да говорим за новите им версии :)
Аз лично бих посъветвал автора да разгледа ревютата в нета на споменатите телефони съпоставени - има не едно и две. Аз лично така избрах моя, защото във форумите всеки ще си хвали неговото, няма реални аргументирани мнения които да обхващат всички телефони. Всичко е по малко от тук, по малко от там... няма я цялата картина :)

Малко извън темата, но ето един дребен недостатък на iphone :D
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Има всякви модове и модчета за Андроид. Стив Джобс е толкоз стиснат и алчен, че не мисля да му купувам хардуера със заключен софт. ОСвен тва е на принципа да вади по един модел на година. Аз съм с HD2 и на всеки 2 месеца имам чуството че съм с нов телефон, щото постоянно някой ентусиаст вади нещо ново. Мога да избира межди Windows mobile 6.5/ WM7/ Amdroid (какъвто си искаш). На Айфона кво ша избереш? Нямаш избор. Не ти дават такъв.

ПС: Даже точно си качвам последния CM7.1 s Android 2.3.5 :lol: :cheers:
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Android е собственост на google, правете си сметка дали е калпава операционна система.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... C%D0%B0%29" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Отдавна се интересувам от телефони. Имам преки наблюдения над iphone4 и HTC desire hd. Айфона е добър телефон. Работи бързо, тъча му е хубав, дисплея, камерата е не лоша. Приятен е за ползване, но като цяло не ми допада. Андроида е готин на външен вид, работи бързо, по функционален е (според мен).За мен дори DESIRE hd е доста над iphone 4. HTC телефоните са със отлична сглобка и материали, все пак са наследници на QTEK, който отдавна се интересува от смартфони, ще се досети за какво говоря ;)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Цялото това купуване на Iphone- и си е едно живо изхвърляне. Даваш огромна сума пари за телефон, който функционалността му е да го сложиш на масата за гъзария и евентуално може да бъде добра подложка за чаша :lol: Поне като ще си вземаш такава глупост, по-добре си давай и пари за апликациите. Аз нямам някакъв "модерен" телефон, но това не ми пречи да си зяпам ревюта из интернет. Лично мнение на човек, който "не хвали своето", е да си вземаш едно galaxy и да забравяш тая тема. За него си има доста добри отзиви из пространството, а и в краткия ми контакт с него, ми изглеждаше много добре. :)
Публикувай отговор