Писна ми от ДУПКИТЕ по пътищата...

Всичко свързано с град Стара Загора.
nenoneno
Потребител
Потребител

Re: Писна ми от ДУПКИТЕ по пътищата...

Мнение от nenoneno »

Изключително трудна тема.
От една страна - да, проблем е, че плащаме данъци а караме по разбити пътища. От друга - правенето на пътищата е свързано със сума ти процедури, търгове за изпълнители...пари...изключително много бюрокрация и вратички за измами. Ако ще от Марс кмет да дойде, едва ли нещата ще се променят - корупцията е най-силна на ниво средни и дребни чиновници и изпълнителни апарати. На практика контрола на споменатите е невъзможен, тъй като контролиращите трябва буквално да са 1:1 с контролираните, че и на контролиращите слагат контролиращи...да се не разбере къде е отговорността после. Тъжно и срамно, но факт - переспективата нещата да се подобрят откъм качеството на пътищата е нулева.
Иначе всеки град в различно съотношение има и хубави пътища, и дупки - София например такива "калдаръми" около Руски паметник... паваж като кошмар за окачването , и след него - хубав асфалт, после пак паваж...
Не смея да кажа че тук е по-зле или добре, но като факт - пътищата в Стара Загора са лоши, изрязани шахти, дупки и гърбици на всякъде. Лошото е и че заради строежа на магистралата, камионите взеха да разбиват и доскоро приличния път към Раднево.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
GLS
Потребител
Потребител

Мнение от GLS »

Работата ми налага ежеседмично да посещавам всички по-големи градове в Южна България.Изключвам София.Единствения град, който е по-зле от към пътища в момента е Сливен.Хасково,Кърджали,Пловдив,Пазарджик са на светлинни години от С.Загора.Ямбол, Смолян,Казанлък и Димитровград също са доста по-добре.Незнам вие къде ги виждате тия добри улици в Ст.Загора?Ама щом си ги харесвате радвайте им се...Пък по другите градове нека си трошат колите
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от deni_com »

Преди Евгени Желев като ни управляваше, вярно много крадеше, но пък доста улици ги асфалтира наново.. Пред нас улицата беше изцяло асфалтирана, а сега цялата е в кърпежи и шахти, които не са изравнени с настилката и е доста кофти ако не успееш да я надкрачиш ! И доста други улици около нас в района на 7мо основно. Сегашния кмет направи едни тротоари и то се наложи да се разбиват, защото не е било съобразено, че трябва да се прекара кабел преди това..
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

GLS написа:Не знам вие къде ги виждате тия добри улици в Ст.Загора? Ама щом си ги харесвате радвайте им се...
Напълно подкрепям колегата!!! При условие, че данъците в Стара Загора са едни от най-високите в цяла България, не заслужаваме такива улици! Давам ви пример, улица Д.Наумов, срещу ОМВ до Автогарата, зад хотел Мериан Палас!!! Още със започването й има една хубава голяма дупка... викам кмета да вземе поне зайци да завъди в нея! Е живея на тази улица от 6 години, как до сега поне една дупка не запълниха бе?! За сметка на това направи ул. Марин Дринов (вижте я в bgmaps.com), 'дето никой не минава по нея! Че даже и тротоарите й... щото има огромен човекопоток от 5-10 човека дневно...
В заключение - да са живи и здрави и "клетия" бай Ганя, и пишман Пингвина, и вси общински "бедни" съветници! :spank:
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

deni_com написа:Преди Евгени Желев като ни управляваше, вярно много крадеше, но пък доста улици ги асфалтира наново.. Пред нас улицата беше изцяло асфалтирана, а сега цялата е в кърпежи и шахти, които не са изравнени с настилката и е доста кофти ако не успееш да я надкрачиш ! И доста други улици около нас в района на 7мо основно. Сегашния кмет направи едни тротоари и то се наложи да се разбиват, защото не е било съобразено, че трябва да се прекара кабел преди това..
А ако Желев,не беше откраднал парички и я беше направил както трябва,нямаше да се налага да се кърпи ... :mrgreen:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

GLS написа:.Незнам вие къде ги виждате тия добри улици в Ст.Загора?
...е ,има... :lol: от новото кръгово на запад....продължението на Славянска.... :lol:
там го правиха както трябва...дават 8 години гаранция....има около 50см. настилка,положена на 4-тири пласта....

