Германос - дребни мошеници, избягвайте на всяка цена!

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Германос - дребни мошеници, избягвайте на всяка цена!

Мнение от sawo »

Днес колегата купи лаптоп за дъщеря си, със лицензиран Windows XP Home Edition. Оказа се обаче, че лаптопа е за Windows 7 и в сайта на Acer няма никакви други драйвери.
Явно от Germanos са си сложили този windows просто за да се отърват от него или да го пробутат където могат. Драйвери за видео картата няма абсолютно никъде, съответно този windows стана неизползваем.
Отидохме в офиса им на центъра, управителката нагло заяви, че този софтуер просто го били инсталирали за да видят клиентите че лаптопа работел...
Попитах я, при условие, че на дъното на лаптопа има лепенка със сериен номер, в комплекта има оригинално копие на windows, това за украса ли е, тя каза че това не влизало в цената. Попитах я, те този windows безплатно ли ми го дават, при което тя започна да отклонява въпроса, попитах още 10тина пъти същото нещо, тя започна да хънка и да мънка всеки път различни работи, накрая каза че не сме го взели от тях и нищо няма да ни каже, докато не донесем документите. Принципно наистина е права, защото отидохме просто да попитаме каква е процедурата в такъв случай и не бяхме взели гаранционни карти, но най-малкото такова отношение е недопустимо - държеше се на принципа клиента никога няма право.
Първо този windows идвал просто така, после ако видео картата не работела както трябва, нямало да има картина на екрана (смях), после това че в сайта на производителя пише поддържани операционни системи само windows7 просто значело, че това може да се инсталира, а не че това е единствена поддържана OS. След това, хем не ни го дават безплатно windows-a, хем обаче той е качен просто ей така - за показ и те не са длъжни нищо да работи на него.
След проверка на документите, видях че наистина този windows не са го вписали никъде - сложили са си го в цената, но на хартия нямаш нищо - пише само за лаптопа. Не знам как точно се процедира, но подозирам, че няма да е никак лесно да докажа каквото и да е, или пък ако стане, ще искат да пращат лаптопа в сервиз, където ще инсталират някакъв осран драйвер, като този с който дойде лаптопа и заради който като пуснеш някой клип лаптопа забива. Общо взето много нерви и разправии най-вероятно без съществен резултат.
Не мога да разбера ние някакво скапано село ли сме, или търговците ли са ни селяни, ние ли сме селяни? Защо всичко трябва да се води до съд, КЗП и прочие? Ако си един прост клиент, който за първи път си купува лаптоп? Минат си по бързата процедура и парите ти отиват в джоба на някакви шибани мутри и никой не те бръсне за слива. Явно съм забравил защо спрях да пазаря каквото и да е от нашия град - преди до бой сме стигали със скапани търговци, които като видят, че не могат да те минат имат наглостта да се опитат да те изгонят, ама мислех че сме напреднали, все пак това беше време, когато не бяхме още в ЕС, града беше къде къде по-недоразвит...

Все пак в случая не съм аз купувача и освен да дам съвет друго не мога да направя, на хората не им се занимава чак толкова, но се заканвам нарочно да започна да пазаря от нашите търгаши по-често и за най-дребното нещо ще ги съсипвам. Минимално отклонение - рекламация, запознаване със законите, понеже 99% си нямат идея, че клиентите били имали права и след това КЗП, съд и т.н.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Германос - дребни мошеници, избягвайте на всяка цена!

Мнение от besniaa »

Германос в България винаги са били със селски манталитет. Още едно време като продаваха телефони си бяха лайняри, явно все още не са се променили. Без да искам да обидя хората, работещи там, но явно с времето голяма част от тях стават същите като работодателя си...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Направо съм отчаян от нашите търговци... явно любезността им стига до момента, в който ти вземат парите. Посме си МИСЛЯТ, че за тях вече си никой. Ще се научат на обноски, но явно ще е по трудния начин.
Сагата обаче продължава. В крайна сметка човека реши да инсталираме Win7, ноо... по време на инсталацията стига до Expanding Files (0%) и дотам. Ни напред, ни назад. С 3 различни диска едно и също - DVD-то свети, но хард диска - няма никой. При опит за прекъсване на инсталацията, пуска пясъчния часовник на смъртта и дотам. Половината програми в hirens boot cd забиват или не могат да се стартират, Partition Magic изписва грешка #110...
To be continued :twisted:
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

малко спам, ама не мога да се въздържа :mrgreen:
така както е тръгнало, sawo ще събере мат'риал за РАЗДЕЛ за мошенници
ще вземат да не те пускат в магазините... :D

ПП - прецакано му е CD устройството и не чете дисковете - кой знае от колко време стои там и го ползват на общо основание
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Да, може и да е така - гледат да си пробутат и дефектната стока заедно с читавата.
Пробвай през флашка.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

