Абе колега (nasenceto) много добре знам какво има предвид Борисов но думите "средноевропейски доходи" не съм ги казал аз.
И това , което се плаща на българина като заплата е много ниско. А къде мисли многоуважаемия (nasenceto) отиват парите ? Ако (nasenceto) не знае , аз ще му кажа ...
В момента 479 българи притежават 7-цифрени банкови влогове, като 255 от тях са милионери в евро, а 199 - в лева.
Абе как става тая работа че нещо "не разбирам" . Нали сме бедни и трябва да получаваме малко пари ( според nasenceto) Как се пръкват милионери в бедна България ? Може би (nasenceto) ще ни каже ...
Ааааа сетих сеее :):) Борисов като говореше за европейските доходи явно е говорил за себе си и за тези около него. Чудя се как може да съм толкова недосетлив тц тц тц
ViruS написа:Абе колега (nasenceto) много добре знам какво има предвид Борисов но думите "средноевропейски доходи" не съм ги казал аз.
И това , което се плаща на българина като заплата е много ниско. А къде мисли многоуважаемия (nasenceto) отиват парите ? Ако (nasenceto) не знае , аз ще му кажа ...
В момента 479 българи притежават 7-цифрени банкови влогове, като 255 от тях са милионери в евро, а 199 - в лева.
Абе как става тая работа че нещо "не разбирам" . Нали сме бедни и трябва да получаваме малко пари ( според nasenceto) Как се пръкват милионери в бедна България ? Може би (nasenceto) ще ни каже ...
Ааааа сетих сеее :):) Борисов като говореше за европейските доходи явно е говорил за себе си и за тези около него. Чудя се как може да съм толкова недосетлив тц тц тц
Той (nasenceto) говореше за държавата като цяло, ама ти абсолютно не си го разбрал. Което е нормална българска черта...
Аз не говоря ли за нещата като цяло, напротив много добре го разбрах. И не е добре да обобщаваш "типично българска черта" респективно всички български черти като лоши. Имаме и много добри такива.
Но към по горната тема- жалко че не сме като гърците , вижте как си защитават правата . Единни са.
Няма значение "как" "защо" "какво" защитават си правата и това е. Жалко че не сме като тях.
Не разбирам, всичко което казах до тук е ясно аргументирано. Ако някой не е съгласен с нещо, да каже с какво и защо. Искам да водим нормален диалог (ако може разбира се)
ViruS написа:Абе колега (nasenceto) много добре знам какво има предвид Борисов но думите "средноевропейски доходи" не съм ги казал аз.
И какво общо има това с политиката, че не ми е ясно??? Частника дава такава заплата, каквато позволява пазара на труда. Това че сами си правим дъмпинг едни на други си е наш проблем, не на политиците. Щом има кой да се върже да бачка за 400 кинта няква работа без нужда от образование, трябва да съм ненормален да дам повече. Или ти "типично по български". както каза Tenebrus не търсиш вината в себе си и околоните, а само в политиците и в държавата мащеха, които са длъжни да те обливат с дъжд от пари, от чешмите да тече мляко и да взимаш по 16 заплати за 12 месеца, ако може поне по 2000 евро всяка. Друг е въпроса, че нашенеца е на принципа за колкото ми плащат, за толкоз ще работя и се получава дяволския кръг в които никва не я вършим а ревем, че нямаме продукт за продан и съответно заплата и приходи в бюджета.
Ей тва ако от мрънкане, плюене и мързел се вадеха пари, ние щяхме да сме най-проспериращата нация в света.
Какво общо има с политиката ли ?? Стига бе, ама ти сериозно ли ? Че нали тези милионери (по горе ти писах колко са) нали са в резултат на политиката Или ти имаш предвид идеологиите? Това ли е ? Има ли още хора, които вярват на идеологии? Всичко е пари власт и интереси .
Въобще не искам да ме обливат с дъжд от пари, просто искам да ми дават поне за да живея нормално. Но аз говоря за всички българи, в частност и за себе си. А пазара на труда приятелю не е свободна величина а се контролира доста изкъсо от съюза на работодателите и при липса на нормални синдикати, но това си пропуснал да го прочетеш ( написах го в по горните си постове)
И да , и аз имам вина че търпя моя работодател. Но ако реша да не го търпя, трябва да напусна но в града заплатите се държат горе долу на едно ниво. И от разсъжденията до тук следва че трябва да напусна България и да работя навън.