а тия крупки каде ги правят..смешна работа....един мангал духа праха(забележете издухва)....друг сипне с лопатата малко подобиде на асфалт(стария който изрязват да не мислите ,че го хвърлят :lol: ) мине валяка ..и айде...взехме пак някой леф...
после или се отпори..или слегне.....
жалка история....
новото асфалтче го пазят само за гърбици.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GLS
Потребител
Потребител

Мнение от GLS »

HyBRiD-X написа: ... При условие, че данъците в Стара Загора са едни от най-високите в цяла България, не заслужаваме такива улици! ...
Така е: http://www.econ.bg/analysis/article1646 ... _na_biznes" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

sawo написа:
Daffy_Duck написа:Много плюха по Е.Желев че крадял , ама от 4 години нищо не се е случвало в града , освен ОСВЕН!!! да маркират разглобените пътища, като маркировката така или иначе след 2-3 месеца пак я няма.На тия които и 2та пъти на предния "избор" гласуваха за Герб ( за кмет ) , вземете си тия дупки , прахоляк по улиците (днеска по едно време си мислих че вали здраво а то имаше просто мн вятър ) , както и скапаното управление.

ИИИИ ДА! Кмета е виновен.
Че то не е тайна, че стария кмет си крадеше както и откъдето намери :) Накрая като видя, че няма да я бъде повече работата и си оправи тротоарите със собствената фирма - крайна и очебийна мярка, но като няма вече откъде... :) А някой помни ли за нереално скъпите и трудни за поддържане цветя, които беше купил за пространството между платната на цар симеон велики по посока към Железник? Какво се случи с тях знаете ли? Подариха му лампи от Бургас или не помня точно от къде при което цветята заминаха директно на боклука и съответно немалкото пари дадени за тях. Който не ми вярва да провери документите в общината, фирмата доставчик и поддръжка на цветята ще потвърди всяка една написана тук дума. Това е само капка в морето, като се има в предвид че аз от политика се интересувам минимално и тези неща съм ги разбрал случайно без да съм имал за цел да се ровя.

Със сигурност фактора Е.Желев да се оттегли е много по различен от това което си мислиш :) 1 година преди изборите един приятел от общината разправяше че го гласят за парламента :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Аз не съм давал причина да се оттегли, само написах това, което знам - не съм казвал защо се е оттеглил и т.н. :)
Аватар
mITky
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от mITky »

За Пловдив не знам , но за Бургас нищо лошо не мога да кажа. Даже бих казал,че са им доста ,доста добри пътищата. Преди 1 седмица ходих до там и всичко беше наред,а ние сме доста зле ,като инфраструктура ,като цяло ..
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Видели сте вий лоши пътища. Вървете да карате в Румъния да ви видя :twisted:
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

SniperBeta написа:Видели сте вий лоши пътища. Вървете да карате в Румъния да ви видя :twisted:
Дреме ми на мене за румънската кочинка... дай да си гледаме първо нашата! ;) Че като карам по улицата пред блока с повече от 10-20 км/ч и се чудя дали няма да ми падне някоя пломба от зъбите...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Махни спортното окачване :lol:

Шегувам се :cheers:
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
deni_com
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от deni_com »

тцтц.. вчера като се прибирах ми се чу нещо да хлопа отзаде вдясно, помислих си че си въобразявам и е нещо от дъжда. Днес като подкарах астричката и продължаваше да се чува едно тракане отзаде вдясно.. взех да гледам какво ще е това! Вдигнах я с един крик и еврика! пружината падна на 2 части беше счупена.. :x Страшни пътища имаме..
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Псувай бате да псуваме
viewtopic.php?f=36&t=32301" onclick="window.open(this.href);return false;
Popopopopo
Публикувай отговор