По принцип не могат да продават Windows-a едно към гьотере... Лаптопа трябва да се продава с описания Windows и сериен номер... Иначе все едно няма Windows или поне не трябва да е в цената... Отделно, че масово са тъпанари... Днес си купувам 3 палачинки и едно момиченце ми взима паричките на касата, както и на 200 човека преди мен.. След това отива и ми обарва едно хубаво палачинките и ми ги дава... Не съм заядлив или прекалено гнуслив, ама я попитах тя би ли взела някаква храна по този начин... Шит..
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

По тоя повод да споделя и аз пресни впечатления.
В петък поръчваме от Oфис 1 консумативи, включително и тонер касета за принтера. Обещават ни до края на деня да ни ги доставят. В понеделник - все още няма никой, а принтера трябва. Колежката звъни и й обясняват, че работата ще стане... ама в петък. Моля?!?! Следва маалко по дълго убеждаване и все пак ни обещават до края на деня да донесат поне тонера. Никой. Вторник сутринта пак звъним -хъката, мъката - добре. След обед се носи един левент и ни доставя заветната касета. Решавам аз да я поставя - греда. Много мяза на предишната ама не влиза в гнездото, а тази поръчка не ни е първата и всички предишни са ставали. Гледам номера - последна цифра на артикула е 6 вместо 5. Странното е, че във фактурата е изписан правилно. Пак телефон, пак приказаки. Идват да си вземат касетата и ни оставят нова. Странна работа. Касетата няма защитни ленти и кутията е отваряна преди това. Заглеждам барабана - има тонер, т.е. касетата е употребявана...

Страшна работа. Повече с тях - никога. И преди имаше случаи с голямо забавяне на поръчки и безкрайни телфонни разговори да ги убеждаваме да си изпълнят обещанието, ама тва преля чашата. Ми като не можеш да достави продукта, поне не обещавай на клиента. Кажи "имаме затруднение" и толкоз. Български манталитет за бизнес.
paco
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от paco »

Агенция за защита на потребителите-синдикален дом на 9 етаж, мисля че имаше някакъв срок маи 3 дни беше в който можеш да върнеш стоката и в магазина нищо не могат да ти кажат, но пробвайте агенцията ,вършат работа
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

За наказание да се обръсне публично без сапун! :spank:
По темата:Тия служители само гледат да те спечелят като клиент на всяка цена като не дават достатъчно/вярна/ информация или направо си лъжат хората.Колко хора им връзват като незнаят за какво става въпрос.Възрастни хора колко много изгарят,как не ги е срам! :angry: Нищо не ти обясняват и само ти тикат оферти за 5-10 лева а после че си вързан с договор 2 години никаде не казват.Пресен случай-прословутият им интернет за 5 кинта,който не става даже и за скайпа го пробутали на един приятел без да му обеснят нищичко/ама и той сигурно толкова е питал/.Миналата година от обикновени станахме за 5 минути Специални клиенти ,защото отказахме с моята приятелка да вземем телефон на изплащане за 2 вместо за 1 година.Като видяха,че ни изтърват и веднага омекнаха"Но има някои специални клиенти,които..'' :lol:Преди това твърдяха,че не можело за 1 година :x Разбирам,че и те за хляба стоят там ама,тва тяхното граничи с безобразие :spank:
Изображение
Аватар
John3V
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от John3V »

Относно лаптопа - няма да изпадам в подробности, какво и как и колко.
Има си закон за защита на потребителя.

Относно посочения "магазин" - ми що не си купувате лекарства от бакалията??
Днес куцо и сакато продава всичко.
По форумите има купища изписано за тия фирмички.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

Може да няма как да докажете, че са ви продали лаптопа с XP-то, но вероятно това при тях е практика. След като XP-то седи инсталирано, трябва да имат лиценз за него, иначе при една евентуална проверка ще изгърмят.
Т.е. вероятно има за какво да се хванеш, въпросът е да се уреди подобна проверка.
Иначе John3V е абсолютно прав.

3AgHuK, дай директен линк към картинката, така не се вижда.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Щом продават такива стоки - ние нямаме абсолютно никаква вина. Те са ДЛЪЖНИ да предоставят коректно обслужване! Принципно знаят добре, че този номер със доказването няма да мине, точно заради което ми заекваха като първолаци като ги питах този Windows безплатно ли ми го дават. Даже и да няма документ, има лепенка на дъното и аз мога да ги направя криви, стига да поискам. От там е лесно - КЗП жалба и ги лекуват много добре.
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3667_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Хахаха да това е коварния поглед на човек, който понятие си няма от компютри - щом видео картата не била инсталирана, как имало картина на екрана тогава? :twisted: :lol:
Публикувай отговор