От тук ако това разсъждение хрумне на всеки българин, удряме кепенците на България и се пръскаме в четирите посоки.
Или другия вариант да хванем по един винкел и да излизаме на улицата. Между другото Щатите са минали през това през 30-те и 40-те години.
Та как да накарам моя работодател да ми дава нормална заплата? Може би колегата ( той знае кой) ще ми каже... ?
При липса на нормални синдикати които да защитават правата на хората, е какво да правим ? на улицата с винкела ли ? какво ли ...
Последно промяна от ViruS на Вто Окт 25, 2011 21:22 pm, променено общо 1 път.
Ама защо обвиняваш държавата ,че не ти дават пари? Държавата НЕ дава! Сърди се на шефа си. Относно синдикатите - никой не ги е забранил. Те също НЕ са функция на държавата на работещите е нея хора. Ако не ти харесват настоящите - създай нов. Никой няма да те спре.
Въобще не искам да ме обливат с дъжд от пари, просто искам да ми дават поне за да живея нормално.
Кой искаш да ти дава? Ако искаш аз да ти дам? Никой не дава пари бадева.
Та как да накарам моя работодател да ми дава нормална заплата? Може би колегата ( той знае кой) ще ми каже... ?
Аз моя как съм го накарал - бачкал съм като луд, показал съм му, че трудно ще намери по подходящ от мен. Той го е оценил и е сметнал, че е добре да ме задържи с подходящо възнаграждение. Продължавам да се доказвам всеки ден с къртовки труд и да му напомням че има и други работодатели. Никой не дава пари на мрънкащи и мързеливи хора, които все искат нещо, в повечето случаи даже не знаят какво.
Впрочем, много се отдалечихме от темата. Държавата е само регулатор. Мнозинството избира ръководен апарат, който да постави някви рамки и тва е. Тя пари не дава.
Не става въпрос за "даване " ей така, аз не съм застанал на площада с надпис "искам" . Не се прави че не разбираш какво говоря. И не искам да ми даваш пари- мерси.
Аз си имам работно място където работя , и за тази си работа искам нормално заплащане, като не говоря само за себе си !
Но съм длъжен да те поздравя че си успял да си извоюваш повече доходи
Еййй, ама голям спор заформихме
Добре де колеги, в целия тоя ред на разсъждения как избора на президент или кмет би увеличило доходите ни?
Че ще изберат - ще изберат, но всичкия тоя шум е до "избора". Бил съм свидетел и участник на избори от зората на "демокрацията". Сега пак ли надежди да храним, че после да има поне против кого да гласуваме?
Дано вашият избранник да оправи държавата и даде пари на всички. Дано , ама надали...
Според едно от най важните цели на ГЕРБ за перзиденското място е квотата , която има президента във висшия съдебен съвет. Много важно нещо. Аз пък искам да вземат перзиденското място и да правят каквото са решили без да им се пречи. Поне като е гарга - да е рошава
От президента се очаква (поне според мен) само и единствено да създава контакти. Както и от кмета. Айде президента има и право на вето, но то по скоро е само формалност. Президент трябва да е човек разтропан, който да пътува много и да бъде търговския агент на държавата по света. Така както беше на времето Петър Стоянов. Обиколи максимален брой страни за максимално кратко време. Ако това стане сега, веднага ще го оплюят как харчи държавни пари за разходки, ама ние по навик търсим само лошото, щото сме тесногръди и не виждаме позитива.
За кмета важи същото. Ако ще и да е като кмета на Каварна. Човека от хобито си докара пари в града. Работата на кметския екип е да участва и да печели проекти. Както еропейски по програми, така и частни инвестиционни чрез договаряне на по добри условия за инвеститора, били те инфраструктура или данъчни префернции.
Така я разбирам аз тая работа. И двете длъжности пари не дават, но могат да привлекат такива в държавата или съответно в общината.
По отношение на изминалите избори (малко пропаганда) - какво контакти има Калфин, който не е мърдал от родното село и какви Плевнелиев, който е прекарал голяма част от живота си в работа в Германия.
