Проблем с Рутер и ГСМ Моля помогнете
-
- Новак
Проблем с Рутер и ГСМ Моля помогнете
Здравейте Имам следния проблем ПРитежавам ГСМ Nokia Х3 02 - У нас имам рутер който си боти когато с закача с лаптопа а когато се закача с телефона не мога да отварям нито една страница , Дефакто се получава така че имам интернет закачен съм с телефона за рутера а просто не мога да отворя нищо. Пробвах какво ли не . В момента нямам лаптоп и се опитвам да влезна в рутера 192,168,1.1 и не става , Някой да има идея какво да направя за да използвам интернета от рутера си на телефона Искам да кажа също че това го има само при моя рутер На всякаде другаде ползвам Интернет без проблем Дайте съвет от къде може да е Отключен е рутера пробвал съм и като е бил с парола
- nasenceto
- келеш
Re: Проблем с Рутер и ГСМ Моля помогнете
Да не си сложил забрана по MAC адрес, или да си ограничил броя на връзките, или пък да работи в режим различен от "g" или "n" (b/d). Пробвай да влезеш с 192,168,0,1.forzo написа:Здравейте Имам следния проблем ПРитежавам ГСМ Nokia Х3 02 - У нас имам рутер който си боти когато с закача с лаптопа а когато се закача с телефона не мога да отварям нито една страница , Дефакто се получава така че имам интернет закачен съм с телефона за рутера а просто не мога да отворя нищо. Пробвах какво ли не . В момента нямам лаптоп и се опитвам да влезна в рутера 192,168,1.1 и не става , Някой да има идея какво да направя за да използвам интернета от рутера си на телефона Искам да кажа също че това го има само при моя рутер На всякаде другаде ползвам Интернет без проблем Дайте съвет от къде може да е Отключен е рутера пробвал съм и като е бил с парола
-
- Новак
nasenceto написа:Да не си сложил забрана по MAC адрес, или да си ограничил броя на връзките, или пък да работи в режим различен от "g" или "n" (b/d). Пробвай да влезеш с 192,168,0,1.forzo написа:Здравейте Имам следния проблем ПРитежавам ГСМ Nokia Х3 02 - У нас имам рутер който си боти когато с закача с лаптопа а когато се закача с телефона не мога да отварям нито една страница , Дефакто се получава така че имам интернет закачен съм с телефона за рутера а просто не мога да отворя нищо. Пробвах какво ли не . В момента нямам лаптоп и се опитвам да влезна в рутера 192,168,1.1 и не става , Някой да има идея какво да направя за да използвам интернета от рутера си на телефона Искам да кажа също че това го има само при моя рутер На всякаде другаде ползвам Интернет без проблем Дайте съвет от къде може да е Отключен е рутера пробвал съм и като е бил с парола
nasenceto написа:Да не си сложил забрана по MAC адрес, или да си ограничил броя на връзките, или пък да работи в режим различен от "g" или "n" (b/d). Пробвай да влезеш с 192,168,0,1.[/quforzo написа:Здравейте Имам следния проблем ПРитежавам ГСМ Nokia Х3 02 - У нас имам рутер който си боти когато с закача с лаптопа а когато се закача с телефона не мога да отварям нито една страница , Дефакто се получава така че имам интернет закачен съм с телефона за рутера а просто не мога да отворя нищо. Пробвах какво ли не . В момента нямам лаптоп и се опитвам да влезна в рутера 192,168,1.1 и не става , Някой да има идея какво да направя за да използвам интернета от рутера си на телефона Искам да кажа също че това го има само при моя рутер На всякаде другаде ползвам Интернет без проблем Дайте съвет от къде може да е Отключен е рутера пробвал съм и като е бил с парола
nasenceto написа:Да не си сложил забрана по MAC адрес, или да си ограничил броя на връзките, или пък да работи в режим различен от "g" или "n" (b/d). Пробвай да влезеш с 192,168,0,1.forzo написа:Здравейте Имам следния проблем ПРитежавам ГСМ Nokia Х3 02 - У нас имам рутер който си боти когато с закача с лаптопа а когато се закача с телефона не мога да отварям нито една страница , Дефакто се получава така че имам интернет закачен съм с телефона за рутера а просто не мога да отворя нищо. Пробвах какво ли не . В момента нямам лаптоп и се опитвам да влезна в рутера 192,168,1.1 и не става , Някой да има идея какво да направя за да използвам интернета от рутера си на телефона Искам да кажа също че това го има само при моя рутер На всякаде другаде ползвам Интернет без проблем Дайте съвет от къде може да е Отключен е рутера пробвал съм и като е бил с парола
аз съм го рестартирал рутера с заводските настройки както е купен без парола без нищо , броя на връзките незнам как да го оправя защото не мога да влезна в рутера Нямам лаптоп сега иначе ще програм по късно с това за ип адреса да е 0.1 а това за режидма как да го направя незнам ......
