Желаещ да покараме заедно зрещу заплащане?

Всичко свързано с град Стара Загора.
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Желаещ да покараме заедно зрещу заплащане?

Мнение от ivdei »

Здравейте. Наскоро започнах шофьорски курс, часовете са малко и разпокъсани. Имам молба към някой от вас, който е свободен съботите или неделите и има собствена кола, срещу заплащане за това че ще му ползвам колата + безнзина, да караме из някои околни села. Мога да си взема и допълнителни часове но е скъпо и пак ще са разпокъсани, желанието ми е да се кара поне едно 4-6 часа без спиране. Нямам никой, който да ми помогне, трябва да управлявам колата без затруднение, 30 часа са крайно недостатъчни и за управление и за спазване на правила в населено място. Благодаря предварително.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Желаещ да покараме заедно зрещу заплащане?

Мнение от The enD »

Бих ти помогнал, но така без книжка, в моята кола, недайси стане нещо...
Нямате ли семейна кола?
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Moже да се навие някой , който има автокаско, щото ,ако ми бухнеш колата (най-малкото) и кой ще плаща....
Не ми се рискува за някой лев да направим беля и тогава стой та гледай , само ше дигаш раменете и ще клатиш глава. :oops:
Все сме помагали на хора от форума ,но тази идея крие доста рискове-скъп автомобил , човешки животи...
Един учебен час май беше към 15 лв или се бъркам. Пък за това дали ще се научиш не се притеснявай ,малко по малко ще станеш профи.Всяко начало е трудно.Аз като помня далечната 1984та..бил съм на 18г, едва натисках педалите на ЗИЛа..страх ,притеснение...после идва удоволствието от шофирането.
Последно промяна от realprofesora на Нед Сеп 11, 2011 0:26 am, променено общо 1 път.
Popopopopo
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ivdei »

The enD написа:Бих ти помогнал, но така без книжка, в моята кола, недайси стане нещо...
Нямате ли семейна кола?
Нямаме семейна кола, баща ми няма книжка, имаше, но вече не му пука че не кара, няма желание да ме учи.... аз имам мерак ама няма кой. Ако стане нещо най-вероятно виновен ще е другият, понеже аз ще си карам внимателно, а ако стане нещо ще платя ремонта. Знам че има ситуации при които след сблъсък колата не е същата, но наистина се надявам някой да има доброто желание да ми помогне. Кола под наем не става, искат книжка... с вързани ръце съм, ако даваха кола под наем без книжка просто веднага отивам в някое забравено от бога село да си карам.
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ivdei »

realprofesora написа:Moже да се навие някой , който има автокаско, щото ,ако ми бухнеш колата (най-малкото) и кой ще плаща....
Не ми се рискува за някой лев да направим беля и тогава стой та гледай , само ше дигаш раменете и ще клатиш глава. :oops:
Все сме помагали на хора от форума ,но тази идея крие доста рискове-скъп автомобил , човешки животи...
Един учебен час май беше към 15 лв или се бъркам. Пък за това дали ще се научиш не се притеснявай ,малко по малко ще станеш профи.Всяко начало е трудно.Аз като помня далечната 1984та..бил съм на 18г, едва натисках педалите на ЗИЛа..страх ,притеснение...после идва удоволствието от шофирането.
Удоволствието от шофирането го има и сега, но ми трябва време за да правя нещата добре, поне карането да е без да се замислям и да останат само градските условия с които да се справя. По ваше време курсът не е бил 30часа....
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ivdei »

Има и друг вариант, плащам само за загубеното време, наемаме кола, ако стане нещо тя си има застраховка. Просто ми трябва човек с книжка, за да я наемем от негово име.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

realprofesora написа:Moже да се навие някой , който има автокаско, щото ,ако ми бухнеш колата (най-малкото) и кой ще плаща....
Динко, като гледам момчето иска да си вземе изпита, а не че му се кара и иска да става профи още преди да е взел книжката.
Аз ако не бях карал с бащата на село, не знам дали щях да си взема изпита... Нестиха, че часовете са малка, ами и инструктора ми беше...
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

ivdei написа:Има и друг вариант, плащам само за загубеното време, наемаме кола, ако стане нещо тя си има застраховка. Просто ми трябва човек с книжка, за да я наемем от негово име.
Ако блъснеш човек какво става тогава? Колата наета на негово име, а ти я караш, без книжка.
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ivdei »

The enD написа:
ivdei написа:Има и друг вариант, плащам само за загубеното време, наемаме кола, ако стане нещо тя си има застраховка. Просто ми трябва човек с книжка, за да я наемем от негово име.
Ако блъснеш човек какво става тогава? Колата наета на негово име, а ти я караш, без книжка.
Ами така е, със 40 колата ще спре веднага, но няма 100% гаранция. Ако отговорноста беше моя все тая и със книжка да блъснеш човек пак е същото, все се е случило лошото.... ами ако все пак някой реши да ме съжали, пишете :D , кво да се прави като баща ми е идиот......
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

