Питане за смяна на двигателя, регистрация, бракуване и т.н.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Питане за смяна на двигателя, регистрация, бракуване и т.н.
Колеги , ще слагам утре на Корсата Б1,2 мотор 1,6.
Мотора го взимам от колата на Шурей ми-Кадет.
Сега кажете (който го е минал , не предположения разни , ма не съм сигурен , ма май е така и т.н):
Като се има предвид ,че шурей ми няма да я дава на скрап цялата кола , а ще я реже на тенекии и така ще я дава, а мотора на мен.
Какво трябва да се направи за да е законно всичко.
Как да я бракува , спира от движение ,договор за продажба на двигателя и т.н.
На мен какви бележки и договори ще ми трябват за регистрацията на новия мотор в КАТ.После в данъчното ......
Надявам се разбрахте за какво става реч.
Сега кажете (който го е минал , не предположения разни , ма не съм сигурен , ма май е така и т.н):
Като се има предвид ,че шурей ми няма да я дава на скрап цялата кола , а ще я реже на тенекии и така ще я дава, а мотора на мен.
На мен какви бележки и договори ще ми трябват за регистрацията на новия мотор в КАТ.После в данъчното ......
Popopopopo
- nasenceto
- келеш
Re: Питане за смяна на двигателя, регистрация, бракуване и т
Оня ден в КАТ двама точно пред мен на опашката, точно тва правиха с една бяла корса (бяха и сложили двигател от калибра). Най добре питай на място в КАТ, да не останеш излъган. (Никъде по трасето не срещнаха проблем. Явно е често срещана процедура и ченгетата са свикнали)
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Знам, че трябват документи на двигателя, но как се вадят от негова страна там вече не знам...
- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Да ти кажа преди 3 години като падна стената на комшията и смачка на жената Ровъра, взех друг с малко "по-убит" двигател. На въпроса ми как се сменя двигателя, "каката" на гишето/дето се подготвят документите/каза да ида с 2-та талона... Двигателя го смених, ама в КАТ така не ходих.... Може някой ден като ми скимне и имам време да ходя, да направя всичко законно.... Обаче само като се сетя каква е бюрокрация там и как се моткат и ми се ОТЩЯВА...
Иначе смачканата кола я бракувахме тази пролет. Документите за брак ги вземаш от гише "подготовка на документи". Може да пишеш,че ще я съхраняваш в двора си, на село и т.н.... иначе ако я даваш на вторични суровини, ще трябва и бележка/фактура от тях, за в данъчното.
Edit: След малко ровичкане из нет-а... излиза,че ще ти трябва и технотест. Понеже "новия" двигател е "по-голям".
Примерче на сменил двигателя с по-малък.
Цени
П.С. След като минеш процедурата по узаконяването, ако не те домързи... Сподели колко нерви,време и средства загуби в "ходене по мъките" при държавните "лентяи"...
Иначе смачканата кола я бракувахме тази пролет. Документите за брак ги вземаш от гише "подготовка на документи". Може да пишеш,че ще я съхраняваш в двора си, на село и т.н.... иначе ако я даваш на вторични суровини, ще трябва и бележка/фактура от тях, за в данъчното.
Edit: След малко ровичкане из нет-а... излиза,че ще ти трябва и технотест. Понеже "новия" двигател е "по-голям".
Примерче на сменил двигателя с по-малък.
Цени
П.С. След като минеш процедурата по узаконяването, ако не те домързи... Сподели колко нерви,време и средства загуби в "ходене по мъките" при държавните "лентяи"...
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
- belata
- Старо куче медалист
Брата,чети ся или се обади да те светна за тея мАтори:realprofesora написа:Колеги , ще слагам утре на Корсата Б1,2 мотор 1,6.
За да я бракува твоя човек,трябва да иде и да и плати последния данък или всички за плащане,отива на гишето при чичкото офицер,гишенцето до тези които дават вече готовите талони,не е нужно да е там МПС-то,но трябва да носи номерата,талона и бележките от данъка,после чичкото издава протокол за бракуване и дупчи големия талон или който е наличен.На тебе ти трябва продупчения голям талон,и догувор за покупко продажба между теб и собственика на Мпс-то,има едно "обаче",сега твоята Корса е с малкия мотор 1,2 а този е 1,4 съответно имат разминаване в буквените индикации преди цифрите,а КАТ позволяват тази хватка само когато моторите са огледални,тоест да са напълно еднакви по модел и кубатура,съответно ако има разминаване при първо четене на наличните документи,и те пращат на Технотест,който решава проблема,но не бързай да се радваш,последния Технотест за годината в Ст. Загора мина миналата седмица,понеже ни гостуват 2 пъти в годината,а нов график няма изготвен за следващата,не се знае и дали ще има според техния началник,единствения начин е да се кара до Софето,където има всеки ден експертиза,или до Шумен където пък е централата на конкурентната на Технотест фирма "ТЕАТ-Шумен".
Пием Ариана

- Matrix_man
- Потребител
- Обратна връзка:
Може да се бракува и без да е платен данъка. Както направих аз.... Сетне се изръсих към 400 и кусур, за смачканата кола, понеже не бе спряна от движение. Мислех да пусна молба до общината за опрощаване на данъците... Ама като ги знам какви са там и се отказах.... нямам време и нерви, да им се мазня и моля... Та... пих една студена водя за смачката кола, че и данък и платих... Даже се уговаряха какво да кажат "специалистите" пред медиите... Всяко чудо за 3 дни... малко показ по новините и като затихна... Никой ни лук ял ни лук мирисал...
П.С. Извинявам се, че "мазня" темата, ама и ако има начин и стотинка не бих платил повече данък...
П.С. Извинявам се, че "мазня" темата, ама и ако има начин и стотинка не бих платил повече данък...
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
- besniaa
- Старо куче медалист
не си губи времето с КАТ, слагай си мотора и си карай колата
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- ФЕРАРИСТ
- Начинаещ
- Обратна връзка:
Мда, и аз чета и се чудя защо колегата така си усложнява живота......besniaa написа:не си губи времето с КАТ, слагай си мотора и си карай колата
- realprofesora
- Старо куче медалист
Оправих се мотора ми е вече регистриран.
Popopopopo
- emzo
- Старо куче медалист
Супер, да заключваме темата и до следващия път, в който някой иска да знае процедурата ....
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4