Въпрос за захранване

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Въпрос за захранване

Мнение от sawo »

В Актим има по 450-550W захранвания по 30лв, с големи перки, които работят учудващо добре, както каза nenoneno. Това е много по-добър вариант отколкото да бориш с някакви noname захранвания, които хем ще ти дигнат доста консумацията, хем е опасно да се ползват така.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

На 2рото захранване което ще ползвам за картата ще свържа само зеленото кабелче за пуск на захранването към 1вото и то ще го запуска автоматично с пускане на компа.
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

niggaz_nature написа:...
Не в сайта на производителя имаш биос който да флашнеш под операционна система и такъв който се записва на дискета или друг носител и се боотва от него.
Добре бе, мозък :lol: Хич не ми мина на акъла за флопи, щото у нас никъде не ползвам. Линка от сайта беше само един, обаче тръгна и от дискетата. Евала!!! Стана работата.
За съжаление обаче проблема не се реши. Явно е захранването.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

realprofesora написа:На 2рото захранване което ще ползвам за картата ще свържа само зеленото кабелче за пуск на захранването към 1вото и то ще го запуска автоматично с пускане на компа.
А къде ще стои това второ захранване?
Другото което е ако едното захранване тръгне по-бавно с някакви милисекунди, да речем това на картата, компютъра ще тръгне йок, или ще се случва на random принцип - което превари. :twisted:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

sawo написа:
realprofesora написа:На 2рото захранване което ще ползвам за картата ще свържа само зеленото кабелче за пуск на захранването към 1вото и то ще го запуска автоматично с пускане на компа.
А къде ще стои това второ захранване?
Другото което е ако едното захранване тръгне по-бавно с някакви милисекунди, да речем това на картата, компютъра ще тръгне йок, или ще се случва на random принцип - което превари. :twisted:
Единствено, ако това прави проблема -нееднаквото стартиране на двете захранвания.Ще го направя по най-добрия начин -2рото захранване да се включва с реле, което се задейства от 1вото захранване.Сигурен съм, че ще стане .
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Така може да стане, но все пак не знам как ще реагира видео картата - включва се, а няма сигнал откъм дънната платка. Не съм специалист, но едва ли това е добре. Моето мнение все пак е, че по-добре дай 30лв за едно захранване, отколкото две захранвания, релета, изпълнения и накрая неясен резултат. Колегата вчера си взе такова от конрад и е доста доволен - 4850-цата му си лети с него :)
kodo66
Новак
Новак

Мнение от kodo66 »

Здравейте.Регистрирах се тук само заради тази тема и да споделя опита си по нея.Преди месец направих ъпгрейд на компа си.От сокет А скочих направо на AMD Phenom Quad със съответната видеокарта Geforce Gts250 1gb,256bit.Захранването,кутията и двата харда...а и ДВД останаха същите.PSU е Hec 450w.Оказа се обаче,че захранването е недостатъчно,което се изразяваше в загряване на процесора след което се увеличаваха оборотите наохлаждането и започваше да бучи яко на макс.Направо не се седи.Охлаждането е боксово.Температурата отиваше на 60гр,а нормално трябва да е около 45 гр.Видеокартата също започваше под товар да грее яко.Крашване нямаше.Явно захранването е добро.Тогава реших да сложа още едно 300w noname или Delux май беще.С него захраних двата харда ДВД и двата вентилатора на кутията.С основното зараних само дъното и видеокартата.Системата работи така вече 4та седмица без проблеми и загрявания.Сега се чудя,дали да купувам по-мощно захранване или да карам така.Тези дни смятам да свържа зелените кабели на двете захранвания за да тръгват едновременно.Ясно е че не са като батерии и не могат да се свържат така.Въпросът е да работят в синхрон.Задължително е обаче дъното и видеокартата да са на едно захранване.Не съм мерил напрежения. :idea:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

След като си наясно, че не са като батерии защо ще ги свързваш успоредно? Това е доста голяма грешка, която може да ти докара повреда не само в компонентите на компютъра, а и в самите захранвания. Айде професора поне няма пари и не му се дават, ами ти защо ще си унищожаваш компютъра с такова изпълнение? Това е все едно да си купиш чисто ново "Порше" и да му сложиш 5 годишни китайски гуми втора употреба - шанса за катастрофа е твърде голям, за да си струва риска от унищожаване на доста скъпата и без това техника :)
kodo66
Новак
Новак

Мнение от kodo66 »

Не съм казал,че съм или ще ги свързвам последователно.Казах,че ще свържа зеленото кабелче(по него дъното праща сигнал на захранването,че е натиснато копчето за пуск) .По този начин мисля,че и двете захранвания ще тръгнат едновременно.
Причината да го направя,е че съм любител в електрониката и имам свободно време,за пари не говоря,щото те никога не стигат.А и исках да знам възможно ли е.
В интерес на истината обаче планирам закупуване на качествено захранване и кутия,поради изброените от теб причини.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако ще е само пусковия става, да, но все пак... Ако ще взимаш качествено, на твое място бих си взел enermax.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

kodo66 написа:Здравейте.Регистрирах се тук само заради тази тема и да споделя опита си по нея.Преди месец направих ъпгрейд на компа си.От сокет А скочих направо на AMD Phenom Quad със съответната видеокарта Geforce Gts250 1gb,256bit.Захранването,кутията и двата харда...а и ДВД останаха същите.PSU е Hec 450w.Оказа се обаче,че захранването е недостатъчно,което се изразяваше в загряване на процесора след което се увеличаваха оборотите наохлаждането и започваше да бучи яко на макс.Направо не се седи.Охлаждането е боксово.Температурата отиваше на 60гр,а нормално трябва да е около 45 гр.Видеокартата също започваше под ....................................... :idea:
Колега Браво !!! Значи не съм единствения с тази идея.Знаех си че ще стане , пък и не виждам защо да не стане.
Само ,че при мен скоро няма да се пробва ,защото видеото което очаквах е изгърмяло. :lol: :lol: Все пак темата ми не беше напразна.
Popopopopo
kodo66
Новак
Новак

Мнение от kodo66 »

И аз ти благодаря колега.Между другото преди да направя това доста почетох в интернет из сайтовете на английски.Даже има и клипове в yuotube.Напиши DUAL PSU в гугъл и ще ти излезе всичко.Няма невъзможни неща.Убедил съм се.:)Всичко добро ти желая и успех.:)))
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Взе да става като Бай Ганьо дето вадел сливиците с оксижен през г*за...
Много са критериите за качествено захранване. Основно в електрониката като цяло е валиден принципа дали самото устройство е изградено от качествени елементи. Дълго ще дойде за обясняване(пък и ненужно). Критерия тук се явява собственика. Куча марка захранване, едно или две(все тая колко) при мен на компютъра няма да сложа. Липсват филтриращи вериги на 220, изходните напрежения не са точни и/или играят, защитите(ако има) са реализирани на основно ниво, вентилатора на охлаждането е с възможно най-гадната втулка която след време ръмжи или запича на цяло... Захранването се явява основен компонент при изграждането на компютъра. Експериментите там не са довели до нищо добро. Винаги е било загадка за мен как хората са склонни да дадат маса пари за дъно,процесор и видео, а за захранване което е жизнено важно за тях да пестят.
Но като цяло - техниката си е ваша, избора също.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
RauL's FaN
_KICKBOXER_
Обратна връзка:

Мнение от RauL's FaN »

Да питам в тази тема. Това захранване за смяна ли е?
http://media.share.ovi.com/m1/l/3187/57 ... ec87b9.jpg
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

да
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Публикувай отговор