Нощни птици

Всичко свързано с град Стара Загора.
1916
Начинаещ
Начинаещ

Re: Нощни птици

Мнение от 1916 »

Това е ушата сова и интересното е,че обитава само места,където въздухът е чист :D Писъкът доколкото си спомням е от малките им в гнездото.Бил съм и в други градове,но никъде не съм ги чувал.По принцип преди не бяха много,но в момента имам чувството,че са из целия град във всяка градинка с по-високи дървета.Слава богу от доста време(5-6 години)до нас ги няма.Звукът между другото е точно като сонар,даже в махалата му викаха сонара.Все едно си в подводница :D
3AgHuK
Потребител
Потребител

Мнение от 3AgHuK »

1916 написа:Това е ушата сова и интересното е,че обитава само места,където въздухът е чист :D Писъкът доколкото си спомням е от малките им в гнездото.Бил съм и в други градове,но никъде не съм ги чувал.По принцип преди не бяха много,но в момента имам чувството,че са из целия град във всяка градинка с по-високи дървета.Слава богу от доста време(5-6 години)до нас ги няма.Звукът между другото е точно като сонар,даже в махалата му викаха сонара.Все едно си в подводница :D
Мога само да се радвам от факта,че въздухът около нас е чист(според совата де) :lol: :cheers: Някъде след 23:00 ч почват да ''сканират'' дъното :spank:
Изображение
speed_stz
Потребител
Потребител

Мнение от speed_stz »

Ето ги красавците :lol: :lol:

Изображение
Аватар
Daffy_Duck
Потребител
Потребител

Мнение от Daffy_Duck »

Майка им боклуци , пусни им една черна пиратка , както са събрани!
Аватар
DMXDMX
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от DMXDMX »

Много са досадни... Миналото лято чак ходихме с един приятел да гърмим с газов пистолет и за около половин час избягаха и утихна целия квартал, обаче после пак се върнаха, и да ги трепеш и гърмиш файда никаква
penglins
Новак
Новак

Мнение от penglins »

Знам,че темата е стара но аз туко що направих профил и зяпам.

Това са Чухалчета,най-малкия представител на семейство сови.Не съм сигурен но това май са писаци свързани със размножителният период.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор

Мнение от PTS »

Побъркват гадните копелета. :spank:
anna
Новак
Новак

Мнение от anna »

Привет на всички! Вероятно не е тук мястото за въпроса ми, но все пак някой има ли опит с репелентите срещу птици (врабчета, лястовици, косове)? Защото пролетта дойде и тези нахалници пак се настаниха на/под изолацията/покрива на къщата ми!!! Изкопаха си дупка в стереопора на изолацията и мазилката отгоре се отлепи! Разказват играта на фасадата! Миналата пролет слагах найлонови пликчета, но пилетата изобщо не се впечатлиха! Посъветвайте ме нещо, моляяяяяя!!!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

По принцип торбичките вършат добра работа, ама може и да са се изучили вече :mrgreen:
anna
Новак
Новак

Мнение от anna »

Ами изучили са се, да, ама споделете някакъв опит де..... :roll:
Публикувай отговор