Питане за гарант на банков заем

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
elekom
Потребител
Потребител

Питане за гарант на банков заем

Мнение от elekom »

Здравейте.Преди 2 години жена ми стана гарант на една нейна позната за заем към ДСК,за 5000лв.По принцип нямаме проблем с нея относно изплащането,обаче ни казаха,че тази жена иска да рефенансира кредита.И понеже на нас нищо не ни е споменавала въпросът ми е може ли да рефенансира без наше знание, в смисъл без подписа на жена ми и евентуално,ако си е намерила нов гарант,жена ми отпада ли като такъв?Лек и успешен ден.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Питане за гарант на банков заем

Мнение от admin »

Не съм запознат, мисля че може. Питайте най-добре в банката и после кажи дали може или не.
"There is no 'patch' for stupidity."
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

Обадих се до банката и от там ми казаха, че не може без подпис на жена ми.Обясниха ми,че за рефенансиране се прави все едно нов договор,и ако има нов гарант жена ми отпада като такъв.Попитах също така,евентуално ако тази нейна позната си намери нов гарант,дали някой от банката ще се обади да съобщи на жена ми че не е гарант вече ми казаха,че не било тяхно задължение.И така,въпроса е приключен.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Pi6a ot telefona.
Ne moje da tegli ili refinansira bez podpisa na jena ti .
Popopopopo
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

realprofesora написа:Pi6a ot telefona.
Докато съм писал и си ме изпреварил,балгодаря все пак за отговора :cheers:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

elekom написа:
realprofesora написа:Pi6a ot telefona.
Докато съм писал и си ме изпреварил,балгодаря все пак за отговора :cheers:
По-скоро ти си ме изпреварил :D
Колкото по темата ,само си помисли-Ставаш гарант на някой за 1000 (хиляда) лв. и той след някой друг месец без да знаеш отива и опъва 5 бона и ти да си му още гарант без да знаеш.Е тва е баси шока.
Между другото ще ви кажа един случай с небезизвестен "бизнесмен" който имаше автокъща и правеше уж големите сделки с коли.Около 40 човека познати негови е навързал да му стават гаранти за различни заеми.Някои са подписвани без тяхно знание .На други е давал да се подписват на 5 хиляди ,а е теглил 50(играта е играна и банкерите естествено).Като се събрали хората в ДСК и се смаяли.Сега доста от тях все още изплащат дълговете на тва говедо и не могат да си нахранят децата спокойно.
Така ,че мили съфорумци НЕ СТАВАЙТЕ ГАРАНТИ И НЕ ПОДПИСВАЙТЕ НИЩО ЗА БОГА!!!!!
Popopopopo
elekom
Потребител
Потребител

Мнение от elekom »

Колкото по темата ,само си помисли-Ставаш гарант на някой за 1000 (хиляда) лв. и той след някой друг месец без да знаеш отива и опъва 5 бона и ти да си му още гарант без да знаеш.Е тва е баси шока.

Аз точно затова попитах,защото ми бяха намекнали,че с познати банкови служители може да минат и без моят подпис, в случая на жена ми.
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Не може да рефинсира без съгласието на половинката ти,при спазване на стария контракт,или ако може да рефинансира, то ще бъде въз основа на нов договор в който няма да да носи вече никаква отговорност жена ти.Споко.
Публикувай отговор