В карамелена чаша се гори захар и се разлива в другите чаши. Млякото се затопля и в него се разтваря 1 3/4 ч. захар. Яйцата се разбиват в голям съд на пяна и се добавя подсладеното мляко при непрекъснато бъркане. Получената смес се разпределя в чашите, в които предварително сме положили горената захар. Пече се в голяма тава на водна баня.
Много хубаво е станало, само , че от рецептата не става ясно кога се слага ванилията.
Аз лично го правя с две ванилии които разтварям в млякото.
Важен фактор да не става крема на дупки е водата на водната баня да не завира.Ако заври веднага се долива студена вода и се намаля фурната.Крем карамела се пече около час-бавничко на 100градуса.
При поднасяне се обръща в чинийка и сока се разлива върху него.