nefelen написа:sawo, сигурно си прав. Какво ли разбирам аз от изолации, сигурно може би нямам и сертификати за работа с изолационната система на Baumit, сигурно и не съм печелил и конкурси за изолации.

При правилно направена изолация, няма да ти се налага да отваряш и проветряваш, за да пада влажността. Губи се смисъла на енергийната ефективност. Ще топлиш топлиш и накрая ще отвориш и половината топло ще си замине.
Такаааа....
Темата беше да помогнем на колегата при избора на пелетна камина и да споделим впечатленията си от този вид отопляване на жилище.
Е, поизмести се в посока топлоизолация, но лошо няма. Дори е полезно.
Та като става дума за топлоизолация и като
@nefelen е такъв голям специалист, що не вземе да опише стъпка по стъпка правилния начин за топлоизолация на тухлено жилище с ПВЦ дограма!?!?!?
Да речем описанието да е от сорта на:
1. Вътрешна изолация - вид, материал...
2. Външна изолация - вид, материал...
Така и така на мен ми предстои догодина да го правя това упражнение с топлоизолирането на жилището, защо да не се понауча предварително кое как се прави и с какво се прави.
Що се отнася до проветряването: ПРОВЕТРЯВАЙТЕ РЕДОВНО! - поне по 2 пъти на ден за по 5-10 мин., независимо, че печката работи или климатика духа топло или парното върти на 100%.
АКО НЕ СЕ ПРОВЕТРЯВА МУХЪЛА Е ГАРАНТИРАН на 100%!
И наблюдавайте влажността - 50-68% е нормална, 70% вече е висока.