Чета, и не вярвам на ушите си! Човекът(cavenagi), много ясно и точно обрисува картинката, Virus я доразви, но въпреки това, някои хора са си контра, ей-тъй, заради самата контра! Какво още трябва да стане, като лошотия, че и тия хора да схванат нещата? Последни във всички жизнени показатели, със замразени доходи,(сякаш не Гърция, а ние сме големите длъжници), управляват ни мутри, и кадри от довчерашния трети ешелон на комунистическата партия, с перманентно най-висока безработица, съсипано образование и здравеопазване, и т.н. Що за див и необуздан мазохизъм е обхванал тоя народ, та пак, и пак, да избира и гласува за мъчителите си? Чета разни мнения, кой на кого бил алтернатива - Иван Костов на ББ, БСП на ГЕРБ, и прочие...Нима досега не разбрахте, че те са си едни и същи, от едно змийско котило - БКП! Когото и да погледнете, от бивши и сегашни министри и президенти, че и голям процент от бивши и настоящи депутати, всичките са свързани, с бившата компартия! Дайте ми поне един пример, за бизнесмен от средно и високо ниво, който да не е бивш кадър на комунистическата номенклатура? Няма, и с лупа да търсите, няма да намерите такъв!
Внасям малка корекция - някои от тези бивши кадри вече са покойници, но пък,"достойно" ги заместват техните отрочета! От което, съвсем не ни става по-леко, дори напротив.
Искам да кажа на тоя, дето ни плаши с Гърция - да, искам да станем като Гърция, защото и след този очакван, технически фалит, те пак ще са много по-добре от нас, нещо, което не е мое мнение, а на специалисти в тази област!
Между другото, наскоро научих едно много любопитно нещо - в американската конституция е заложено правото или задължението, народът да свали от власт, насилствено, управниците, които погазват демокрацията и свободата!Ето, от това се нуждаем и ние!
И каква ти е алтернативата? Добре - ще свалиш правителството. И после?
Ще махнеш всички политици. И после? Народ без държава? Анархия или утопия? Закона на джунглата?
Политиката изглежда мръсна в цял свят. Не виждам и как би било другояче. Напълно нормално да анатемосаш нещо, което не разбираш и ти се струва въплащение на всичките ти нещастия.
Най - лесно е да се критикува и разрушава. Най - трудно е да се създава. Ти май си падаш по лесното.
Като всички са едни и същи и няма никаква разлика кой кого, каква изобщо е ползата да коментираш в темата за изборите? Направо давайте да лягаме и да умираме, то се е видяло, че няма да ни бъде...
Не знам кои са тези специалисти, които твърдят, че Гърция са много добре, но дълбоко се съмнявам в това, като гледам колко са се закопали и колко още продължават да се закопават.
Изобщо пък не знам какво намеси Америка, конституцията им и т.н.? Там със зъби и нокти се пази свещенното право на всеки един американец - да има свободата да е едно нищо. Да си плаща данъците, да си яде в Макдоналдс-а и да си мълчи. Наскоро имаше протести срещу установения ред в Америка (макар и най-вероятно режисирани от хората горе) и много бързо всички протестиращи отидоха в затворите - ето ти демокрацията и правото - да влезеш в затвора при най-малкия протест.
Не мога да кажа със сигурност, че всичко е БКП, но мога да кажа, че виждам разлика в начина на управление на различните партии и докато не се намери по-добра алтернатива, ще продължа да гласувам, защото ще съм направил повече от тези, които "разбират" и "обясвяват" по форумите.
Добре аргументирано мнение приятелю (xilix) съгласен съм. Лошо че написаното на хартия, каквото и да е то само по себе си не значи нищо.Хората трябва да го направят, а ти сам знаеш дали това ще стане.
На моята работа преди 2-3 години се опитах да организирам хората , да идем организирано да говорим с шефовете за увеличение на заплатите. Жалка картинка, никой не дойде с мене.Да бяхте видели хора ,два пъти по възрастни от мене се свиха като мишки , други започнаха да гледат в земята трети в тавана ... А иначе всички до един големи разбирачи и политиканти.
(xilix) приятелю , пак казвам - жалка картинка. Където работя има повече възрастни, много страх има в тях.Това е истината (може би не във всички).
Важно е да допускаме от време на време мисълта че може и да не сме прави, че убежденията ни може да не са дотам правилни, и да не се превръщат в мисловни модели.
Всеки трябва да постъпва според убежденията си, и ако му достига интелигентност да уважава избора на другите (нямам предвид изборите)