Глобул = мутромафиоти?
- xilix
- Новак
Глобул = мутромафиоти?
Много се писа за мошеничествата за Мтел, дори има инициатива, за днес, който иска, може да си остави старите, износени обувки, пред който и да е магазин на оператора, в знак на протест, срещу неоправдано високите сметки!
Сега обаче, ще се спра и на другия, също толкова некоректен, ако не и повече, мобилен оператор - Глобул. В началото на 2007г., реших да се откажа от техните услуги, вече не помня точната причина. Направиха ми въртели, и се принудих да обявя телефона си за откраднат, за да го спрат. И въпреки, че вече не го ползвах(минах веднага към Вивател), все пак, ми беше начислена сметка за месец и половина, към 30 лв. Не я платих, нямам навика да плащам за нещо неползвано, и всичко отшумя. Така беше, допреди известно време, когато започнаха да ми звънят някакви непознати, от глобулски номера, да ми дават указания, как да си платя сметката от онова време, дават ми някакъв номер, на който да се обадя, след като платя, и то, странно защо, само в Германос! На въпроса ми, откъде ми имат телефона, тъй като не съм го предоставял на Глобул, пък камо ли да го ползва всеки, не получих смислен отговор, а и нямаше как да стане! Казах му, че това е нарушаване неприкосновеността на личните данни, и че, ще сезирам и КЗЛД. Тарикатът млъкна, само добави, че е добре, да си платя сметката, да не ми се начислявали и лихви, и затвори. Явно, тия мутрофони се изживяват и като банка, че и лихви чак искат да слагат! А да не говорим, че срокът по давност е изтекъл от много време, което сигурно знаят, иначе не биха се колебали да заведат съдебен иск.
Въпросът е, че Глобул грубо нарушава закона за личните данни, предоставяйки лична информация на свои клиенти, на трети лица, без тяхното съгласие! И смятам да сезирам за това КЗЛД, по съвет на приятел адвокат!
Сега обаче, ще се спра и на другия, също толкова некоректен, ако не и повече, мобилен оператор - Глобул. В началото на 2007г., реших да се откажа от техните услуги, вече не помня точната причина. Направиха ми въртели, и се принудих да обявя телефона си за откраднат, за да го спрат. И въпреки, че вече не го ползвах(минах веднага към Вивател), все пак, ми беше начислена сметка за месец и половина, към 30 лв. Не я платих, нямам навика да плащам за нещо неползвано, и всичко отшумя. Така беше, допреди известно време, когато започнаха да ми звънят някакви непознати, от глобулски номера, да ми дават указания, как да си платя сметката от онова време, дават ми някакъв номер, на който да се обадя, след като платя, и то, странно защо, само в Германос! На въпроса ми, откъде ми имат телефона, тъй като не съм го предоставял на Глобул, пък камо ли да го ползва всеки, не получих смислен отговор, а и нямаше как да стане! Казах му, че това е нарушаване неприкосновеността на личните данни, и че, ще сезирам и КЗЛД. Тарикатът млъкна, само добави, че е добре, да си платя сметката, да не ми се начислявали и лихви, и затвори. Явно, тия мутрофони се изживяват и като банка, че и лихви чак искат да слагат! А да не говорим, че срокът по давност е изтекъл от много време, което сигурно знаят, иначе не биха се колебали да заведат съдебен иск.
Въпросът е, че Глобул грубо нарушава закона за личните данни, предоставяйки лична информация на свои клиенти, на трети лица, без тяхното съгласие! И смятам да сезирам за това КЗЛД, по съвет на приятел адвокат!
- dilura
- Модератор
Re: Глобул = мутромафиоти?
мисля че имаше давност :
Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.
Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
Чл. 112. (Изм. - ДВ, бр. 16 от 1977 г., отм. - бр. 12 от 1993 г.)
Чл. 113. Недействително е съглашението, с което се скъсяват или удължават установените давностни срокове, както и отказът от давност, преди тя да е изтекла.
Чл. 114. Давността почва да тече от деня, в който вземането е станало изискуемо.
Ако е уговорено, че вземането става изискуемо след покана, давността започва да тече от деня, в който задължението е възникнало.
За вземания от непозволено увреждане давността почва да тече от откриването на дееца.
(Нова ал. 4 - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) При искове за неустойка за забава давностният срок започва да тече от последния ден, за който се начислява неустойката.
Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.
Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
Чл. 112. (Изм. - ДВ, бр. 16 от 1977 г., отм. - бр. 12 от 1993 г.)
Чл. 113. Недействително е съглашението, с което се скъсяват или удължават установените давностни срокове, както и отказът от давност, преди тя да е изтекла.
Чл. 114. Давността почва да тече от деня, в който вземането е станало изискуемо.
Ако е уговорено, че вземането става изискуемо след покана, давността започва да тече от деня, в който задължението е възникнало.
За вземания от непозволено увреждане давността почва да тече от откриването на дееца.
(Нова ал. 4 - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) При искове за неустойка за забава давностният срок започва да тече от последния ден, за който се начислява неустойката.
- nasenceto
- келеш
Полезно.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Да, правят ти се на интересни ако мине номера, има давност, следващия път им покажи среден пръст и им пусни една жалбичка да им чукаш главите.