ти нормален ли си бе, явно не си се качвал на кола, да караш като хората, да следиш знаци, маркировки, трафик и т.н.
Аз дето имам едва 5 години стаж ... редовно каране от както съм си извадил книжката, както карам 4 часа и след това съм труп. Днеска ходи и се върнах до София и едва гледам - дето пътя е само по магистрала, уж от лесното шофиране.
Когато аз карах курсовете часовете бяха 20-24 нещо такова ( не помня ), ако не можеш да мислиш за ситуации (кой е с предимство и кой не на кръстовището) по-добре направо се отказвай от тази книжка. Това трябва да ти е като инстинкт на всяко кръстовище. Никой няма да те чака да почнеш да мислиш, кой сега е от дясно, кой е на път с предимство и прави десен завой и т.н.
Мога да кажа с ръка на сърцето, че преди курсовете никога не съм карал кола и си взех изпита от първия път.... може би е трябвало да си проучиш инструктора и т.н. На дали ще има някой във форума да си даде колата на някой да му я кара (все пак всички знаят, че чуждата кола е като чуждата жена, не се жали :D ). Най-малкото след това ще трябва съединителя да се сменя.
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от ivdei »

nefelen написа:ти нормален ли си бе, явно не си се качвал на кола, да караш като хората, да следиш знаци, маркировки, трафик и т.н.
Аз дето имам едва 5 години стаж ... редовно каране от както съм си извадил книжката, както карам 4 часа и след това съм труп. Днеска ходи и се върнах до София и едва гледам - дето пътя е само по магистрала, уж от лесното шофиране.
Когато аз карах курсовете часовете бяха 20-24 нещо такова ( не помня ), ако не можеш да мислиш за ситуации (кой е с предимство и кой не на кръстовището) по-добре направо се отказвай от тази книжка. Това трябва да ти е като инстинкт на всяко кръстовище. Никой няма да те чака да почнеш да мислиш, кой сега е от дясно, кой е на път с предимство и прави десен завой и т.н.
Мога да кажа с ръка на сърцето, че преди курсовете никога не съм карал кола и си взех изпита от първия път.... може би е трябвало да си проучиш инструктора и т.н. На дали ще има някой във форума да си даде колата на някой да му я кара (все пак всички знаят, че чуждата кола е като чуждата жена, не се жали :D ). Най-малкото след това ще трябва съединителя да се сменя.
Знам, да "ненормален" съм, може и от първия път да го взема, но повечето си карат по селата със някой си и могат да си управляват спокойно, а не тепърва да се учиш и да управляваш и да спазваш правила. В случая говорим за мотане из възможно най-забутаното село за упражнение не със 140 а със 40, чак пък да се сменя съединителя, но щом казваш. Да, знам че никой няма да се навие, просто реших да пробвам. Благодаря за съвета да се откажа от взимането на книжка, щом ми се ще да ми се помогне, значи не ставам, ще си го отбележа. Няма нужда да ми се караш.
Аватар
The enD
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от The enD »

Нямаш ли приятели да ти помогнат? Не знам кой ще поеми риска да даде колата си на напълно непознат човек, който е срещнал във форум... без книжка.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

nefelen написа:ти нормален ли си бе, явно не си се качвал на кола, да караш като хората, да следиш знаци, маркировки, трафик и т.н.
И аз не се бях качвал никога на кола. Първия път инструктора ми вика - сядай карай. Викам му - чакай бе, човек, аз никога не съм се качвал на кола, а той ме гледа невярващо. И изпита също от първия път. Ако чак толкова те е страх да караш и нямаш вяра в себе си, по добре се откажи с време. Другото, което може да ти се случи е да се пренатегнеш на изпита, да се спечеш и да те скъсат за някоя тъпотия. Малко повече смелост и по - малко притеснение на тоя изпит, иначе няма да стане. А каране 4-6 часа... не знам. Тва е все едно 2 пълни работни дена един след друг.
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от nefelen »

Не ти се карам, а ти обяснявам. Ти си плащаш на тези курсове да чупиш техните коли. Всяка кола е различна, всеки съединител е различен. Като караш на учебната и след това на друга, единствено ще се бъркаш. Накрая няма да можеш да правиш тръгванията по нагорнище.
Първия час когато карах след полигона инструктора ми каза да се закарам до нас.
Както каза nasenceto, трябва да се отпуснеш. На дали някой във форума е станал добър шофьор заради курсовете, които е карал, а заради това, че след това се е качил на колата и е започнал да шофира.
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

nefelen написа:Не ти се карам, а ти обяснявам. Ти си плащаш на тези курсове да чупиш техните коли. Всяка кола е различна, всеки съединител е различен. Като караш на учебната и след това на друга, единствено ще се бъркаш. Накрая няма да можеш да правиш тръгванията по нагорнище.
Първия час когато карах след полигона инструктора ми каза да се закарам до нас.
Както каза nasenceto, трябва да се отпуснеш. На дали някой във форума е станал добър шофьор заради курсовете, които е карал, а заради това, че след това се е качил на колата и е започнал да шофира.
Това е най-правилното нещо което прочетох. Към автора след като толкова голямо желание имаш да караш карай на учебната кола парите не трябва да имат значение . Още като се учиш не трябва да караш на различни коли . Така много по-трудно ще вземеш изпита.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Публикувай отговор