Проблем с рутер!
- frozo
- Новак
Проблем с рутер!
Здравейте имам проблем с рутера (поне така си мисля).Значи като си пусна рутера на лаптопа ми пише ,че съм свързан с интернет ,но когато се опитам да влезна в някой сайт ми пише, че няма връзка с интернет,също така долу където показва сигнала на интернета, имам 1 жълт тригъгълник с ! вътре в него.Рестрартирах рутера няколко пъти същата работа, проверих кабелите отзад ,но всичко е нормално ,рестрартирах лаптопа ,но пак няма промяна изкарах кабела за интернета от рутера и го сложих на лаптопа и има нет така ,че явно не е и от интернета.Та въпроса ми дали този проблем е от рутера ми или от някви настройки на лаптопа ми?Марката на рутера ми е ТП-линк (тва го пиша ако има някво значение).
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Проблем с рутер!
На кой доставчик си? Рутера ти настроен ли е да работи със съответния доставчик?
- frozo
- Новак
На Нет груп,да настроен е дойде човек от фирмата за настройката.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ако правилно разбирам, на компютъра ти излиза жълт триъгълник на иконата с wireless връзката. С какъв Windows си? Ако е xP, това означава, че не може да си вземеш IP адрес от рутера. Проблема е или в самия рутер, или по-вероятно от проблем с wireless картата на компютъра ти. Или драйвера прави проблем, или настройките, които са запаметени в компютъра за мрежата на рутера ти не са в ред. Аз бих изчистил запаметените данни за мрежата, ако не помогне бих деинсталирал и инсталирал наново драйверите на wireless картата, ако пак не стане ще си намеря друг лаптоп да пробвам да свържа към рутера, за да мога да установя къде е проблем - в рутера или в лаптопа.
- frozo
- Новак
С Windows 7 съм.Забравих да спомена ,че пътувам често и на други места ползвам други wi-fi мрежи, да не би да са се запаметили някакви настройки от някоя мрежа и за това да не мога да ползвам тази ,която ми е вкъщи?
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами най-добре си изтрий настройките за всички мрежи и пробвай да се свържеш наново. Пробвай да се вържеш и с кабел към рутера, да видиш дали не е от нещо друго проблема, а не от твоята wireless карта.