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
1, Марка/модел на рутера?
2, Зад модем ли се намира?
-
- Новак
John3V написа:1, Марка/модел на рутера?
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/r ... p41143461/" onclick="window.open(this.href);return false;
Repotec RP-WR1441A Рутери
какво имаш на предвид ЗАД МОДЕМ ли се намира , кабела на интернет груп е свързан с него
- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
1. Reset на рутера от копчето отзад. Според производителя при работещ рутер се натиска за поне 5 секунди. Започват едни мигания, ала-бала и след около минута-две (през които не трябва да се изключва) рутера се стартира със занулени настройки.
2. Конфигуриране чрез КАБЕЛ от компютър.
2.1. От към лан страната трябва да стане с:
2.2. От към WAN трябва да избереш PPPoE с дадените ти от доставчика име и парола (освен, ако не си на статичен адрес)
2.3. Настройки на WLAN:
Относно сигурността на мрежата:
В Wireless access control избираш Disable
Кратък рестарт на рутера и телефона и започваш опитите наново.
2.1. От към лан страната трябва да стане с:
Код за потвърждение: Избери целия код
IP: 192.168.12.1
Mask: 255.255.255.0
GW: 192.168.12.1
DHCP 192.168.12.100 - 192.168.12.150
2.3. Настройки на WLAN:
Махаш отметката на Disable WLAN
За Band: избираш само G
За регион избери нещо по-европейско
Authentification: Auto
Fragment Threshold: 2346
RTS Threshold: 2347
Beacon Interval: 256
Data rate: Auto
Preamble: Long
Broadcast SSIS: Enabled
IAPP: Disabled
802.11 g protection: Enabled
RF Output: 100%
Turbo mode: Disabled/Off
WPA2-AES с парола по избор
- EX-Con
- Потребител
John3V написа:1. Reset на рутера от копчето отзад. Според производителя при работещ рутер се натиска за поне 5 секунди. Започват едни мигания, ала-бала и след около минута-две (през които не трябва да се изключва) рутера се стартира със занулени настройки.
2.1. От към лан страната трябва да стане с:2.2. От към WAN трябва да избереш PPPoE с дадените ти от доставчика име и парола (освен, ако не си на статичен адрес)Код за потвърждение: Избери целия код
IP: 192.168.12.1 Mask: 255.255.255.0 GW: 192.168.12.1 DHCP 192.168.12.100 - 192.168.12.150
2.3. Настройки на WLAN:Относно сигурността на мрежата:Код за потвърждение: Избери целия код
Махаш отметката на Disable WLAN За Band: избираш само G За регион избери нещо по-европейско Authentification: Auto Fragment Threshold: 2346 RTS Threshold: 2347 Beacon Interval: 256 Data rate: Auto Preamble: Long Broadcast SSIS: Enabled IAPP: Disabled 802.11 g protection: Enabled RF Output: 100% Turbo mode: Disabled/Off
В Wireless access control избираш DisableКод за потвърждение: Избери целия код
WPA2-AES с парола по избор
ami i towa probwah no ne stawa ... A problema e che samo na m0ya ruter i na m0ya telef0n ne stawa , i nz za6to

- John3V
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Има описани подобни на твоя проблем и с други андроид телефони с тоя модел рутер. Смяна на рутера или последна проба-смяна фърмуера на телефона.