Много академичен разбор-харесва ми,...НО! Какво му пречи на човек(а аз визирам в това число и себе си) да се придържа към въведените закони и ги спазва?SniperBeta написа:Всъщност не е точно така. В много случаи човек тръгва с ясната представа, че иска и може да промени това и онова. Труди се, бъхти се, човека става човек, качва се горе, поглежда назад и надолу към пътя, който е минал и нещо прищраква в него. Било алчност, било самозабравяне, било и външен натиск на вече алчни и самозабравили се други хора тръгнали с добри намерения... човекът станал човек вече не върши човещини. Винаги е така и не само в България. В целия материален свят в който живеем винаги ще има алчност и винаги тези които са долу си мислят, че един ден когато се качат горе ще променят всичко. Но света е устроен така, че нищо не зависи от един човек.
Знаеш ли колко се смях като научих, че ще правят подземен и надземен паркинг на 2-3 етажа срещу Кашмир в глухата уличка? А знаеш ли по колко се умножи смеха ми като видях, че подземния и надземен паркинг на 2-3 етажа е всъщност една парко-плоча за 12 коли преди която има асфалтирана двупосочна уличка на която още трима четирима си бяха мъжката изнасилили въображението и бяха противно на всякаква логика, закони и самосъзнание паркирали?
Никога няма да се оправи нито града, нито държавата ако има само един човек, който да се бори за това. Трябват радикални геноцидни промени из всички горни клонове на дървото. Трябват много неща но като цяло трябва страната ни най-накрая да почне да произвежда и продава нещо защото без брутен продукт просто нямаме икономика. Нямаме ли икономика страната е в заем, криза и т.н. От където идват ниските заплати, неспокойния изнервен живот на хората защото повече от тях не са виновни че получават такива заплати. Просто алтернативата е само една - емигрират. Ако не им харесва - стоят. Но това си е работа на правителството, не на тях. Ако имаме производствена дейност и правителството назначава и поддържа фирми и заводи да отварят врати и да наемат работна ръка, хората няма да мислят постоянно как има масова безработица и да се притесняват за утрешния си хляб. От неспокойния и изнервен живот на хората произтича всичко и ти очакваш същите тези хора, които малко или много са драпали в калта да се изучат, да станат хора и да не се самозабравят? Наистина?
Всички сме онеправдани,когато видим как НЯКОЙ с надуто самочувствие си паркира колата така ,че да не може да минеш по тротоара.Още повече ме възмущава изберателното санкциониране на нарушителите. Отговорът е от ясен по-ясен.
Бих дал само два бързи примера за да подплатя мнението си:
Обиколил съм Европа,,част от Азия и какво ме е впечатлявало най-мниого:Още с прекрачването на чуждата държава,дори най-неграмотният вече спазва стриктно всички порядки ??! Е,това какво говори? Циганите като влезнат в гърция ,забравят да са цигани!Защо?,Защото там тяхната полиция не се церемони.Така е навсякъде ,освен в България.
И така ,дайте да измислим нещо,че всеки да зачита правилата на Улицата. Защото може! Ето как се научихме да си слагаме коланите,да спираме на пешеходна пътека,да караме с позволена скорост ...и т.н.