"There is no 'patch' for stupidity."
- z3us
- Потребител
В крайна сметка в случаите със задължения към мобилните оператори давността е 3 или 5 години?
- lager
- Потребител
Ако не се лъжа (за институцията) според решение на Върховния касационен съд за всички комунални услуги давността е 3 години. Наскоро имах разправии с подобни идиотчета и говорих с един приятел юрист, че той се беше разровил и ми даде безплатен съвет "Покажи им среден пръст и ако искат да те съдят"
Е показах им го, но на мен ми звъняха за 30 лв от 2004г.!
П.С. Ако искаш питай за имената на служителя, който те тормози (длъжен е да се представи) и ходи до народната милиция пусни една жалба за телефонен тормоз

П.С. Ако искаш питай за имената на служителя, който те тормози (длъжен е да се представи) и ходи до народната милиция пусни една жалба за телефонен тормоз

- besniaa
- Старо куче медалист
Как така 3 години давност ?
Ако дръпна лаптопче и скъп телефон за около 2000лв общо примерно и се покрия - какво ? След 3 години ще ми кажат - "Браво, успя да се скриеш, затова са ти подарък" ?
Не съм много сигурен в това.... Ако е така - на банките колко години е давността - да тегля някой кредит и да си правя паса ?
Начислена ти е сума, която е трябвало да платиш навреме и сега с лихвата е станала по-голяма.. Напълно нормално... Друг е въпроса дали е правилно начислена или просто искат да превъртят клиента...
Аз имах карта, която 2004 година спрях с текуща сметка някакви стотинки.. През 2008 при една справка - картата излезе, с неплатената сметка и някакви лихви и беше към 3лв. Тогава всичко беше начислено правилно, затова си ги платих и толкова...
Защо не си решил проблема с начислената сума на момента, след като си знаел за нея ?
Ако дръпна лаптопче и скъп телефон за около 2000лв общо примерно и се покрия - какво ? След 3 години ще ми кажат - "Браво, успя да се скриеш, затова са ти подарък" ?
Не съм много сигурен в това.... Ако е така - на банките колко години е давността - да тегля някой кредит и да си правя паса ?
Начислена ти е сума, която е трябвало да платиш навреме и сега с лихвата е станала по-голяма.. Напълно нормално... Друг е въпроса дали е правилно начислена или просто искат да превъртят клиента...
Аз имах карта, която 2004 година спрях с текуща сметка някакви стотинки.. През 2008 при една справка - картата излезе, с неплатената сметка и някакви лихви и беше към 3лв. Тогава всичко беше начислено правилно, затова си ги платих и толкова...
Защо не си решил проблема с начислената сума на момента, след като си знаел за нея ?
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- belata
- Старо куче медалист
Споко,аз никога не съм бил на Глобъл,бях навремето на Мобиком преди 13-14 год.,и още от тогава ми дирят някакви 6 лв които са си начслилили след като съм закрил мобифона си,пък плащах тогава страшни сметки,наскоро ми звъня някакъв олигофрен няколко пъти да ми казва да преведа сумата от 12лв с лихвите в Германос по някаква си сметка,аз му казах да се шиба,ако не може аз ще му помогна,ако продължава да наглярства,тва са некви мишоци събирачи дето тормозят и заплашват хората...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Между сметки за услуги и стоки закупени на изплащане има разлика. Освен това ако не те съдят навреме наистина са ти подарък. Има си частни съдебни изпълнители и т.н. Когато е било времето къде са бляли?besniaa написа:Как така 3 години давност ?
- xilix
- Новак
Давността наистина е 3 години, направих консултация с юрист. Доколкото обаче разбирам, да дръпнеш телефон или лаптоп, и да се скриеш, или да не платиш една сметка, не е едно също, мисля, че първото е криминално престъпление, и там давностите са други. При банките, самият договор за кредит предполага разсрочено във времето плащания, но едва ли биха чакали и два месеца, ако спреш да плащаш, веднага ще вземат мерки.besniaa написа:Как така 3 години давност ?
Вече наистина не помня причината, поради която се отказах от Глобул, но наистина ме ядосаха много, за да реша да се откажа веднага, бях им абонат няколко години - първо Б кънект, после и на сметка. А и, както казах, нямам навика да плащам за нещо, което не ползвам - просто извадих картата им от телефона си, и не съм провел нито едно обаждане повече, сигурно го имат като разпечатка. При положение, че и тогава се предплащаше за месеца, едва ли съм ги ощетил с нещо. А и, какво им пречеше, имаха 3 години да заведат съдебен иск, и да ме осъдят? Защо не го направиха? Причината може да е само една - не са били сигурни, че ще спечелят, и то само 30 лв, а можеше да загубят много повече. Затова и предпочитат този метод - дори само четвърт от задълженията си да приберат, пак ще имат по-голяма полза, отколкото ако съдят всеки поотделно, с неясен изход. И са много наясно, с давностите, няма начин, а с личните данни, вече съвсем я бъркат! Между другото, някой знае ли къде местния клон на КЗЛД, има ли изобщо?
ПС. Имате ли информация за СГ Груп, май те са им събирачите?
- mitkofasa
- Потребител
Предишната седмица ме викаха на интервю точно тези образи.Това е фирма,която изкупува заеми.За момента в Стара Загора събират задължения само към Глобул.Казаха,че преговарят и с Мтел и НАП. Събирачите им бачкат на 10% от сумата,която дължите.Не вземат пари на ръка.Като цяло работата им е да ви уведомят,че дължите нещо на някой.Първият път ви залепят стикер на входната врата,вторият път ви носят писмо.,след това съдят.По думите на шефа им били осъдили някакъв за 87 стотинки.Най-общо казано мутри,които са намерили начин да легализират рекета
Viber 0892 926580
- belata
- Старо куче медалист
Аз ги чакам с нетърпение да дойдат да ми връчат писмо,тея от СГ Груп,вие гледайте по Старозагоските новини репортажа послеmitkofasa написа:Предишната седмица ме викаха на интервю точно тези образи.Това е фирма,която изкупува заеми.За момента в Стара Загора събират задължения само към Глобул.Казаха,че преговарят и с Мтел и НАП. Събирачите им бачкат на 10% от сумата,която дължите.Не вземат пари на ръка.Като цяло работата им е да ви уведомят,че дължите нещо на някой.Първият път ви залепят стикер на входната врата,вторият път ви носят писмо.,след това съдят.По думите на шефа им били осъдили някакъв за 87 стотинки.Най-общо казано мутри,които са намерили начин да легализират рекета

