батерия за лаптоп?
-
- Потребител
- Обратна връзка:
батерия за лаптоп?
къде в Стара Загора продават или рециклират батерии за лаптопи,
става въпрос за: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5505,
трябва ми по бързо да стане, че не ми се чака 15 дни, да си поръчвам от Китай.
става въпрос за: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5505,
трябва ми по бързо да стане, че не ми се чака 15 дни, да си поръчвам от Китай.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: батерия за лаптоп?
Евентуално ТВ сервиза, но рециклиране няма кой да направи читаво. Всичко се поръчва от София, цените са баслословни, дните са доста... Най-бързия вариант поне според мен е този http://www.ebay.co.uk/itm/New-Battery-F ... 3a69250a40" onclick="window.open(this.href);return false; , но и цената не е малка.
-
- Потребител
- Обратна връзка:
ок, мерси,за отговара тоя вариант го знам даже намериха за 62 лв. само че ми трябваше по спешно ,но май остава варианта китай
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
От Китай са евтини да, този вариант е 170лв (другите са по 120 паунда от UK, затова предложих него), но е от UK и идва за 3-4 работни дни, а от Китай може и 3-4 седмици да е.
НО!!!!
Съвсем скоро заръчвах батерия за един лаптоп от ТОЗИ продавач и дойде за около 4 дни! На пратката пишеше, че е от сингапур и не можех да повярвам, че е възможно такъв срок - дори от UK са идвали неща по-бавно! Има твоята батерия на смешна цена с free shipping, така че ако ти се рискува, това е твоя човек!
НО!!!!
Съвсем скоро заръчвах батерия за един лаптоп от ТОЗИ продавач и дойде за около 4 дни! На пратката пишеше, че е от сингапур и не можех да повярвам, че е възможно такъв срок - дори от UK са идвали неща по-бавно! Има твоята батерия на смешна цена с free shipping, така че ако ти се рискува, това е твоя човек!
-
- Потребител
- Обратна връзка:
днес минах през няколко сервиза оказа се че батерии само от София по заявка ако я имат на склад 1-2 дни (съмнява ме да я има) ако я няма до14-15
щото щели да поръчат оригинална цена 120лв.
естествено преди това бях проверил в ибей средна цена на батерията е 60 лв произход Китай със всички световни сертификати и гаранции до 3 год,
Пиша това защото останах възмутен на нашия роден бизнес ,значи китаеца си е направил труда да направи цяла батерия и тя да е 60лв а нашите бизнесмени да я препродадат и ако може да и сложат 100% печалба е това сме ние и после ревем че бизнеса не върви ами ако и бяха сложили 10 лв печалба щях да си купя от тук заради гаранцията защото ще ми е по удобно ако стане нещо ,не ще от китаи няма гаранция но трябжа да я връщам по пощи и така нататък и не ми се занимава, но за 60 лв май си струва.

естествено преди това бях проверил в ибей средна цена на батерията е 60 лв произход Китай със всички световни сертификати и гаранции до 3 год,
Пиша това защото останах възмутен на нашия роден бизнес ,значи китаеца си е направил труда да направи цяла батерия и тя да е 60лв а нашите бизнесмени да я препродадат и ако може да и сложат 100% печалба е това сме ние и после ревем че бизнеса не върви ами ако и бяха сложили 10 лв печалба щях да си купя от тук заради гаранцията защото ще ми е по удобно ако стане нещо ,не ще от китаи няма гаранция но трябжа да я връщам по пощи и така нататък и не ми се занимава, но за 60 лв май си струва.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
С две думи каквото ти казах в първия пост
Аз чаршафи ходих да си купувам и ми предлагаха да чакам доставка (!!!!), ти за батерии говориш 

- besniaa
- Старо куче медалист
За 10лв печалба няма кой да ти я докара, да я държи на склад и да ти осигури гаранция даже... Като не ти отърва цената тук - поръчваш си от Китай.. Ако се изгуби, което е малко вероятно или ако излезе дърво след 2 месеца - все едно да се оплакваш на арменския поп... Но общо взето като излезе дърво и от тук - пак ще те размотават и пак ще чакаш и псувашpaco написа:днес минах през няколко сервиза оказа се че батерии само от София по заявка ако я имат на склад 1-2 дни (съмнява ме да я има) ако я няма до14-15щото щели да поръчат оригинална цена 120лв.

Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
- Старо куче медалист
Много правилно каква гаранция може да ти се даде при печалба 10 лв . Те само разноските по изпращане обратно към производителя са повече на продавача а камо ли печалба. Както ти казаха си я поръчвай от там като търсиш цена . Не може хем евтино хем да има гаранция и да е тук на моментаbesniaa написа:За 10лв печалба няма кой да ти я докара, да я държи на склад и да ти осигури гаранция даже... Като не ти отърва цената тук - поръчваш си от Китай.. Ако се изгуби, което е малко вероятно или ако излезе дърво след 2 месеца - все едно да се оплакваш на арменския поп... Но общо взето като излезе дърво и от тук - пак ще те размотават и пак ще чакаш и псувашpaco написа:днес минах през няколко сервиза оказа се че батерии само от София по заявка ако я имат на склад 1-2 дни (съмнява ме да я има) ако я няма до14-15щото щели да поръчат оригинална цена 120лв.

Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Там е работата че тука ти взимат парите, мотат те с доставки, като се развали се опитват да те омаят че ти си я повредил и даже и после пак те мотат. Всичко това е при поне двойна цена спрямо Китай, откъдето взимат и те батерията.
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Не сте ли се замисляли, че тия 100% надценка идват от това, че търговецът плаща ДДС и мито, вие най-вероятно не. Търговецът също така в повечето случаи поема риска от изгубване/повреда на стоката, забавяне на доставката и за този риск също някой трябва да плати. От друга страна пък търговецът се явява като посредник и съответно той трябва да вземе някой процент, че можеш да му ползваш услугите 22 дена в месеца. Защото не всички могат да боравят с eBay.
Вече друг е проблемът, че следпродажбеното обслужване при повечето ни търговци е трагично просто защото не са си направили сметката.
/offtopic

/offtopic
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Мито за електроника по принцип не се плаща, ддс-то не трябва да е проблем нали затова са фирма.
- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Не се плаща ако стоката е от европейския съюз.Ако е от останалата част от света митото си е мото и се плаща.Скоро поръчахме за фирмата едни платки от USA и митото си го платихме.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Дори и така да е, това важи и за клиенти в такъв случай, не само за фирми. Повечето неща ги има на почти същата цена и в EU - да взимат от там като не искат мито, което не е кой знае колко и без това. Щом в другите държави магазините са намерили начин да държат прилични цени, значи и тук трябва да могат. В Англия например има много магазини, които препродават точно такива батерии от Китай и то с минимална разлика в цената спрямо директно от Китай - там всичко е по-скъпо как са го постигнали? Чистата истина е, че нашите търговци просто не са никакви търговци. За тях е по-лесно да не си мръднат пръста и да продадат една батерия на месец примерно със 50-100лв надценка, отколкото 10 батерии със 5-10лв такава.
- AquiLA^
- Старо куче медалист
Не искам да защитавам търговците ама къде сравняваш Англия с България. Там са 42 милиона народ. Търговеца купува в огромни количества съответно му правят големи отстъпки. Тука наще купуват в пъти по-малки да не говорим че сигурно вземат и единични бройки. Само от тука имаш бая разлика. Сравни цените с тези в Сърбия, която е с нашите размери държава.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами като не искаш защо го правиш?
Това е търговията - като не можеш да направиш нещо не се захващаш и това е. Иначе те изяждат с парцалите и си дотам. Изобщо за какви отстъпки говорим, като те даже и на крайни цени да ги взимаха, надценките пак понякога са над 50-70% от реалната цена на продукта. Просто за да си конкурентоспособен, трябва само с батерии да се занимаваш (поне от това, което виждам навън), докато тук няма такъв търговец и разни компютърни фирми гледат да си изкарат някой лев на наш гръб по тънката лайсна. При това тези надценки са абсолютно неоправдани, защото фирмите обикновено си имат предостатъчно приходи от други продукти, а ако случайно батерията се развали, шанса /без да правиш панаири/ за гаранционна обслужване клони към никакъв.
Като цяло имаме 2 вида търговци - такива, които не им се занимава и просто поръчват батериите от скъпи европейски вносители и такива, които го играят тарикати и ги поръчват от китай и пак ги продават скъпо, за да си вадят голямата печалба

Като цяло имаме 2 вида търговци - такива, които не им се занимава и просто поръчват батериите от скъпи европейски вносители и такива, които го играят тарикати и ги поръчват от китай и пак ги продават скъпо, за да си вадят голямата печалба