- PACHO26
- Потребител
и на жената и пращаха някакви извън съдебни пoкани тези oт СГ груп,за някви 3o лв кoитo дължала oще oтпредии да се пoзнавам с нея,oт 2ooo гoд,пoлучава ги на адреса на рoдителите си и на старата и фамилия,2-3 пъти им се oбадих и им казах да не рoрмoзят хoрата,неoгoваря егн-тo на фамилията и адреса,бяха спрелии замалкo и пoсле през месец през два пак такива пoкани,oбадих им се и им казах 4е е пoследнoта ми разправия с тях,казах им че им събирам тези ИЗВЪН СЪДЕБНИ ПoКАНИ и катo станат 10 ги съдя
пoве4е непoлучих такoва нещo

----
ще те помоля да използваш буквата о вместо 0
ак0 м0жех,щях,н0 нем0га
пoве4е непoлучих такoва нещo

----
ще те помоля да използваш буквата о вместо 0
ак0 м0жех,щях,н0 нем0га
Последно промяна от PACHO26 на Нед Сеп 04, 2011 15:37 pm, променено общо 2 пъти.
- HoCuS
- Потребител
- Обратна връзка:
Колеги живеем в правова държава, при извънсъдебно погасяване на дължими суми и такси е по-лесно стигне ли се до съдия изпълнител и става лошо, защото съм виждал как сума от 120 лева набъбва до 700 лв. като мине през съдия изпълнител.
А и с новите изменения на закона, които готвят уважаемите депутати, за некви си 10 лева може да има много кофти последици за всеки един.
А и с новите изменения на закона, които готвят уважаемите депутати, за некви си 10 лева може да има много кофти последици за всеки един.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Щом е правова държава значи е трябвало да си търсят задълженията в срок, а не сега да търгуват с тях като най-долните мутри. Скоро имаше статия с интервю с КРС където бяха изразили мнение, че е абсолютно неправилно операторите да наемат такива съмнителни агенции които тормозят бивши клиенти - има си законов ред - да го следват.